ladar Odesláno 4. března 2012 Nahlásit Odesláno 4. března 2012 Dobrý den, protože Citizen EcoDrive po deseti letech dosloužil, chtěl bych ho vyměnit za mechanické automaty. Požadavky: cena max. 30000 Kč (čím méně tím lépe), maximální dosažitelná přesnost v dané kategorii (pravděpodobně ETA 2836-2- zná někdo lepší strojek v téhle cenové kategorii?, chronograf je mi k ničemu), vysoká mechanická odolnost pouzdra (ocel, titan- denní nošení, sporty: cyklistika, lyžování) a skla (safírové- minerální u Citizenu jsem měl měněný), kožený pásek (kvůli sportu) a maximální přehlednost (létání s větroněm), číselník svítící v noci je výhodou. Pocitam s tim ze servis jednou za pet let by mel stacit (tesneni, cisteni, namazani) našel jsem TISSOT- potřebuji poradit, protože jejich nabidka je tak rozsahla, ze se v ni vubec nevyznam Fortis 645-10-11-L- dobré pouzdro a přehlednost Junkers Uhr 6654-2- ETA 2826-2- nevim o kolik je horsi (presnost, zivotnost) nez 2836-2 http://www.junkers-shop.de/Junkers-Uhr-6654-2-Automatikuhr-ETA-2826-2-mit-Grossdatum
Petr_P Odesláno 4. března 2012 Nahlásit Odesláno 4. března 2012 (upraveno) Zkus se podívat na značku Damasko v Chronoschopu. Obě jména tu mají jen ten nejlepší zvuk. Je tam řada modelů s různými typy ciferníků, povrchových úprav pouzdra a s lunetou nebo bez. Teď je aktuálně model DA36 bez lunety nabízen se slevou v místní prodejní sekci. Kalibry ETA 2836-2, 2824-2, 2836-2 jsou jedno a to samé. Liší se jen větší velikostí datového okénka (2826-2), dnem v týdnu (2836-2) od "základního" modelu 2824-2. Více v tomto vlákně. EDIT: Vítej mezi námi! Upraveno 4. března 2012 uživatelem Petr_P
lac1 Odesláno 4. března 2012 Nahlásit Odesláno 4. března 2012 Za mna Sinn 556 a Stowa. Cena u 556-tiek okolo 20, Stowa cca 15.
Chorche Odesláno 4. března 2012 Nahlásit Odesláno 4. března 2012 Podle mě úplně jasně Damasko nebo Sinn. Oboje v chronoshopu, být tebou, dojdu se tam podívat a řekl bych, že s prázdnou neodejdeš
lac1 Odesláno 4. března 2012 Nahlásit Odesláno 4. března 2012 esteSpeedbird, ma to etu, safir, antimagnetic za tie love parada.
maelol Odesláno 4. března 2012 Nahlásit Odesláno 4. března 2012 take bych bral damasko (DA36), KDYBY ale nepřestali montovat do hodinek ETA top grade strojek, resp. co jim zrovna prijde pod ruku. Tahle je to jako koupit si mercedes a doufat že tam nemáš motor z trabantu ... Jinak muj tip je: SEIKO Automatic Alpinist SARB017
mmcmxcix Odesláno 4. března 2012 Nahlásit Odesláno 4. března 2012 A co tankle Fortis Flieger? Nejake fotky od uživatele Chorche v jeho vlakne: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/45883-fortis-flieger-59511463/page__p__707716__hl__flieger__fromsearch__1&do=findComment&comment=707716 , hodinky jsou i v jinych variacich.
ladar Odesláno 4. března 2012 Autor Nahlásit Odesláno 4. března 2012 pánové STOWA mi připadá designově naprosto geniální http://www.stowa.de/Flieger+Baumuster+B,i1.htm Co si myslíte o té firmě ? (kvalita, zkušenosti)
geralt Odesláno 5. března 2012 Nahlásit Odesláno 5. března 2012 (upraveno) pánové STOWA mi připadá designově naprosto geniální http://www.stowa.de/...muster+B,i1.htm Co si myslíte o té firmě ? (kvalita, zkušenosti) Pilotky jsou krasne, dle pozadovane velikosti a image znacky muzes vybirat u Steinhartu, Archimede, Laco... atd. Akorat pozor na WR, pokud je chces nejak vic trapit v prirode - to uvadim vzhledem k pozadavku na maximalni zivotnost . Upraveno 5. března 2012 uživatelem geralt
EDYMI Odesláno 5. března 2012 Nahlásit Odesláno 5. března 2012 Ja by som sa tiež zamyslel nad Archimede OutDoor
Návštěvník REO Odesláno 6. března 2012 Nahlásit Odesláno 6. března 2012 Jen na okraj, ne všechny sportovní aktivity se slučují s nošením mechanických hodinek. Jedna z nich je jízda na kole, to bys měl mít na paměti. Archimede Outdoor je dobrý tip, hodinky přímo konstruované pro sportovní radovánky, co víc chtít.
Chorche Odesláno 6. března 2012 Nahlásit Odesláno 6. března 2012 A co tankle Fortis Flieger? Nejake fotky od uživatele Chorche v jeho vlakne: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/45883-fortis-flieger-59511463/page__p__707716__hl__flieger__fromsearch__1&do=findComment&comment=707716 , hodinky jsou i v jinych variacich. Fortis Flieger jsou fajn, ale Damasko nebo Sinn mají mnohem odolnější pouzdra, s tím je třeba počítat. Jetý Fotris pouzdro nevypadá úplně nejlíp, to můžu potvrdit z vlastní zkušenosti. pánové STOWA mi připadá designově naprosto geniální http://www.stowa.de/Flieger+Baumuster+B,i1.htm Co si myslíte o té firmě ? (kvalita, zkušenosti) Stowa je skvělá firma s tradicí, poměr cena/výkon je u jejich hodinek vynikající, nicméně taky nebudou tak odolné, myslím pouzdro a WR.
ladar Odesláno 11. března 2012 Autor Nahlásit Odesláno 11. března 2012 Nazdar panove, jsem zvazil vsechny faktory a zatim to vypada na Sinn 556A s kozenym remenem. Protoze to pouzdro je pravdepodobne nejlepsi v kategorii cena/vykon. Mam jeste dva dotazy: Jak moc ovlivnuje magneticke pole hodinky? Zajimaji me konkretni zkusenosti typu: byl jsem u nejakyho elektrickyho vykonovyho prvku a hodinky se mi zpozdovali o .... Ja obcas prijdu do prostredi se silnymi elektrickymi motory.... Dalsi dotaz je co se tyka ruky. Ja mam maly obvod ruky, takze stadardni velikost pasku je mi velka a tady se porad k tomu resi tah hodinek? Co si pod tim mam predstavit?
mmcmxcix Odesláno 11. března 2012 Nahlásit Odesláno 11. března 2012 Nazdar panove, jsem zvazil vsechny faktory a zatim to vypada na Sinn 556A s kozenym remenem. Protoze to pouzdro je pravdepodobne nejlepsi v kategorii cena/vykon. Mam jeste dva dotazy: Jak moc ovlivnuje magneticke pole hodinky? Zajimaji me konkretni zkusenosti typu: byl jsem u nejakyho elektrickyho vykonovyho prvku a hodinky se mi zpozdovali o .... Ja obcas prijdu do prostredi se silnymi elektrickymi motory.... Dalsi dotaz je co se tyka ruky. Ja mam maly obvod ruky, takze stadardni velikost pasku je mi velka a tady se porad k tomu resi tah hodinek? Co si pod tim mam predstavit? Myslim, ze Sinn 556 ma hranici 4800 A/m. Je to hodne nizka hranice, takze magnetickym polim se zdaleka vyhybej. Nejaka hranice tam sice je, ale jak prijde silne nehomogenni magneticke pole, tak se zosype i milgauss, o sinnech ani nemluvim.
lac1 Odesláno 11. března 2012 Nahlásit Odesláno 11. března 2012 (upraveno) Pozri sa na toto vlakno od Skalisa a hlavne prispevky od Petr_P. Model 856je proti magnetom odolnejsi, tak isto o 50% je cenovka vyssia nez u 556. Upraveno 11. března 2012 uživatelem lac1
hynnex Odesláno 12. března 2012 Nahlásit Odesláno 12. března 2012 ...za mna Omega PO 45, parada......
Chorche Odesláno 12. března 2012 Nahlásit Odesláno 12. března 2012 ...za mna Omega PO 45, parada...... A kde je sežene do 30k?
Quido Morava Odesláno 12. března 2012 Nahlásit Odesláno 12. března 2012 Myslim, ze Sinn 556 ma hranici 4800 A/m. Je to hodne nizka hranice, takze magnetickym polim se zdaleka vyhybej. Nejaka hranice tam sice je, ale jak prijde silne nehomogenni magneticke pole, tak se zosype i milgauss, o sinnech ani nemluvim. sorry za OT: ...abych si dal pozor, kde můžu běžně ve městě nebo v přírodě narazit na silné nehomogenní magnetické pole ? (samože neodkládám hodinky na repráky)
bandicoot Odesláno 12. března 2012 Nahlásit Odesláno 12. března 2012 Netreba hned chodit k 856/857. Co se tyce antimagneticnosti, tak zvysenou maji uz rady 656/657.Je to prakticka ficura, pri vsech tech tabletech, cipovych cteckach...A zivotnost bude diky vodotesnosti 200m a narazuvzdornosti taky velmi slusna.
NIGHTinGALE Odesláno 12. března 2012 Nahlásit Odesláno 12. března 2012 kožený pásek (kvůli sportu) Tak koženej pásek na sport bych si fakt nebral. Propotíš ho raz dva a ve vodě taky moc nevydrží. Takže buď pohodlnej kovovej a nebo (úplně ideálně) kaučuk.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se