Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

plánuji koupi nějakých lepších hodinek. Mám ale velmi špatnou zkušenost s kovovými tahy - depilátory.

Na webu jsem zatim zachytil tyto informace:

Jubilee tah na Seiko SKX007 - depilátor

Super Oyster na Seiko Monster - bez stížností - může někdo potvrdit nebo vyvrátit?

Tah na Citizen Nighthawk - testoval jsem na vlastní kůži a hrůza - začne tahat asi 1s po nasazení.

Muzete napsat vase zkusenosti?

Odesláno

Ohledně toho tahu na Seiko SKX007 to můžu jen potvrdit-navic je to měkký tah který mě nevyhovoval.Objednal jsem na ebay Oyster a je to nebe a dudy-obrovský rozdil.

Nejpohodlnější tah který jsem kdy měl je zatím na Omegach-opravdu spokojenost!

post-21035-002178100 1331760718.jpg

Odesláno (upraveno)

já se za svou krátkou chronokariéru dostal k tahu na Seiko SRP043 - bez problémů, tak na Zodiac V-Wolf taky v pohodě a dva dokupovaný watchadoo taky v klídku, takže bych řekl, že je to spíš výjimečný, když tah dělá neplechu...

Upraveno uživatelem Rudykopalsson
Odesláno

Ahoj,

plánuji koupi nějakých lepších hodinek. Mám ale velmi špatnou zkušenost s kovovými tahy - depilátory.

Super Oyster na Seiko Monster - bez stížností - může někdo potvrdit nebo vyvrátit?

Tah na Citizen Nighthawk - testoval jsem na vlastní kůži a hrůza - začne tahat asi 1s po nasazení.

Tak já bych Seiko Monster či SKX007 rozhodně nenazýval lepšími hodinkami a jejich tahy odpovídají cenové třídě hodinek.

Nevím, jestli je více typů tahu Seiko Jubilee, ale ten co znám, je levná potvora. Ty střední články nejsou plné, proto tahají za chlupy.

Pokud si koupíš tah s plnými články, mělo by to být v pohodě.

Návštěvník eleven
Odesláno

Já mám k skx007 originál Seiko presidenta (mimo jiné) a s depilací problém nemám, anžto nejsem medvěd. Tak píšu koment tak trochu off topic. Ale jen bych tady poukázal na výhodu těch dutých článků tahů. Někde jsem to četl a sám to porovnaný nemám, ale těm dutým článkům je přikládána větší pohodlnost při nošení. Protože si prý lépe najdou ideální pozici na ruce. Vlastně to do jisté míry můžu potvrdit, protože co do pohodlnosti, nemám k presidentu žádné výhrady. U toho originálního Seiko presidenta je dutý středový díl. Jubilee se mi celkem taky líbí, často ho vidím na ebay za babku, tak si jej možná pořídím časem taky. Na první pohled jsou ty krajní dílky jubilee stejné jako u presidenta. Co bych těm tahům vytknout mohl, tak jednak sponu, která je tam taková ta obyčejná bez těch pomocných bočních tlačítek, a za druhý by se mi líbil víc, kdyby se nezužoval z 22mm na 18mm, ale byl by po celé délce včetně spony 22 milimetrový. Ovšem opět, četl jsem, že takhle to je pohodlnější, je to možný. K tomu, že koncový dílek je ohnutý plech a ne z jednoho kusu, jak lidi často kritizují, bych napsal jen to, že ten ohnutý plech tam sedí perfektně a nemám s ním žádný problém, kdežto u těch protěžovaných celomasívních SEL (solid end links), čtu často na netu, že tam moc nesedí.

BTW, k Seiko skx007 je stejně nejhezčí nato bond strap. Aktuálně nosím.

Odesláno

tag heuer aquaracer...bez jediného zatahání při mé celkem slušné míře chlupatosti... vpodstatě nevím, že to mám na ruce...

Ahoj,

Odesláno

můžu jenom potvrdit, tahy, které jsou vyrobeny ze skládaného plechu jsou mnohem příjemnější než ty z frézované oceli. Také jsou o dost lehčí, nemáš pocit, že nosíš na ruce cihlu...

Odesláno

můžu jenom potvrdit, tahy, které jsou vyrobeny ze skládaného plechu jsou mnohem příjemnější než ty z frézované oceli. Také jsou o dost lehčí, nemáš pocit, že nosíš na ruce cihlu...

Fakt jo? Skládanej plech je většinou mizernej, tahá za chlupy a na žádných lepších hodinkách jsem ho neviděl, když pominu vintage.

Odesláno

Potvrdzujem príjemný ťah na Bondovkách. Orient SK Crystal dosť ťahal, Seiko Oyster napodiv v pohode,Longines Admiral tiež dobrý, Certina DS Scandinavia občas zaťahal. Z počutia výborný je vraj na TH Kirium.

Odesláno

Co to je za blbost. Skládanej plech maj jen sunty, u poradnejch hodinek se používá jedine ocel. Skládanej plech tahá a chrasti. Ty sám mas na hodinkách FC kvalitni ocelový tah - připadají ti jako cihla?
Odesláno

Mám teď nově Bondovky a musím říct, že příjemnější tah jsem ještě na ruce neměl a to si myslím, že DeVillky co mám mají tah luxusní ale tento jej předčil. A skládaný plech je pěkný humus, funguje až na malé výjimky jako depilátor.

Odesláno

Co to je za blbost. Skládanej plech maj jen sunty, u poradnejch hodinek se používá jedine ocel. Skládanej plech tahá a chrasti. Ty sám mas na hodinkách FC kvalitni ocelový tah - připadají ti jako cihla?

Přesně tak, měl jsem ho na orientech a sice netahal(bo nejsem moc chlupatej), ale fungoval jako chrastítko do dětského kočárku. Ihned jsem orienty přestěhoval na gumu a tah se někde stydí v koutě.
Odesláno

Bodejť. Divím se dvakrát kvůli FC. Skládanej tahá i mě, a to nemám nijak extra chlupatou ruku. Ještě jsem neměl plecháč, kterej by netahal.
Odesláno

Abych to vysvětlil. Možná je to můj subjektivní dojem, ale mě přijde opravdu pohodlnější skládanej. Za chlupy mě nikdy netahal

A navíc není tak těžký a robusní. Také velmi záleží na vzoru tahu. Já tam mám dost velké mezery, tak to možná tím. Ovšem je pravda, že frézované-neskladané jsou kvalitnější a více vydrží. Například mi připadá pěkný tah od Hamiltonu. Je tenký a navíc podlemě z nějaké litiny, takže neváží 3/4 váhy hodinek.

post-3461-093309700 1332508052.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...