GTI Odesláno 11. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2006 Zdravímvšechny, nemá někdo zkušenost s touto americkou značkou,případně kde se dají sehnat?
Chronomag Odesláno 11. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2006 Ingersoll jsou spíš čínské hodinky vyráběné pro americkou firmu.
GTI Odesláno 12. ledna 2006 Autor Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 Ne Ne.Hodinářská firma Ingersoll je čistě americká,mrkněte na web Ingersoll-watches.com.
Viktor Odesláno 12. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 No firma možná americká je, ale hodinky, které prodává jsou běžné čínské variace na téma pseudochronograf, open heart a retrograde. Když se mrkneš třeba na "německý" Aeromatic, najdeš tam ty samé kousky. Firma pravděpodobně zkrachovala a někdo si koupil její jméno a vzkřísil ji, ale je to jen rebranding standardní čínské hodinkové produkce.
Viktor Odesláno 12. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 Teď jsem se podíval ne jejich Shop, a oni to jsou dokonce Němci a né Amíci
Chronomag Odesláno 12. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 GTI napsal: Ne Ne.Hodinářská firma Ingersoll je čistě americká,mrkněte na web Ingersoll-watches.com. Jak už tu někdo řekl, ať je firma registrovaná, kde chce, prodává čínské hodinky a snaží se tvářit, že ne. Ale my víme, že jo, protože nejsme co? Nejsme blbí a vidíme to
HonzaX Odesláno 12. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 Pánové,dělám v automobilovém průmyslu a zde se dost používá vzduchové nářadí americké firmy Ingersoll. Pobočky snad mají i jinde ,ale původně to jsou Amíci.
Viktor Odesláno 12. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 Hodinky, zjevně německý provozovatel a vzduchové nástroje pro průmyslové použití
Kamojedov Odesláno 12. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 V Německu prodávané "americké" hodinky Ingersoll jsou krajně zvláštní - a historie "since 1892" má k serióznosti evidentně dost daleko. Jak psal Viktor, se strojírenskou firmou Ingersoll-Rand nic společného nemají. Ingersoll byly slavné americké cibule z konce devatenáctého a začátku dvacátého století - měl je třeba Mark Twain. Byly to první kvalitní hodinky, které se daly pořídit za jeden dolar. Vyráběla je firma Waterbury Clock z Connecticutu, ale prodávaly se pod značkou distributora, kterým byl Robert H. Ingersoll. Modelu "Yankee" se prodalo neuvěřitelných 40,000,000 - za první války se jich spousta dostala i do Evropy. R.H.Ingersoll Do historie se Waterbury/Ingersoll zapsal i dohodou s Disneym a produkcí prvních Mickey-Mouse hodinek roku 1933. Firma Waterbury byla i dále velmi úspěšná, existuje dodnes a všichni ji dobře známe. Za druhé války se přejmenovala na US Time a v šedesátých letech na Timex. Na zemi původu dnešních Ingersollů ukazuje i klejm "Fine wrist watches for men with automatic winding and some complications" - nádherná ukázka čínské angličtiny. Jestli si Timex značku Ingersoll v Evropě přestal chránit, nebo jestli ji číňané koupili těžko říci - i když by se to v Německu na úřadu průmyslového vlastnictví jistě dalo dohledat. O hodinkách samotných to ovšem nic nevypovídá - v ruce jsem je neměl a protože jsou čínské nemusí to být apriorně šmejdy více než kdyby byly německé, americké nebo české.
Chronomag Odesláno 12. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2006 Kamojedov napsal: O hodinkách samotných to ovšem nic nevypovídá - v ruce jsem je neměl a protože jsou čínské nemusí to být apriorně šmejdy více než kdyby byly německé, americké nebo české. Právě proto, že jsem na ně taky někde narazil, přišly mi zajímavé a říkal jsem si, že by stálo za to je dovážet, jsem jeden ks zakoupil a mohu zodpovědně prohlásit, že to jsou šmejdy. Laciný asijský stroječek, načinané provedení a modlitba, aby to chvíli drželo. Záruku dva roky by na to nabízel jen šílenec.
falkkon Odesláno 15. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2006 Jedny Ingersolly jsem koupil v rakousku, Wr.Neustadt,v kamenném obchodě který tam je dlouho a s 2letou zárukou.Myslím že by to tam obchodník nerisknul dát záruku 2 roky a pak ji nedodržet.
MartinP Odesláno 3. května 2008 Nahlásit Odesláno 3. května 2008 Ahoj. Já si koupil Ingersoll letos v zimě ve Švýcarsku když jsem byl lyžovat. Líbil se mi jejich design (velké černý ciferník, výrazné číslice, datumovka, mimostředná sekundová ručička, indikátor doby chodu, prosklené dýnko) a vzhledem k ceně cca 4000 Kč jsem nečekal závratnou kvalitu. Ale já je kupoval hlavně kvůli tomu že se mi líbil design. Na kvalitu mám trochu jiné hodinky - mé oblíbené Breitling Superocean. Takže na závěr. Já osobně si na ně nestěžuji a je mi zcela jedno kdo je vyrábí - hlavně že se mi líbí a proto jsem si je kupoval.
Rtep Odesláno 5. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2008 MartinP napsal: Ahoj. Já si koupil Ingersoll letos v zimě ve Švýcarsku když jsem byl lyžovat. Líbil se mi jejich design (velké černý ciferník, výrazné číslice, datumovka, mimostředná sekundová ručička, indikátor doby chodu, prosklené dýnko) a vzhledem k ceně cca 4000 Kč jsem nečekal závratnou kvalitu. Ale já je kupoval hlavně kvůli tomu že se mi líbil design. Na kvalitu mám trochu jiné hodinky - mé oblíbené Breitling Superocean. Takže na závěr. Já osobně si na ně nestěžuji a je mi zcela jedno kdo je vyrábí - hlavně že se mi líbí a proto jsem si je kupoval. Zdar všichni co pátráte po hodinkách Ingersoll! Teda mají fakt super design. Jak jsem brouzdal po netu, našel jsem pěkný stránky českýho prodejce. Tak ti co je sháněj tak ať kouknou na www.ingersollcz.cz . Konec diskusím!
Malaket Odesláno 5. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2008 Rtep napsal: Zdar všichni co pátráte po hodinkách Ingersoll! Teda mají fakt super design. Jak jsem brouzdal po netu, našel jsem pěkný stránky českýho prodejce. Tak ti co je sháněj tak ať kouknou na www.ingersollcz.cz . Konec diskusím! Hmmmmmm, ty jsou strašný
spiderer Odesláno 5. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2008 To jsem dneska rozhodne nepotreboval videt, myslim, ze to jde vse v naprosto stejnem duchu jako Louis Bolle a mraky dalsich hodinek, jen se na to lupne jinej napis..
falkkon Odesláno 5. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2008 Než jsem se dostal do této ctěné společnosti,tak jsem je měl.Čína jako prase..........
falkkon Odesláno 5. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2008 kibi napsal: a co zkusenosti...? za týden oprava v záruce,problém s datumovkou.Naštěstí to uznali.Koupeno v Rakousku. A asi za půl roku jsem je naštěstí prodal téměř za kupní cenu,což považuju za obrovský úspěch Takže se životností ...nevím.
budo Odesláno 6. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2008 posilněn několika Plzněmi hodnotím úvodní příspěvek tohoto vlákna jako pokus o sociální inženýrství a utáhnout zdejší členy na vařený nudli !!!
budo Odesláno 6. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2008 Rtep napsal: Zdar všichni co pátráte po hodinkách Ingersoll! Teda mají fakt super design. Jak jsem brouzdal po netu, našel jsem pěkný stránky českýho prodejce. Tak ti co je sháněj tak ať kouknou na www.ingersollcz.cz . Konec diskusím! Tak, a když jsem si teď přečetl, co se tu píše, jen se mi to potvrzuje! Vidím to jenom já, sakra??? GTI a Rtep (možná dokonce jedna a tatáž osoba) se nám tu snaží vnutit čínský šmejd, který začal dovážet do Čech a myslí si, že jsme úplně blbý! Jak jsem napsal - dost neobratnej pokus o sociální inženýrství!
romanm Odesláno 6. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2008 tak jsem na ingersol.cz najel,řekl bych že stránky kromě nabízeného produktu jsou celkem povedené..ale hodinky si jistě své majitele najdou..
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se