Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 79
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Čím je prosím vás tento design tak nadčasový či geniální. Ano každá práce s pozitivním výsledkem by měla být pochválena, ale.. někdo by taky měl být trochu negativní, aby došlo k vyrovnání sil a Prim nám tady ze samé chvály nepuknul jak vařený vejce.

Takže nekomentuji provedení pouzdra a materiál (viz příspěvky Prima o jejich tech.), ....pěkné je sražení hrany nožek

(malé zkrácení o nějakou desetinku by jim slušelo možná víc) stěžejky jsou moc daleko, možná je to fotkou.

dále je to už horší:

velké indexy na přání-ok ty ručky je ale nejsou schopny unést (nevyvážená velikost a tvar)

datum na 3 ??? pokud si někdo nechá udělat hodinky na zakázku a pouzdro z bílého zlata ( předpokládám Au, Ag a Pd) tak proč nebylo zapracováno na úpravě použitého kalibru. Nešla udělat změna dat. lunety a tím dát do lepší proporce indexy a datum (to pro vás snad není takový problém). Chudák grafik se zajisté zapotil aby dosáhl aspoň průměrného výsledku spojit něco co vlastně spojit nejde.

Tady je vidět jak jedna naprostá hloupost může zabít celou namáhavou práci a z velmi zajímavého projektu je rázem jen šedá průměrnost v drahém obalu. Toto opravdu Prim chce?

Jen přikládám pro porovnání obrázek(všichni je určitě znáte..to je totiž opravdu design mimo prostor a čas a to bez nejmenší chyby) ze střední třídy výrobců, jelikož jsem se dozvěděl, že Prim směřuje do první "desítky". Nemohu odborně posoudit technickou zdatnost výrobků, nejsem hodinář ani mechanik, zato mám 13 let praxe při tvorbě a návrhu architektury a designu. Zde bohužel konstatuji, Prim ve kvalitě a přístupu ke zpracování designu střední třídě výrobců zatím líže jen paty.

Tak mě teď vážení přispěvatelé tohoto fóra neukamenujte. Ona totiž i negativní recenze může mít pozitivní výsledek :)

Odesláno

To hciq: Jistě, je to vlastně upravený Spartak. Ovšem jesli to tak zákazník chtěl, tak je to jeho záležitost, jak hodinky vypadají. Nový tvar pouzdra něco stojí (celkem dost - nechci zde uvádět v omyl nepřesnou cifrou), sám jsem se o to zajímal. Navíc zákazník třeba nemá vlastní představu, resp. nároky na další úpravy. Chce na hodinky dobře vidět, mít velké datum, a je spokojen. Zůstává otázkou, zda jej "nenasměrovat" k případným designovým změnám? :/

Odesláno
Nejspíše to bude ta správná cesta, ale bude potřeba domyslet ještě její podobu a funkci.

Funkce je jasná - pochlubit se a dát najevo to, kde jste silní - koneckonců už teď jsou porůznu na webu rozesety minimálně tři solitéry, takže nahoře v menu (novinky, kolekce, renovace, ...) přidat další kartu, která by to vzala pod střechu. V závislosti na tom, co by byl zákazník ochoten zveřejnit by tam kromě výsledného solitéru mělo být uvedeno zadání (představa zákazníka), cenová hladina (do 50, 50 - 100, 100 - 150, 150 - 200, 200+), výsledná realizace (s uvedením rozdílů oproti zadání a třeba jejich zdůvodnění), pár fotek, nejlépe i z průběhu výroby, prostě stručný příběh. Už jen to, jak vznikala Ch.l.e. je paráda a pochlubit se tímhle může opravdu málo firem, tak proč to neříct, tuším, že všichni majitelé by se k tomu nejspíš stavěli vstřícně (nejspíš by to zvýšilo hodnotu jejich kusů ... :)

Chápu, že jsem tady vyseknul "hromadu práce", opravdu velkou, nicméně ... "... kdybych měl posledních pět dolarů, tři bych dal na reklamu ..." a jak tu kdosi poznamenal, z webu zatím není moc vidět, že těch modelů a solitérů je tolik a že je to úplně jiná úroveň, než co je ve stávající kolekci na webu. Třeba ten platinový diplomat by rozhodně vyrazil dech, foto už tady chronomagem proletělo, takže utajovat asi nemá smysl ...

Pokud správně rozumím, práce máte (jako firma) nad hlavu, obrat roste - takže jednoho člověka, který by si vzal tohle na starost, asi uživíte, ne? (za 50k taky nastupovat nebude ... :)

Odesláno

o pouzdru ani popel je léty ověřeno a téměř bezchybné o tom ostatním to však tvrdit nejde. Jde hlavně o vcítění se do představ a potřeb budoucího majitele návrhářem.Z toho pak vytěžit maximum ku spokojenosti obou a určitě i takových šťouralů jako já. To vcítění by tu bylo (však o tom i Prim krásně píše), ale pak se to nějak zasekne na půl cesty.Soudím akorát dle tohoto modelu. Jen závěrem z vlastní zkušenosti, nejvíc po čase mrzí nedotažená práce. A tento parádní solitér by právě potřeboval něco co by mu dodalo štávy, dámy prominou "koule" je výstižnější.

Odesláno

hciq - máš pravdu, taky jsem se ze začátku divil, proč prim nikdy neupraví proporce ciferníku tak, aby datumové okno sedělo na čísla ciferníku (má to jen menšina modelů, a to asi náhodou), neupraví font datumu.... :D

Ale ono to je právě ono - prim není omega a dělá inženýrský hodinky - to dizajnér NIKDY nepochopí, jsou z jiného světa, než ty znáš oni taky dizajnéry nikdy neangažovali, snad až dnes, ale ti kupodivu překousli svý akademický ego, a držejí se tradice, což jde značce k duhu - tam se strojky neupravujou kvůli dizajnu (proč??), používají se jedny ručky na mnoho modelů (protože tyhle umíme a jsou naše), nikdo nic neinterpretuje (jako ta omega věžní hodiny), proporce jsou předem dané matematickým vzorcem (doufám, že zlatým řezem) a použitým kalibrem a basta, vždyť píšu - víškolikjehodindizajn ........ To na nich obdivuju a to má pro mě ten nezaměnitelný půvab. A tohle je zrovinka přímo extrakt tohoto přístupu. Je to ten samej rozdíl, jako most a hrobka - obojí může být krásné, ale z jiných příčin.

Například to datumové okno je takhle čitelnější, neb jasně vylézá a poutá na sebe pozornost (byť asi ne podle antických kánonů) - asi jako moucha na ciferníku - a když někdo chce velké datum, tak je logické, aby bylo úplně nejčitelnější, ručky jsou primácký - jaký taky jiný a je to! Mně se nezdají tak mimo - a zase datumka je pro tyhle hodinky to důležitý, tak proč ji nenechat jít přes ručky. Dělají to i jiné daleko renomovanější značky, ale moc dizajnérsky schválně, prim je v téhle nenucenosti absolutní jednička a ví to! - A pozor - nejhezčí, nejnahodilejší, nejnenucenější náhoda je náhoda plánovaná - to přece víš, jsi od fochu! :)

Ty jdeš úplně jinou cestou (asi jako tahle omega, xemex ..) a taky máš výborný výsledky. Mě je třeba jaksi niterně bližší kapku rozevlátá věc, ale věžní hodiny jsou věžní hodiny.....

Ale hurá do kapku složitější debaty, než líbí nelíbí, připadá, cítím...... A negativní názor je dokonce cennější, než pozitivní, ale nezahřeje.....:).

Odesláno
A tento parádní solitér by právě potřeboval něco co by mu dodalo štávy, dámy prominou "koule" je výstižnější.

O hodinkách vím "kulové" (když už jsme na to narazili ... :D ) ale určitě bych si při posuzování solitéru ještě vzal k sobě toho, komu je určen. Tak nějak by měly ladit k majiteli. Pokud je to pán v letech (což podle požadavku na čitelnost ciferníku a data asi bude), vůbec nemusí toužit po hodinkách s "koulema" ... ale to jsou jenom moje odhady ... .

Kdybych odbočil, vzpomeňte si, jak zvláštně vypadal slovenský prezident s potápěčema ...

Tak jsem si to po sobě přečetl a ... v každém muži je klučík, který musí mít hodinky "s ..." takže tak ... :D

Odesláno

tak polopatě indexy, ručky a datumovka netvoří harmonický celek. Zvášť datum trčí z ciferníku jak bolavej prst.A u tak drahých hodinek by si nikdo neměl dovolit tuto fatální chybu. Copak nejde u solitéru posunout datum trochu vpravo, tím zvětšit a změnit řez čísel, pokud by bylo potřeba tak hodinové indexy zase zpět. Jde tady o desetiny mm a já se pouštím na tenkej led protože soudím jen podle fotky, která může zkreslovat uhel pohledu. Výslednej produkt jsem nikdy nedržel v ruce a tudíž všechno může být jen můj blábol. Jo a "koule" neznamená, že provedu nějakou schválnost abych zaujal za každou cenu. On třeba takový zlatý řez má taky "svý koule" a je jedno jestli budoucí majitel je dalajláma nebo Ozzy Osbourne.

tak jsem se hezky rozparádil a šup do práce nebo nic neudělám :)

Odesláno
Nový tvar pouzdra něco stojí (celkem dost - nechci zde uvádět v omyl nepřesnou cifrou), sám jsem se o to zajímal. :/

Nevidím žádné rozdíly oproti Spartaku. Nebo se pletu?

Odesláno
Nový tvar pouzdra něco stojí (celkem dost - nechci zde uvádět v omyl nepřesnou cifrou), sám jsem se o to zajímal. :/

Nevidím žádné rozdíly oproti Spartaku. Nebo se pletu?

No právě. Proto jsem to napsal.

Odesláno

myslím, že chytračením v minulých příspěvcích jsem překročil pomyslnou hranici, a cítím povinnost říci o sobě trochu více. Takže pokud má někdo zájem.. www.architekti.net je to bohužel jen o architektuře a staršího data, design je zatím ve stavu offline.

Odesláno

to hciq: rodinný dům Hostivař se mně mooooc líbí... Ta Zenklova (je to asi na založení jiného vlákna) mi přijde jako klasická ukázka současných architektů kdy mezi "starý" typ domů bouchnou (zapojí) modernu.. a to se mi nelíbí :D

Odesláno
myslím, že chytračením v minulých příspěvcích jsem překročil pomyslnou hranici, a cítím povinnost říci o sobě trochu více. Takže pokud má někdo zájem.. www.architekti.net je to bohužel jen o architektuře a staršího data, design je zatím ve stavu offline.

Architekturu miluju,.... tak to mě těší, že tu jsou už minimálně dva přiznaní architekti. Web dobrý. Já mám už rok registrovanou domenu eu a neman čas se sejít s webdesignerem nad obsahem stranek. :-( Jsem ostuda.

P.S. vzkaz pro PRIMA ---> v pátek posílám. Už to je na 60% hotové....

Odesláno

Re cigi: naprostý souhlas, ale (sorry jsem fakt hroznej) pustá "inženýrština" nikam nevede. Pokud je ale propojena s estetickým cítěním vznikají mnohdy úžasné věci. 19 stol. Francie první ocelové stavby, pod tím množstvím krucajdá litinových ornamentů je možné vysledovat přesnou linii křivky momentového průběhu sil. Santiago Calatrava architekt se vzděláním inženýra-statika, úžasná tektonika jeho staveb. Použiju jedno přirovnání, jako tenká červená linie se ve všech náboženstvích a víře samotné táhne poučení o stabilitě k okolí, vesmíru, makrokosmu.. je to jakési přirovnání k trojnožce (tři body stabilní konstrukce, dva nikoliv a čtyři nemusí být). Kabalisté a hermetici to pojmenovali jako duchovno, duševno a fyzično. Pokud jsou tyto tři síly v rovnováze je člověk připraven a shopen přijmout a pochopit největší mysteria tohoto světa. Tuto teorii lze přenést i na mikrokosmos. Třeba do umění, architektury a designu. Takže pokud výsledný předmět na konci procesu postrádá onen pilíř, nebo nejsou v rovnováze je vnímán jako nestabilní. Toto u většiny lidí v podvědomé rovině vyvolá negativní reakci a jaksi ztratí zájem. Jště nahradíme výrazy makrokosmu pro mikrokosmos- duchovno (příběh, historie), duševno (nápad, invence, úsili, práce), fyzično (materiál, zpracování). A konec teorie. Pokud souhlasíš, dosaď si sem produkci čehokoliv a kohokoliv a uvidíš.

Odesláno

To hciq: Už se těším, až se potkáme na některé z našich akcích a pobavíme se o nějakém solitérku pro pana architekta.;)

Už mi přišlo divné, že to nikdo nekritizuje.:) On se ale vždycky někdo najde, kdo na sebe vezme tu nevděčnou úlohu a sepsuje to, co se ostatním líbí.:)

Přiznám se, že kvituji s povděkem, že tak pane architekte činíte s otevřeným hledím. To udělá málokdo!

PS: Kdyby to byly úplně dokonalé hodinky, už bychom se neměli v čem zlepšovat! Zatím je důležité to, že jsou spokojení ti zákazníci, kterým jsou naše solitéry určené. Navrhněte si své a uvidíte, jak na ně budou reagovat ostatní. Stačí se jen podívat na to, jak obtížně se rodí shoda na designu l.e. na bázi Sport Igen. Tam je to také co člověk to názor. Také je to o kompromisech, směřujících k jednotnému vzhledu. A cigi potvrdí, že je to skutečně těžké. Popravdě řečeno, budu si Vážit každého, komu se podaří navrhnout číselník hezčí, než má Spartak nebo Diplomat. I číselníky Orlíku a Igenu mi příjdou těžko překonatelné.

Vcelku jednoznačný pozitivní ohlas na tyto hodinky svědčí o tom, že neděláme tu naší práci úplně špatně!:)

V designu číselníku má u nás každý zákazník volné pole působnosti, a to zdaleka nemusí zůstat jen u toho, pak je to ale také o tom, kolik si můžete dovolit do hodinek investovat. Originální ručičky také něco stojí, stejně jako originální pouzdro. Přesto všechno má každý možnost si spolu s námi navrhnout své "ideální" hodinky. Tak vzhůru do toho!

Odesláno

rád bych se zastavil na Petřinách a určitě bych chěl s vámi hovořit.Třeba i jen proto, abych si rozšířil obzory o tento obor, jenž mi donedávna zůstával neznámý. Máte pravdu, za těch pár měsíců co jsem musel hledat informace o výrobě a designu hodinek a objevil toto fórum, mám vážné "cukání" vyrobit něco ze svých návrhů. Je to jako ten červený hadr co jím mávaj bejkovy před tlamou. :D

Odesláno

hciq - - hele, neprožívej to tak, je to prostě inženýrskej vyšlismus, ale tentokrát to sedlo a já píšu, proč. :D Je jasné, že to největší riziko takového přístupu je, že to mnohokrát nesedne - vždyť víš. Kalnou trávu sem netahej, to není fér.

Trocha teorie: Vyšlismus obecně je v hodinách daleko rozšířenější, než v architektiře (hodinky jsou daleko víc technicky a typologicky determinované) a tak nemůže být apriori brán jako negativum. Kýč například taky není apriori negativní hodnocení. Vemte si ten výborný hciq příklad těch vyprtěnejch omeg (omlouvám se za odborné výrazivo - prostě dizajnér na tom nechal pot a oči), kde je vše dokonalé jak má být - a není to kapku prázdná nuda? Není to trochu mimo měřítko - věžní hodiny (kde je to potřeba) v měřítku náramkovejch? A teď si vemte jako protiklad třeba československý longinesy, orlíky l.e, a vůbec všechny hodinky, který mají z důvodů subciferníku nějak uražený číslice (5,7,6...) To je taky čistý vyšlismus, ale dělají to i ty nejnej značky a mě to někdy docela ruší (orlík l.e.), ale je to prostě adekvátní metoda a mnohdy vede k mnohem hezčí věci, než ty vyprtěný symetrický věžní hodiny.

Aby to nebylo tak jednoduchý, existuje mně osobně velmi blízká metoda tzv. plánované náhody, která věci plánuje tak, aby vypadaly náhodně a nenuceně - vychází z toho, že v přírodě není nic jednoduše dokonalé, jako ty omegy, ale jak vše vzniká v čase a za okolností, nutně má to odbočky (stromy, obličeje - nic není jako ty omegy) a tak je pro získání přirozené dokonalosti nutné nedokonalosti a nahodilosti vyrobit a aby ovšem byly přesně tam, kde je chceme a vypadaly tudíž skutečně přirozeně náhodně, nelze ponechat nic náhodě a je nutné je přesně naplánovat. :D To je ovšem pravé popření toho inženýrského principu viz výše, to je snad jasné :D. Mají to složitý, ty dizajnéři a architekti, co?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...