Jan67 Odesláno 13. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2012 Zdravím jako nováček všechny na tomto fóru. Rád bych se zeptal, jestli je normální, aby se safírové sklíčko poškrábalo po ca 4 letech celkem opatrného nošení (viz fotka, kolem cifer X až I). Myslel jsem, že je safír odolnější. V jednom hodinářství mi radili, abych hodinky reklamoval. Budu vděčný za radu a názor.Jan 67
Rs. Odesláno 13. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2012 Já jsem si svůj taky nechca škrábl. Safír jde škrábnout třeba karborundem, SiC (brousky na tvrdokov, brusivo 49C, tvrdost přes 9.5), nebo taky obrusem z něj.Od té doby nosím běžně akrylát, který je za 10 min rozleštěný.Reklamace je Tvůj boj.
Vit3k Odesláno 13. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2012 Já jsem si svůj taky nechca škrábl. Safír jde škrábnout třeba karborundem, SiC (brousky na tvrdokov, brusivo 49C, tvrdost přes 9.5), nebo taky obrusem z něj. Od té doby nosím běžně akrylát, který je za 10 min rozleštěný. Reklamace je Tvůj boj. To ale nejosu věci, který běžně potkáš v MHD atp., ne? A to poškrábání na fotce je docela silný..
Jan67 Odesláno 13. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 13. ledna 2012 To ale nejosu věci, který běžně potkáš v MHD atp., ne? A to poškrábání na fotce je docela silný.. Jediný, co se mi mohlo stát, že jsem rukou zavadil o omítku. To by snad ale mělo vydržet , ne? Ty škrábance jsou naštěstí vidět jen při ostrým úhlu světla, spíš mi jde ale princip.
Adam99 Odesláno 13. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2012 A jsme doma, omítka je svině! Už se to tady probíralo např. tady, nebo tady nebo zde.
Jan67 Odesláno 13. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 13. ledna 2012 A jsme doma, omítka je svině! Už se to tady probíralo např. tady, nebo tady nebo zde. Díky za info. Zkusím pastu.
M-72 Odesláno 13. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2012 Safír se mi teda ještě poškrábat nepodařilo, což se nedá říci o všem jiném, třeba hardlex atd. To jako prd, stačí třeba blbě šáhnot do schránky pro noviny a je to
mik@ Odesláno 14. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2012 http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/33177-safirove-sklicko-nejde-vylestit/ http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/1842-skrable-mineralni-sklicko/page__st__20__p__443953#entry443953
Rs. Odesláno 14. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2012 49C brousky jsou vcelku běžné. Diamantové nářadí dto. Když na to přijde, tak karbidy v ocelích jsou také tvrdé jak sviň. Můj šel buď o brousek nebo o nůž. Nesundal jsem si je v dílně. Safír je velmi křehký, omítka ho spíš podrtí než apriory poškrábe, i když .... Se samodomo leštěním velmi opatrně, bez diamantových past se do toho nepouštěj. Optické leštění se dělá vůči poměrně tvrdé podložce - litina, mosaz apod. - a musí se umět.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se