Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravim vsechny hodinarske experty.

Nekolik dni procitam toto forum a radsi ani nebudu psat, jake hodinky jsem chtel puvodne koupit (samozrejme jsou na blacklistu).

Nicmene jsem vybiral, vybiral a vybiral az jsem vyber zuzil na nasledujici kandidaty:

- Citizen CHRONOGRAPH Eco-Drive CA0130-07L

- Zeppelin 7286-2

- Seiko SNDC89P2

- Vostok Europe GAZ-14 Limouzine 2426/5601057

- Vostok GAZ 14 Limousine Dual Time Automatik

Uprimne receno jsem cim dal tim vice naklonen rusakum.

Co si o vyse uvedenych modelech myslite? Nejake prednosti ci chyby, ktere by me mely odradit? Jsem otevren i alternativam podobneho vzhledu :)

Diky!

Odesláno

Máš svůj výběr rozložený trošku zeširoka od quartz chronografů, po mechaniky. Z tebou uvedených můžu okomentovat jen ty Vostoky. Jsou to za peníze, které stojí velmi slušné hodinky, mám je měsíc na ruce a jsem spokojený. Je v nich inhouse kalibr, což je za tyto peníze možné již jen u Seika. Zpracování je na velmi dobré úrovni, nevidím důvod, proč si je nekoupit. Jediné, co se jim dá vytknout, ale to platí pro ruské hodinky obecně je velmi nízká výdrž koženého řemenu. Zase je to velmi jednoduše řešitelné, až se ti rozpadne, koupíš za pár stovek nějaký nový kvalitní.

Odesláno

Kdyz vostok, tak jedine se kalibrem seiko nh25a. Je mnohem kvalitnejsi nez jejich inhouse vostok kalibr, a to je take duvod proc tento inhouse vyradili z vyroby a zacali do jejich hodinek montovat seiko kalibr. Na vostok kalibr jsou na internetu tisice stiznosti a reklamaci, muzes si je precist.

• po měsících...
Odesláno (upraveno)

Uplynuly asi 2 mesice co jsem si poridil poridil Vostoky a chci se s Vami podelit o dojmy a poznatky.

Hodinky prisly v pekne krabicce, vse bylo zabaleno a doruceno tak, jak ma. Trosku mi dalo zabrat nastavit datum, ale po prohledani internetu se mi to povedlo :)

A ted neco k hodinkam samotnym:

1) cifernik - nejprijemnejsi prekvapeni - neuveritelne krasny, cisty, elegantni, proste dokonalost sama

2) korunky - elegantni, vcelku velke a stylove. Hodinky jsou dual time a jednou korunkou je tedy moznost menit polohu ciferniku tak, aby rucicka ukazovala priblizny cas v jine casove zone. Jelikoz hodne cestuji po svete, myslel jsem, ze to ocenim. Ale bohuzel korunka je neuveritelne citliva a obcas se mi tedy poloha zmeni sama bez meho pricineni

3) Remen - jak psal funf5 (timto mu moc dekuji), ruske hodinky jsou zname nekvalitnimi remeny. Bohuzel ten muj mi prijde i trosku nevkusny, neladici. Brzo pujde na vymenu - davam tomu par mesicu.

4) Vydrz - vyrobce uvadi okoli 31 hodin, odzkousel jsem a opravdu nebyl problem

5) Presnost - vyrobce uvadi -10/+30, v mem pripade to je asi +20

6) Mineralni sklo - jsem docela nesika a casto se nekde otru, zadrhnu. Okamzite se zaleknu a kontroluju, ale zatim ani skrabanecek

7) sekundova rucicka - predstavoval bych si trosicku plynulejsi chod, ale to bych asi chtel moc

8) Kalibr 2426 - zadny problem jsem zatim nezaznamenal

Celkove: az na ten pasek a velkou citlivost dual time korunky jsem naprosto spokojen a rozhodne bych nemenil.

Pro ilustraci foto

Posted Image

Upraveno uživatelem misuta
Odesláno

Uplynuly asi 2 mesice co jsem si poridil poridil Vostoky a chci se s Vami podelit o dojmy a poznatky.

Hodinky prisly v pekne krabicce, vse bylo zabaleno a doruceno tak, jak ma. Trosku mi dalo zabrat nastavit datum, ale po prohledani internetu se mi to povedlo :)

A ted neco k hodinkam samotnym:

1) cifernik - nejprijemnejsi prekvapeni - neuveritelne krasny, cisty, elegantni, proste dokonalost sama

2) korunky - elegantni, vcelku velke a stylove. Hodinky jsou dual time a jednou korunkou je tedy moznost menit polohu ciferniku tak, aby rucicka ukazovala priblizny cas v jine casove zone. Jelikoz hodne cestuji po svete, myslel jsem, ze to ocenim. Ale bohuzel korunka je neuveritelne citliva a obcas se mi tedy poloha zmeni sama bez meho pricineni

3) Remen - jak psal funf5 (timto mu moc dekuji), ruske hodinky jsou zname nekvalitnimi remeny. Bohuzel ten muj mi prijde i trosku nevkusny, neladici. Brzo pujde na vymenu - davam tomu par mesicu.

4) Vydrz - vyrobce uvadi okoli 31 hodin, odzkousel jsem a opravdu nebyl problem

5) Presnost - vyrobce uvadi -10/+30, v mem pripade to je asi +20

6) Mineralni sklo - jsem docela nesika a casto se nekde otru, zadrhnu. Okamzite se zaleknu a kontroluju, ale zatim ani skrabanecek

7) sekundova rucicka - predstavoval bych si trosicku plynulejsi chod, ale to bych asi chtel moc

8) Kalibr 2426 - zadny problem jsem zatim nezaznamenal

Celkove: az na ten pasek a velkou citlivost dual time korunky jsem naprosto spokojen a rozhodne bych nemenil.

Pro ilustraci foto

Posted Image

kdyby měly tak safír...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...