Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mám hodinky Davosa Quadro (Duke650 ví jaké), jsou podobné Tag Heuer Monaco, ale bohužel ve vysokém lesku. Měl jsem je párkrát na ruce a jsou už na nich vidět škrábance. U mých Orlíků je pouzdro po téměř ročním nošení skoro perfektní. Takže mám následující otázky:

1. Dá se pouzdro nějak "zmatnit" a pokud ano jak?

2. Pomůže to vůbec? Je ocel používaná Davosou stejně kvalitní, jako ta na Orlíkách? Jsou rozdíly v kvalitě nerezových ocelí nebo všichni používají to samé?

Odesláno

2. Myslím, če Orlíky nebudou mít výrazně lepší ocel. Je to tím broušením. Stejná ocel ve vysokém lesku např. na Linea je také dost náchylná na poškrábání (vlasní zkušenost). Je to vlastně jen optická záležitost. V tom broušeném povrchu se to ztratí. Horší je ale povrch matný. To je stejná mrcha jako lesk. :)

Odesláno

Orlíky mají ostré hrany. Já jsem je nijak nešetřil a hrany jsou pořád ostré, není na nich žádný "zásek".

Davosy mají také hrany, i když ne tak ostré. Bojím se, že po intenzívním nošení nebudou vypadat nijak pěkně.

Moc nechápu, jak se dělá matný povrch na hodinkách. Je to tak, že se to dělá buď pískováním a pak je povrch matný, ale náchylný na poškrábání, jak říká typograf. Nebo se brousí (kartáčuje?) a pak je odolnější.

Je možné pouzdro nějak upravit v domácích podmínkách?

Původně jsem myslel na Prim a bylo mi to i přislíbeno. Dospěl jsem ale k názoru, že hodinky za 6000,- musí člověk tunit sám, Prim by byl v tomto případě moc drahý.

Když už jsme u toho tuningu, nebyla by špatná také červená nebo oranžová vteřinovka.

Odesláno

V příručce pro hodináře z roku 1948, kterou mám doma, se píše o tom, jak by hodinář dbalý svého dobrého jména měl pouzdro hodinek z kartáčované oceli nechat překartáčovat pouzdrařem, než je vrátí po opravě zákazníkovi. Jestli se tím dnes ještě někdo zabývá, toť otázka (existuje ještě taková profese jako pouzdrař?), ale technologicky to asi nebude zase takový problém.

Odesláno

Možná ti je Duke prodám a koupím si Tag Heuer.

Za tu cenu jsou super a ověřil jsem si, že určitě chci jedny hranaté hodinky. Pouzdro pěkné, ciferník a ručky pěkné, sklo je sice safír, ale ploché. Tady asi cena vyhrála. Vypadají trochu jak cihlička. Jinak za tu cenu určitě dobrý kup.

Dneska jsem si je dal po dlouhé době na ruku.

Odesláno
Orlíky mají ostré hrany. Já jsem je nijak nešetřil a hrany jsou pořád ostré, není na nich žádný "zásek".

Davosy mají také hrany, i když ne tak ostré.

Ostré hrany u Prim jsou dány technologií, pouzdra nejsou lisována ale obráběna. PRIM to popisoval v nějakém vláknu o Primkách.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...