Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 69
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

http://kanikasweet-techz.blogspot.com/2012/01/suunto-ambit-puts-gps-navigation.html Tady je pár nových informací a obrázků, někde jsem četl, že by mohl mít nastavitelný kontrast displeje, nebo to prý alespoň tak vypadalo, což by byla čupr věc, kdyby si každý ke své barevné variantě pouzdra mohl nastavit ještě barvu dispaye, resp. jestli inverz nebo normal...

Jo jo, tady je to ve 2:40 i na videu

Odesláno

moc pěkné video, moc se mi líbí u těch hodinek možnost měnit barevnost inverzního displeje, elegantně tím vyřešily špatnou čitelnost inverzního displeje, pěkné :notworthy:

• po měsíci...
Odesláno

Tak jdu do nich, prý 1/2 května dodávka do ČR jsem někde četl :(...

U mě to vyřeší x požadavků najednou:

- hodinky na kolo (výškoměr, barometr)

- hodinky na freediving (měření hloubky) těsné pro ponory <50m

- HR pás do fitka, na běžky, opět kolo

- GPS pro outdoor (nemusím tahat garmina)

Jen se bojím o výdrž baterky, což suunto nikdy moc neumělo (měl jsem core + vectory). Snad po vypnutí GPS budou tikat stejně dlouho jako japonky :).

Neví někdo, zda se nebudou vyrábět v odolnějším pouzdře (nějaká limitka např.) a jaká je reálná výdrž baterky s a bez GPS?

Odesláno

Podle mě budou žrát baterku před očima. Suunto to nikdy neuměly.

Navíc už spoustu typů nedělaj ve finsku ale v číně, to mi taky na důvěryhodnosti nepřidá.

No uvidíme...

Odesláno

Já si z vlastní zkušenosti (vlastnil jsem 4 různé modely od Suunto) nemůžu na výdrž baterie stěžovat. Neřikám, že baterka v nových Ambitech vydrží roky přeci jen ty hodinky maj hromadu funkcí, ale předpokládám že Suunto se nad s potřebou svých starších modelů zamyslelo a u tohohle modelu to nějak vyřešilo do "rozumný" míry spotřeby. A který výrobce dneska nevyrábí v Číně? Pokud si Suunto pohlídá kvalitu, tak to neřešim.

I takový "dokonalý" výrobce jako Apple vyrábí v Číně a co? :whistle:

Odesláno (upraveno)

Tady máš kolik v jakém módu vydrží.

1. Outdoor mode 50h - with longer GPS tracking interval, suitable for e.g hiking

2. Training mode 15h - with shorter GPS tracking interval, suitable for e.g running

3. Watch mode 30 days - watch mode including ABC functions

A měření hloubky myslím že člověče neumí...

Nevím, co všichni blázníte s tou baterkou, měl jsem taky spoustu modelů, bez mála asi 15 a nikdy jsem žádný problém neměl. Je známo, že kvalita u Corů v roce 2008-09 značně pokulhávala, myslím si ale, že teď šli dost do sebe a v nýnější době jsem nikde neobjevil, že by byl nějaký probém a tak bych kvůli jednomu špatnýmu období neházel hned celou značku do žita. Navíc mi připadá více než praktické prostě jednou i kdyby za rok, korunou, vyměnit baterku a nikdy se nemuset plahočit do servisu a čekat na výměnu.

A Ambity se mají vyrábět ve Finsku, ale to nevím, jestli mám z ofiko zdroje... Na druhou stranu i kdyby ne, tak jak píše A10, v Číně už se dávno nevyrábí jenom šmejdi.

Tak jdu do nich, prý 1/2 května dodávka do ČR jsem někde četl :(...

U mě to vyřeší x požadavků najednou:

- hodinky na kolo (výškoměr, barometr)

- hodinky na freediving (měření hloubky) těsné pro ponory <50m

- HR pás do fitka, na běžky, opět kolo

- GPS pro outdoor (nemusím tahat garmina)

Jen se bojím o výdrž baterky, což suunto nikdy moc neumělo (měl jsem core + vectory). Snad po vypnutí GPS budou tikat stejně dlouho jako japonky :).

Neví někdo, zda se nebudou vyrábět v odolnějším pouzdře (nějaká limitka např.) a jaká je reálná výdrž baterky s a bez GPS?

Upraveno uživatelem Vencalekl
Odesláno

Vencalekl :Na druhou stranu i kdyby ne, tak jak píše A10, v Číně už se dávno nevyrábí jenom šmejdi......

Máš pravdu, šmejdi se nevyráběj, ale roděj. Šmejdy tam ale furt dělaj, a když značka přesune výrobu do číny, u mě automaticky končí. Z principu.

Odesláno

Z PowerBooku vyrobenýho v Číně. A o tom to právě je. V počítačích už zřejmě nemáme alternativu. V oblečení a botách taky ne. Tak aspoň ty hodinky nemít čínský.

Odesláno

Nevím no Jirko, jestli máš pravdu... ale určitě tomu rozumíš, takže asi jo :notworthy: .

Z PowerBooku vyrobenýho v Číně. A o tom to právě je. V počítačích už zřejmě nemáme alternativu. V oblečení a botách taky ne. Tak aspoň ty hodinky nemít čínský.

Návštěvník Chilliluk
Odesláno (upraveno)

Podle mě v některých případech může věc vyrobená v Číně být i mnohem kvalitnější než jiná věc, která je méně kvalitní a předražená jen proto, že se vyrábí někde jinde a je tím uměle vyvolán dojem o kvalitě. Tím se nezastávám nikoho, jen říkám, že v dnešní době je jediným měřítkem kvality už jenom výdrž ověřená v praxi.

Upraveno uživatelem Chilliluk
Odesláno

No nerad bych, aby se tohle vlákno "zvrhlo" v polemiku o kvalitě výrobků čína a apod. Zůstaneme u toho, že kvalitu Ambitů prověří čas a uživatelé. Souhlasíte?? :notworthy:

Odesláno

No nerad bych, aby se tohle vlákno "zvrhlo" v polemiku o kvalitě výrobků čína a apod. Zůstaneme u toho, že kvalitu Ambitů prověří čas a uživatelé. Souhlasíte?? :notworthy:

S tím nelze nesouhlasit, je to tvoje vlákno. A omlouvám se Ti , že jsem ho zaplevelil tím povzdechem, že se všechno vyrábí v Číně.

Jinak by mě dost zajímal názor od někoho, kdo Suunto používá, jak je to s přesností dat, který z toho lezou. Měl jsem nějaký ABC noname a byla to hrůza. Mám taky nůž Victorinox s hodinkama, výškoměrem, barometrem a teploměrem a taky hrůza. Vzhledem k nepřesným údajům tvrdím, že je lepší mít normální hodinky a k nim GPS nebo nějakej dotykáč s androidem. Samozřejmě by ale bylo fajn to mít všechno na ruce, ale jsem k tomu skeptický. Proto se ptám na zkušenosti v terénu.

Odesláno

Není potřeba se omlouvat. No můžu tady napsat zkušenosti s hodinkama Suunto Core, měl jsem je delší dobu a můžu zodpovědně prohlásit že byly opravdu velmi přesné. Několikrát v reálu ověřeno v přírodě apod.

Jedině co může být nepřesné je teploměr ale jen pokud se teplota měří s hodinkama na ruce, údaj je ovlivněn teplotou těla. Pokud se hodinky sundají a nechají aklimatizovat ůdaj je pak velmi přesný. Výškoměr paráda, kompas přesný. Hloubkoměr jsem zkoušel jen jednou a pouze v bazénu.

Platí tady pravidlo při koupení hodinek ABC velmi podrobně si prostudovat návod a fakt tomu věnovat čas.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...