vana Odesláno 9. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2006 Zajímalo by mě, co říkáte na olej "VEB Technische Wachse jena". Je to z DDR. Táborskej hodinář je furt používá, vyrábí jich celkem 4 druhy, 100 ml stojí stovku a když sem se ho zeptal jestli zná Moebius, tak na mě vykulil voči, co že to prej je?! No tož sem mu to vysvětlil a on že prej todle úplně stačí. Co myslíte vy, odborníci?!
mechano Odesláno 9. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2006 Já si taky myslím že todle úplně stačí.
Watch fan Odesláno 9. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2006 Taky pouzivame ty stary enderacky z velky flasky koupeny jeste v Saturnu, dej jim pambu lehky nebe
rmx Odesláno 10. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2006 Pouzivam to same ale na " fajnovejsi " praci beru Etsynthu, nicmene subjektivne nepoznam rozdil, a je to spis o pocitu.
Jindra.Heuer Odesláno 11. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2006 Jenom k názvu diskuse: VEB není název firmy, ale její právní forma: VEB = volkseigener Betrieb, tedy východoněmecká obdoba našeho národního podniku
vana Odesláno 12. března 2007 Autor Nahlásit Odesláno 12. března 2007 Tak to je on! Namazal sem jim hodinky a docela šlapou, tak co myslíte, dá se použít?
vana Odesláno 12. března 2007 Autor Nahlásit Odesláno 12. března 2007 A omlouvám se za tu velikost, nějak sem je zapomněl zmenšit...
dubraro Odesláno 12. března 2007 Nahlásit Odesláno 12. března 2007 A vůbec, kde by se takový olej dal koupit?
vana Odesláno 12. března 2007 Autor Nahlásit Odesláno 12. března 2007 Jó to když se kamarádíte s hodinářem, tak vám ho dá klidně zadara jako mě Ale jen tak by mi ho nedal, kdyby na něm bylo vše v pořádku si myslim. Když mi ho dával, říkal že je dost starej, ale že to vůbec nevadí...proto se ptám, jestli to opravdu nevadí...
mechano Odesláno 13. března 2007 Nahlásit Odesláno 13. března 2007 vana napsal: Jó to když se kamarádíte s hodinářem, tak vám ho dá klidně zadara jako mě Ale jen tak by mi ho nedal, kdyby na něm bylo vše v pořádku si myslim. Když mi ho dával, říkal že je dost starej, ale že to vůbec nevadí...proto se ptám, jestli to opravdu nevadí... S tímhle olejem jsem neměl nikdy žádný problém. Mám dokonce flašku předválečné výroby a ještě není zkažený.
dubraro Odesláno 13. března 2007 Nahlásit Odesláno 13. března 2007 vana napsal: Jó to když se kamarádíte s hodinářem, tak vám ho dá klidně zadara jako mě Hmmmm... tomu se říká dobrá rada nad zlato...
Jerrys Odesláno 13. března 2007 Nahlásit Odesláno 13. března 2007 Musím potvrdit, že mám takový olej Sorte 3 a je stále skvělej. Tenkrát po revoluci, když se ve městech rušily prodejny KLENOTY, tak jsem jich několikero koupil a sice po 1 Koruně za lahvičku !!!!!!!!! No nekupte to, dokonce jsem nakoupil i hodinářskou vazelínu, na promazávání starých kukaček , jo taky po 1 Koruně. Akorát nevím, jestli je velký rozdíl, mezi Sorte 2 a 3. Jasně bude to asi viskozita, ale jestli to má svoje přesný použití na konkrétní promazání určitých míst to fakt nevím.
vana Odesláno 13. března 2007 Autor Nahlásit Odesláno 13. března 2007 Jestli kdo víte, jak mam naskenovaný ty knížky, tak je tam i Mazání hod. strojů a tam píšou, že olej od téhle firmy č.2 je spíš na kameny a ložiska setrvačky s hrotem a moc si nerozumí s mosazí a č.3 je asi takovej univerzál na střední a větší hodiny. Existuje i č.4, ten je na věžní a jedničkou se mažou jen palety hodinek. Asi to bude pravda, odpovídá to i barevnému značení.
vana Odesláno 14. března 2007 Autor Nahlásit Odesláno 14. března 2007 A myslíte, že nevadí ta jeho letitost? Už asi dávno vypršelo jeho doporučené datum spotřeby...
vana Odesláno 20. března 2007 Autor Nahlásit Odesláno 20. března 2007 Vážně se nikdo z vás nevyzná v olejích ???
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se