Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den,

nedávno jsem zakoupil nové hodinky Festina chronograph 16169/2 a chtěl bych poradit jak zprovoznit velkou vteřinovou ručičku pro zobrazení vteřin času?

V návodu se píše, že pro zobrazení sekund běžného času je použita malá ručička chronografu a velká se rozběhne jen v módu stopek.

V návodu se ale také píše, že bych neměl používat velkou vteřinovou ručičku pro zobrazení času kvůli snížení životnosti baterky, takže to nemusí jít nějak nastavit.

Je mi líto, že velká vteřinová ručička jen stojí a vteřiny ukazuje malý chronograf, který má dokonce ciferníček v desítkovém formátu a jeden dílek je 6 vteřin.

Poradí mi prosím někdo jak to nastavit?

Děkuji.

post-20854-008877700 1325002064.jpg

Odesláno

Velká vteřinovka Ti poběží pouze při puštěném režimu stopek. Tak už to holt u chronografů bývá. :)

Pokud budeš chtít mít velkou vteřinovku v pohybu, budeš muset mít zapnutý chronograf. To pak má za následek vyšší energetickou náročnost, tedy snížení životnosti baterie.

Odesláno (upraveno)

Bohužial, nič tu nevymyslíš. Nedávno sa na fóre objavil podobný prípad, takže len zopakujem, že ak budeš nabudúce kupovať chronografy, tak si najprv niečo o nich pozri, stačí základ funkcií, alebo ak sú z kamennej predajne, nechaj si ich riadne predviesť. Potom ťa nemôže takýto stav prekvapiť a predídeš možnému sklamaniu.

Verím, že to nebudú prvé a posledné hodinky, takže už budeš vedieť...ja viem, kecy, kecy, ale v tomto prípade sa nedá nič iné napísať, :cheers:

edit: Chrono funkciu, kde veľká sekundovka supluje čas + chrono zároveň je napr. u Citizen ProMaster EcoDrive AS4040-55E. Ak si v móde času - meria klasika sekundy, tak ako si si to predstavoval. Prepneš do módu stopiek a merá chrono sekundy (malý subdial minúty a desatiny sekundy)

post-6829-031092200 1325017234.jpg

Upraveno uživatelem StanoBare

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...