Chorche Odesláno 2. února 2012 Nahlásit Odesláno 2. února 2012 Určitě to znáte, máte hodinky, kterým vlastně nemůžete nic vytknout a přece nejste spokojeni. Takhle jsem to měl s Oris Classic a pořád mě to táhlo znovu k Fortisu. Pilotky od Fortis jsem měl už dvoje a vždycky musely uvolnit místo jiným hodinkáma a pravdou je, že na obou mi vadily určité vady na kráse způsobené tím, že jsem je nekupoval ve 100% stavu. Teď jsem si ale spravil dojem. Fliegery jsem kupoval ve perfektním stavu a konečně vyniklo všechno, co Fortis umí dobře. Pouzdro klasického tvaru a ideálního rozměru - 40mm. Úprava je broušená ocel, která se ale v určitých momentech až leskne a vypadá výrazně. Bohužel ze zkušenosti s předchozími Fortiskami vím, že je dost náchylná na škrábance a ťukance a když člověk nedává pozor, po čase vypadá dost špatně.Cifr je perfektní, krásně jednoduchý, líbí se mi font indexů. Velmi slušná je luminiscence a vše doplňuje nerušící datumovka. Ručky klasické pilotní, hlavně široká hodinová vypadá dobře a nejlepší je výrazně oranžová vteřinovka. Uvnitř osvědčená ETA. Na dýnku vygravírované logo Fortis. Obzvlášť pěkný je antireflex, který je do modra a pořád na něj čumím Taktéž nákup byl příjemnou záležitostí (díky Honzo ) a co jsem je koupil, nevzal jsem na ruku nic jiného. Ani nebylo třeba, jsou neskutečně univerzální.Snažil jsem se jak doma, tak v práci o nějaké slušné fotky, ale jak známo, fotit neumím, takže jsem vybral ty nejlepší z nejhorších A určitě ani nemusím psát, že si myslím, že tyhle hodinky mi jistě dlouho vydrží ...
semi001 Odesláno 2. února 2012 Nahlásit Odesláno 2. února 2012 Gratuluji moc pěkné. Nicméně nesouhlasil bych, s tvou poslední větou. Obzvlášt na tomto fóru:-)
Chorche Odesláno 2. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 2. února 2012 Proto je tam ten smajlík Vždyť já tomu sám nevěřím, ač bych chtěl....
Martyp Odesláno 2. února 2012 Nahlásit Odesláno 2. února 2012 Jsou vazne moc pekny, v jednoduchosti je krasa a tady to plati urcite!!
skorbut Odesláno 2. února 2012 Nahlásit Odesláno 2. února 2012 Hodinar, kde som dal frajerke opravit jedny pendlovky ich mal na predaj za 300E, v dobrom stave. Kym som sa rozhybal, boli samozrejme prec, co doteraz vyrazne lutujem, tie hodinky su nadherne a maju "atmosferu"...
Chorche Odesláno 2. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 2. února 2012 (upraveno) V 2. 2. 2012 v 18:50, 'skorbut' napsal: Hodinar, kde som dal frajerke opravit jedny pendlovky ich mal na predaj za 300E, v dobrom stave. Kym som sa rozhybal, boli samozrejme prec, co doteraz vyrazne lutujem, tie hodinky su nadherne a maju "atmosferu"... 300E je skvělá cena, nedivím se, že byly hned pryč. I já myslel, že tyhle prošvihnu, přede mnou byly ve vlákně 2 příspěvky o SZ, ale měl jsem tentokrát štěstí Atmosféru mají, nepřijdou mi jen jako obyčejné pilotky, možná to je tím antireflexem a trochu jiným fontem čísel. Upraveno 2. února 2012 uživatelem Chorche
heisn Odesláno 2. února 2012 Nahlásit Odesláno 2. února 2012 Gratuluju, tohle byly první hodinky co jsem si vybral, ale bohužel 40 mm už je na mě skutečně moc málo. Kdyby měly 44, tak bych je asi nikdy neprodal. I když...
Chorche Odesláno 3. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 3. února 2012 V 2. 2. 2012 v 19:58, 'heisn' napsal: Gratuluju, tohle byly první hodinky co jsem si vybral, ale bohužel 40 mm už je na mě skutečně moc málo. Kdyby měly 44, tak bych je asi nikdy neprodal. I když... Tak ono záleží na ruce. U pilotek je samozřejmě super, když jsou většího průměru, ale já bych s velkýma pilotkama vypadal jako blbec, takže pro mě je 40mm ideálních
JHonza Odesláno 3. února 2012 Nahlásit Odesláno 3. února 2012 Dneska jsem se konečně dostal do showroomu Chronoshopu a měl jsem možnost porovnat Fortisky s klasickými pilotkami. Pravda, výběr Steinhartů byl zrovna dost omezený, ale i tak bylo co porovnávat. Proti klasickým pilotkám jsou Fortisy (PP nebo Flieger) takové "civilnější", ale v tom je podle mě právě jejich kouzlo. Rozměry tak akorát (aspoň pro mou podvyživenou ruku) a právě pro tu "civilnost" je možno je nosit i na kovovém tahu, kterýžto způsob já preferuji. Opravdová béčka by na nerezu nejspíš vypadala dost srandovně.
Moocha Odesláno 3. února 2012 Nahlásit Odesláno 3. února 2012 Gratulace, už mnohokrát jsem si po nich povzdychl.
Chorche Odesláno 4. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 4. února 2012 V 3. 2. 2012 v 21:06, 'Widloun' napsal: Dneska jsem se konečně dostal do showroomu Chronoshopu a měl jsem možnost porovnat Fortisky s klasickými pilotkami. Pravda, výběr Steinhartů byl zrovna dost omezený, ale i tak bylo co porovnávat. Proti klasickým pilotkám jsou Fortisy (PP nebo Flieger) takové "civilnější", ale v tom je podle mě právě jejich kouzlo. Rozměry tak akorát (aspoň pro mou podvyživenou ruku) a právě pro tu "civilnost" je možno je nosit i na kovovém tahu, kterýžto způsob já preferuji. Opravdová béčka by na nerezu nejspíš vypadala dost srandovně. Máš naprostou pravdu, nenapsal bych to lépe. O tahu přemýšlím, ač tahy moc nemusím, na minulých Fliegerech vypadal fakt dobře. Jestli mi zase nerupne v hlavě a neprodám je, asi do něj půjdu. Netušíte někdo, kde se dá sehnat, napadá mě jen Nest a Altman...
Chorche Odesláno 4. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 4. února 2012 Dneska ráno jsem zjistil, že se mi na nich nelíbí žádný řemen, kromě originálního, ke kterému jsem měl doteď averzi. Mám 5 řemenů, které by se na ně hodily a ještě, než je vezmu na ruku, měním zase za origo. To mě celkem štve...
tc95 Odesláno 5. února 2012 Nahlásit Odesláno 5. února 2012 (upraveno) V 4. 2. 2012 v 16:38, 'Chorche' napsal: Dneska ráno jsem zjistil, že se mi na nich nelíbí žádný řemen, kromě originálního, ke kterému jsem měl doteď averzi. Mám 5 řemenů, které by se na ně hodily a ještě, než je vezmu na ruku, měním zase za origo. To mě celkem štve... tip na tah hier plus foto na 20 cm ruce(ale maji logo hd.....amen) Upraveno 5. února 2012 uživatelem tc95
Chorche Odesláno 5. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 5. února 2012 Díky za tip. Každopádně jsem Ebayem nepolíbený, takže se asi nakonec půjdu zeptat k Altmanovi. Koncovky jsou teda naprosto šílený, to mi na tom tahu dost vadilo. Ale pravdou je, že jim sluší. Nejdřív asi stejně začnu hledat nějaký řemen.
tc95 Odesláno 5. února 2012 Nahlásit Odesláno 5. února 2012 V 5. 2. 2012 v 11:10, 'Chorche' napsal: Díky za tip. Každopádně jsem Ebayem nepolíbený, takže se asi nakonec půjdu zeptat k Altmanovi. Koncovky jsou teda naprosto šílený, to mi na tom tahu dost vadilo. Ale pravdou je, že jim sluší. Nejdřív asi stejně začnu hledat nějaký řemen. ebay neni problem,kdybys potreboval klidne SZ.............uvidis jakou budes mit cenovku u Altmana
semi001 Odesláno 5. února 2012 Nahlásit Odesláno 5. února 2012 V 4. 2. 2012 v 8:55, 'Chorche' napsal: Máš naprostou pravdu, nenapsal bych to lépe. O tahu přemýšlím, ač tahy moc nemusím, na minulých Fliegerech vypadal fakt dobře. Jestli mi zase nerupne v hlavě a neprodám je, asi do něj půjdu. Netušíte někdo, kde se dá sehnat, napadá mě jen Nest a Altman... Napadá mě také jen Nest, ale cena bude tak 7tis ne-li víc:-( Já už koupil na originál tahu své, a udělal jsem dobře neb kůže se dá sehnat za daleko lepší peníz:-)
Chorche Odesláno 5. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 5. února 2012 V 5. 2. 2012 v 11:17, 'tc95' napsal: ebay neni problem,kdybys potreboval klidne SZ.............uvidis jakou budes mit cenovku u Altmana Díky moc, dám kdyžtak vědět. V 5. 2. 2012 v 11:21, 'semi001' napsal: Napadá mě také jen Nest, ale cena bude tak 7tis ne-li víc:-( Já už koupil na originál tahu své, a udělal jsem dobře neb kůže se dá sehnat za daleko lepší peníz:-) Tak 7 jim za něj určitě nedám. Ale snad to tak hrozný nebude. Uvidíme, jestli a kdy to vůbec bude aktuální.
alois Odesláno 6. února 2012 Nahlásit Odesláno 6. února 2012 zatlačuji v oku slzu nostalgie...moje první Fortisy to byly....ale raritní s bílým ciferníkem....gratuluji
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se