bicista Odesláno 29. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2006 Zdravim, Vlastnim hodinky s oznacenim PRIM Automatic, ktere jsem koupil u hodinare v roce 2000 za cenu 1300,- Strojek je automaticky MIYOTA s moznosti rucniho dotahu. Prumer pouzdra 38, vyska hodinek cca 10mm, Nezavislé nastaveni datumu. Luneta je pozlacena, uctihodne to drzi na to ze je nesundam z ruky, puvodni pasek byl kozeny. Nesou oznaceni Czech Made. Jsou water resistant. Presnost cca +3 sec/den. Otazka zni: 1) Jsou tyto hodinky z oficialni produkce znacky PRIM ?? jde o produkci Elton ?? 2) O jaky model ci typovou radu se jedna ?? 3) Jakeho kalibru je pouzity strojek MIYOTA 4) Maji nejakou hodnotu. Dekuji - vse viz foto
JJ Odesláno 29. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2006 1) Jsou tyto hodinky z oficialni produkce znacky PRIM ?? Definuj pojem "oficiální produkce značky PRIM" ;-) Je-li tím míněno zda jsou z Eltonu, tak ano. 2) O jaky model ci typovou radu se jedna ?? Obávám se, že v lepším případě budou mít nějaký nesmyslný číselný kód. Ono u Primu se až na pár výjimek (Diplomat, Sport, Orlík) donedávna na nějaké oficiální řady a jména moc nehrálo. 3) Jakeho kalibru je pouzity strojek MIYOTA Pokud se nemýlím, tak 8215 4) Maji nejakou hodnotu. Žádnou objektivní hodnotu nemají, protože nic takového neexistuje. Nesmíš ten marxismus tak žrát ;-) Máš-li na mysli tržní cenu, tak přesně takovou, za kterou je někdo bude ochoten koupit. Já bych za ně nedal ani 50Kč, někdo jiný by třeba dal i tisícovku...
Cyber Odesláno 29. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2006 Zdravim, Vlastnim hodinky s oznacenim PRIM Automatic, ktere jsem koupil u hodinare v roce 2000 za cenu 1300,- Strojek je automaticky MIYOTA s moznosti rucniho dotahu. Prumer pouzdra 38, vyska hodinek cca 10mm, Nezavislé nastaveni datumu. Luneta je pozlacena, uctihodne to drzi na to ze je nesundam z ruky, puvodni pasek byl kozeny. Nesou oznaceni Czech Made. Jsou water resistant Otazka zni: 1) Jsou tyto hodinky z oficialni produkce znacky PRIM ?? jde o produkci Elton ?? 2) O jaky model ci typovou radu se jedna ?? 3) Jakeho kalibru je pouzity strojek MIYOTA 4) Maji nejakou hodnotu. Dekuji - vse viz foto Za 500,- je beru jako kuriozitu. Samozřejmě plus poštovné. Cyber
bicista Odesláno 30. prosince 2006 Autor Nahlásit Odesláno 30. prosince 2006 Bouhuzel neprodam, chodi bezchybne. Sice planuji nakup novych a to spise ze chci uz na ruce nejakou zmenu.
Wachn Odesláno 3. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2007 Jaká kuriozita? Mám ty samé, jen s jiným ciferníkem a lunetou. Že chodí bezchybně můžu potvrdit, jsou přesné a spolehlivé.
typograf Odesláno 3. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2007 Jaká kuriozita? Mám ty samé, jen s jiným ciferníkem a lunetou. Že chodí bezchybně můžu potvrdit, jsou přesné a spolehlivé. Buď rád, že máš kuriozitu. Třeba ještě jednou budeš v televízi..... s tou kuriozitou. :D
bicista Odesláno 3. ledna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 3. ledna 2007 Jaká kuriozita? Mám ty samé, jen s jiným ciferníkem a lunetou. Že chodí bezchybně můžu potvrdit, jsou přesné a spolehlivé. Jasna vec o spolehlivosti nelze pochybovat za 6 let potrebovali akorad jednou promazat takovy to .... mam okno v nazvu .... no to jak natahuje ty hodinky jak je videt ze spodu to kyvadylko (okno jako tram - omlouvam se )) Jinak ja mam tochu orig kombinaci proto mas jinou lunetu a cifernik. V kramu kde jsem je kupoval meli asi 3 kombinace ale ani jedina se mi nelibila, takze jsem poprosil prodavajiciho hodinare zda by mi trochu neprehazel cifernik a pouzdro mezi temi kombinacemi a vysledek je to co je na fotce.
Wachn Odesláno 3. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2007 Typograf: Nestraš, viděls film Akumulátor... :D bicista: Rotor, kotva nebo jak se tomu nadává? to je jedno. Já jsem je taky jednou poslal na ozdravný pobyt, zastavovaly se občas v noci - jediná vada za 8 let nošení (no, s přestávkama na Sport II ) Ten strojek má pro mě jedinou vadu. Není český. Jinak je výborný. Seřizuju jednou týdně, zhruba o minutu zpět. Je ten Tvůj strojek taky tak hlučný? No hlučný je asi přehnaný výraz, ale prostě je ten rotor slyšet, když se otáčí, cal. 96 tak slyšet není.
bicista Odesláno 3. ledna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 3. ledna 2007 Nevim co je slovo hlucny pac tolik hodinek k porovnani jsem neslysel, ale jasne kdyz otacim rukou tak slysim jak se natahujou to jo, v tomto smeru jsou slyset, alespon vim ze se natahujou To zastavovani v noci jsem prave mel taky, jde o to ze ten natahovaci rotor uz nemakal tak zlehka a za den noseni se proste malo natahly. Stacilo dat 200,- u hodinare a on je rozebral promazal a zase mas pokoj. Kdyztak sundej vicko a vem je do ruky a svihni rukou do otacky a koukni zda se to toco z lehka a dlouho, mam namysli smer otaceni ten co nenatahuje - (ted jsem si vsimnul ze uz tvoje v tomto smeru byly take v oprave) Takze ted vime ze rotor ve strojku myiota se po delsi dobe zadira
Wachn Odesláno 3. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2007 No, já je poslal do Eltonu a stálo to kolem tisícovky, už nevím přesně - radši jsem to zapomněl :/ Já do nich ale nepolezu, dokud nezlobí, nosím je. Teď šilhám po nových, ale PRIM to bohužel nebude.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se