Klasik Odesláno 17. února 2012 Nahlásit Odesláno 17. února 2012 Vážení, dostaly se mi do ruky staré Tissoty (údajně po mém prastýci) . Jedná se o hodinky s chrongrafem a mimostřednou vteřinovkou (subdial na levé straně). Vteřinovka stopek je ta velká středová a minuty stopek odečítá subdial na pravé straně (max 30 min). Ovládány jsou celé jedním tlačítkem , které je v pozici na čísle 2. Při prvním stisknutí začnou stopovat, při druhém se zastaví a při třetím se nulují. Stopky zlobí, vteřinovka se seká, ale jinak hodinky jdou a zdá se, že velmi přesně. Jsou i vzhledově ve velmi dobrém stavu (rozhodně by se daly bez problému nosit po nasazení nového řemenu). Poradíte hodináře v Ostravě, kterému by se daly svěřit, aby jim zase vdech život? Asi by chtěly vyčistit, promazat seřídit.Lehké vyčištění by asi snesl i cifr, ale nevím zad to jde, je na něm spousta jemných potisků (šíslice + telemtr + tachymetr). jsou to mechaniky, ale ne automaty. Mají Modřené ručičky. Dýnko je zaklapávací, a zevnitř maá bomírung¨, a je v něm vyrařený erb s nápisem Tittsot swiss made, pod erbem číslo 898562 a nad erbem je: ACIER STAYBRITE. Teď nemám k dispozici, kabel na stažení fotek, ale v úterý bych sem určitě hodil fotky, ať se pokocháte. Díky předem za všechyn tipy na dobrého opraváře. případně podle poisu lze identifikovat ty a odhadnout cenu? nechci prodávat, jde o památku, ale jen tak pro informaci. Díky
VintageLover Odesláno 17. února 2012 Nahlásit Odesláno 17. února 2012 Vážení, dostaly se mi do ruky staré Tissoty (údajně po mém prastýci) . Jedná se o hodinky s chrongrafem a mimostřednou vteřinovkou (subdial na levé straně). Vteřinovka stopek je ta velká středová a minuty stopek odečítá subdial na pravé straně (max 30 min). Ovládány jsou celé jedním tlačítkem , které je v pozici na čísle 2. Při prvním stisknutí začnou stopovat, při druhém se zastaví a při třetím se nulují. Stopky zlobí, vteřinovka se seká, ale jinak hodinky jdou a zdá se, že velmi přesně. Jsou i vzhledově ve velmi dobrém stavu (rozhodně by se daly bez problému nosit po nasazení nového řemenu). Poradíte hodináře v Ostravě, kterému by se daly svěřit, aby jim zase vdech život? Asi by chtěly vyčistit, promazat seřídit.Lehké vyčištění by asi snesl i cifr, ale nevím zad to jde, je na něm spousta jemných potisků (šíslice + telemtr + tachymetr). jsou to mechaniky, ale ne automaty. Mají Modřené ručičky. Dýnko je zaklapávací, a zevnitř maá bomírung¨, a je v něm vyrařený erb s nápisem Tittsot swiss made, pod erbem číslo 898562 a nad erbem je: ACIER STAYBRITE. Teď nemám k dispozici, kabel na stažení fotek, ale v úterý bych sem určitě hodil fotky, ať se pokocháte. Díky předem za všechyn tipy na dobrého opraváře. případně podle poisu lze identifikovat ty a odhadnout cenu? nechci prodávat, jde o památku, ale jen tak pro informaci. Díky Zdravím, můžeš sem hodit fotku ?
Milis Odesláno 17. února 2012 Nahlásit Odesláno 17. února 2012 Zdravím, můžeš sem hodit fotku ? Může ale píše, že nemá kabel. V úterý. Taky to tam píše.
VintageLover Odesláno 17. února 2012 Nahlásit Odesláno 17. února 2012 Může ale píše, že nemá kabel. V úterý. Taky to tam píše. Nedočetl jsem to dokonce příště budu vědět, dík za upozornění
Klasik Odesláno 17. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 17. února 2012 Takže nakonec se zadařilo a fotky jsou zde už nyní. Snad se te´d od Vás dozvím víc.
VintageLover Odesláno 17. února 2012 Nahlásit Odesláno 17. února 2012 Takže nakonec se zadařilo a fotky jsou zde už nyní. Snad se te´d od Vás dozvím víc. Tady je jedno hodinářství v Ostravě, byl jsem s nima spokojen... http://www.deal-hodinarstvi.cz/4_deal-kontakt.html Pokud zlobí chronograf, tak mají hodnotu (můj osobní názor) cca 5-6000,-, po opravě a perfektním nulování bych řekl cca 7500-9000,- do úprav ciferníku bych se moc nepouštěl, vypadá dobře, jen poudzro by chtělo zbavit těch olezlin, ale to půjde jednoduše odstranit a přeleštit.... dobré řemeny mají tady www.chronoshop.cz - hodinky mají asi pevné stěžejky, hodil by se na ně určitě dvoudílný lepící, je tam k mání asi okolo tříset korun...
VintageLover Odesláno 17. února 2012 Nahlásit Odesláno 17. února 2012 Tady je jedno hodinářství v Ostravě, byl jsem s nima spokojen... http://www.deal-hodi...al-kontakt.html Pokud zlobí chronograf, tak mají hodnotu (můj osobní názor) cca 5-6000,-, po opravě a perfektním nulování bych řekl cca 7500-9000,- do úprav ciferníku bych se moc nepouštěl, vypadá dobře, jen poudzro by chtělo zbavit těch olezlin, ale to půjde jednoduše odstranit a přeleštit.... dobré řemeny mají tady www.chronoshop.cz - hodinky mají asi pevné stěžejky, hodil by se na ně určitě dvoudílný lepící, je tam k mání asi okolo tříset korun... Určitě se tady najde někdo, kdo je bude moct identifikovat - strojek atd... Asi budou vyrobeny někdy okolo roku 1950 http://www.ebay.com/itm/Tissot-Gents-Vintage-Large-2-Reg-Chronograph-Movement-Dial-/290670577367?pt=Wristwatches&hash=item43ad5106d7#ht_2036wt_905
Klasik Odesláno 17. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 17. února 2012 Díky za tip na hodináře, máš představu kolik takové čištění a oprava může stát? Jinak co se týká cifru, ono to z těch fotek není moc vidět ale jsou tam takové mikro "olezliny" a jedna větší nekde u kraje mezi 6-a 7, taky zbarvení ciferníku je lehce jakoby flekaté . Otázka je, jestli se to spíš necení jako originální starší vzhled, tomu moc nerozumím. No a to pouzdro by chtělo určitě přeleštit. Asi nemá smysl dělat z nich "nové hodinky". Spíš jim nechat ten čistý vintage vzhled, co myslíte? No jinak stěžejky jsou pevné, takže budu muset pořídit lepicí řemeny jak říkáš a ten řemen to hodně zvedne. myslíte že spš černý, nebo nějaký tmavě hnědý? No ale to co mě zajímá nejvíc tj. z jakého období hodinky jsou, to jsem zatím nezjistil. Podle informací co mám by měly být těsně předválečné, ale je to spíš odhad na základě nejistých informací. Není vyloučené, že jsou i poválečné (cca do roku 48) nebo vyrobené někdy v průběhu 2. sv. války. Těžko říct. Podle čeho by se to dalo určit? Tady je jedno hodinářství v Ostravě, byl jsem s nima spokojen... http://www.deal-hodi...al-kontakt.html Pokud zlobí chronograf, tak mají hodnotu (můj osobní názor) cca 5-6000,-, po opravě a perfektním nulování bych řekl cca 7500-9000,- do úprav ciferníku bych se moc nepouštěl, vypadá dobře, jen poudzro by chtělo zbavit těch olezlin, ale to půjde jednoduše odstranit a přeleštit.... dobré řemeny mají tady www.chronoshop.cz - hodinky mají asi pevné stěžejky, hodil by se na ně určitě dvoudílný lepící, je tam k mání asi okolo tříset korun...
VintageLover Odesláno 17. února 2012 Nahlásit Odesláno 17. února 2012 Díky za tip na hodináře, máš představu kolik takové čištění a oprava může stát? Jinak co se týká cifru, ono to z těch fotek není moc vidět ale jsou tam takové mikro "olezliny" a jedna větší nekde u kraje mezi 6-a 7, taky zbarvení ciferníku je lehce jakoby flekaté . Otázka je, jestli se to spíš necení jako originální starší vzhled, tomu moc nerozumím. No a to pouzdro by chtělo určitě přeleštit. Asi nemá smysl dělat z nich "nové hodinky". Spíš jim nechat ten čistý vintage vzhled, co myslíte? No jinak stěžejky jsou pevné, takže budu muset pořídit lepicí řemeny jak říkáš a ten řemen to hodně zvedne. myslíte že spš černý, nebo nějaký tmavě hnědý? No ale to co mě zajímá nejvíc tj. z jakého období hodinky jsou, to jsem zatím nezjistil. Podle informací co mám by měly být těsně předválečné, ale je to spíš odhad na základě nejistých informací. Není vyloučené, že jsou i poválečné (cca do roku 48) nebo vyrobené někdy v průběhu 2. sv. války. Těžko říct. Podle čeho by se to dalo určit? To netuším, ale je tam přímo email na servisní oddělení, takže stačí napsat . Určitě ten cifr nechat tak a moc do toho nedrbat, ten vintage vzhled a to opotřebení má podle mě větší hodnotu než kdyby byly po renovaci. To se totiž hned pozná. Řemen bych dal určitě černý. Snad se tu najde někdo, kdo by je dokázal líp identifikovat a určit jejich případné stáří .
Klasik Odesláno 4. března 2012 Autor Nahlásit Odesláno 4. března 2012 Tak Vážení, pár informací o mých Vintážních Tissotech. 1. na servis jsem se ještě nedostal, nějak teď nestíhám ale jaké bylo mé překvapení, že se chrongraf se rozchodil jak má, asi to chtělo jen trochu rozhýbat po letech zahálky. Fakt jsem s tím nic nedělal jen je parkrát natáhl, jednou do nich lehce klepl a už běhá jak má. :-) 2. byl jsem zvědavý an přesnost a jetě teď to rozdýchávám, ale po x letech v šuplíku a pár natažení dávají 1s za den, v poloze na dýnku, tak tomu říkám parádní výsledek. Skoro přemýšlým, jestli je má vůbec smysl nosit doservisu. Pouzdro si zvládnu vyčistit sám a ten zbtek se zatím nezdá potřebný. jaá ám zásadu, že kdyžněc funguje a ještě navíc dobře, tak se do toho nemá vrtat. no už se těším, až budou na novém řemenu. Objednal jsem jim decentní černou klasiku.
skalis Odesláno 4. března 2012 Nahlásit Odesláno 4. března 2012 Skoro přemýšlým, jestli je má vůbec smysl nosit doservisu. Pouzdro si zvládnu vyčistit sám a ten zbtek se zatím nezdá potřebný. jaá ám zásadu, že kdyžněc funguje a ještě navíc dobře, tak se do toho nemá vrtat. Servis rozhodne potrebuji, i kdyz jdou presne a stopky slapou. Jsou to moc pekny hodinky a setrit na servisu je trestuhodna nedbalost . Ale vazne, v loziscich jsou zbytky stareho oleje a pravdepodobne i prach a necistota. Strojek je potreba kompletne rozebrat a vsechny dily vycistit. Potom slozit, namazat a pripadne zregulovat presnost chodu. Pokud se na servis vykasles a budes hodinky pouzivat, tak vsechny ty necistoty muzou stroj v chodu nevratne poskodit. Sice pujdou zatim dobre, ale zivotnosti stroje to ublizi. Pocitej s tim, ze kvalitni servis Te vyjde treba i na nekolik tisic, ale tyhle hodinky si to rozhodne zaslouzi.
Klasik Odesláno 4. března 2012 Autor Nahlásit Odesláno 4. března 2012 Ja jsem vedel, ze se do me nekdo za tuhle uvahu pusti . No samozrejme mas pravdu, jsem rad, ze behaji, ale dokud nedostanou potrebny servis, a novy remen, tak je uz natahovat nebudu. Servis rozhodne potrebuji, i kdyz jdou presne a stopky slapou. Jsou to moc pekny hodinky a setrit na servisu je trestuhodna nedbalost . Ale vazne, v loziscich jsou zbytky stareho oleje a pravdepodobne i prach a necistota. Strojek je potreba kompletne rozebrat a vsechny dily vycistit. Potom slozit, namazat a pripadne zregulovat presnost chodu. Pokud se na servis vykasles a budes hodinky pouzivat, tak vsechny ty necistoty muzou stroj v chodu nevratne poskodit. Sice pujdou zatim dobre, ale zivotnosti stroje to ublizi. Pocitej s tim, ze kvalitni servis Te vyjde treba i na nekolik tisic, ale tyhle hodinky si to rozhodne zaslouzi.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se