Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Omlouvám se jestli to tu už bylo ale prohledávání celého fóra zkrz na zkr není moje silná stránka :-(

Tátovi se nedávno uplně zastavili jeho Citizenky Eco-drive -model neznám a proto přikládám foto, je teda nutno říci, že po 15-ti letech kdy ani jednou nebyly rozebrány a přetěsněny :-( Chtěl bych se zeptat na kolik asi vychází servis Citizenu v případě kdyby byl třeba zrezlej strojek, případně přetěsnění a podobně? Jestli není lepší si už koupit nový...

A dále pro ty co jsou z Brna jestli neví o nějakém dobrém hodináři nebo autorizovaném servisu co mi alespoň rychle řekne diagnostiku a na kolik by to vyšlo?

Předem děkuji za jakékoli návrhy

Odesláno

Jj, sem jsem se už díval, ale zase nechci to přinést někam kde je jen ženská za stolem a ví o tom kolový a pak to pošle do Prahy a já se dozvím co tomu je tak za týden... :-(

Jinak tohle jsou ony:

post-20834-070744400 1326025439.jpg

Odesláno

Oni by ti měli aspoň napsat, kde v Brně ti to opraví. Ale nejspíš to bude skutečně asi tak, že se ty hodinky budou muset poslat do Prahy.

Odesláno

Ok, v pondělí se tam s nimi zastavím a uvidím co mi řeknou - třeba mě odkážou na nějakého servismana ještě v Brně pokud takový existuje. Případně stejně nebudu mít na výběr :-(

Odesláno

Po 15ti letech by to klidně mohl být ten akumulátorek. Taky má jen učitou životnost. Do opravy ti je asi vezmou všude, ale pokud je Goldtime jediný dovozce a autorizovaný servis, jako že asi jo, tak to stejně pošlou do Prahy.

Odesláno

Jj, dnes jsem se byl už ptát u jinýho prodejce Citizenu ve Vaňkovce - vše prej posílají do Prahy :-( Jinak doufám že by to byl ten akumulátorek a né třeba steřelý těsnění a voda v hodinkách = strojek kaput :-(

• po měsíci...
Odesláno

Jak to dopadlo s tou výměnou akumulátoru?

Mám totiž podobné hodinky z roku 1998 a z Goldtime.cz mě sdělili, že už k nim nemají náhradní díly. Včera jsem o tom psal na fóru ZDE .

Problém nakonec vyřešilo nabití na přímém slunci. To jsem dříve nedělal. U starého akumulátoru se to možná bude muset dělat.

• po 3 týdnech...
Odesláno

Hodinky nabiješ jen na přímém světle a platí to i u nových hodinek. Hodinky by jsi měl 4x do roky nabít na přímém světle. Od jara do podzimu to snad není problém, pokud se jde někdy ven a přes zimu taky snad není problém hodinky alespoň jednou nabít. Hodinkám to jen prospěje a nemusí se pak řešit akumulátor po 15 letech. Navíc bych zkusil tento akumulátor rozchodit pořádnou dávkou sluníčka. Hlavně se je potřeba vykašlat na lampy, které akumulátor nikdy nenabijí. Umělé světlo je dobrá tak na udržování nabití.

Odesláno

S tím nabíjením souhlasím, ale i tak bude nutné po určité době akumulátor vyměnit. Třeba po těch 15 letech. I sebelíp nabíjený akumulátor má svoji životnost.

Odesláno

S tím nabíjením souhlasím, ale i tak bude nutné po určité době akumulátor vyměnit. Třeba po těch 15 letech. I sebelíp nabíjený akumulátor má svoji životnost.

Já bych to tak černě neviděl. Rezerva chodu je u Citizenů tak velká, že i podstatné snížení kapacity akumulátoru nebude mít na užívání hodinek podstatný vliv.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...