Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Oficiální články Eltonu jsou dost zavádějící.

Viz článek o pilotkách:

V roce 1977 tak bylo vyrobeno celkem 3000ks, z toho 2500ks odebrala HTS. Přibližně 100ks se rozprodalo napřímo lidem, kteří o projektu věděli a zbylých cca 400ks se dostalo do prodeje prostřednictvím podniku Klenoty n.p. za cenu cca. 850,- Kč.

Hodinky nesly ve spodní části číselníku znak vojenského letectva.

A viz technický popis strojku kal.96:

PRIM kalibr 96

Datum vzniku: 1978

Ve výrobě do: 1989

Kdyby se v Eltonu podívali do archivu, tak zjistí že technická dokumentace k leteckým Prim Sport je z roku 1983 a tudíž těžko mohli být vyrobeny v roce 1977. Dost se divím, že si to nepohlídali, neboť opisovat z mé knížky bez toho aby uvedli zdroj a nebo se mne alespoň zeptali zda s tím souhlasím jim jde výborně.

Upraveno uživatelem accutron
  • Odpovědi 222
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Kdyby se v Eltonu podívali do archivu, tak zjistí že technická dokumentace k leteckým Prim Sport je z roku 1983 a tudíž těžko mohli být vyrobeny v roce 1977. Dost se divím, že si to nepohlídali, neboť opisovat z mé knížky bez toho aby uvedli zdroj a nebo se mne alespoň zeptali zda s tím souhlasím jim jde výborně.

Jsi hodný že boříš mýty.

Víceméně mě to silně připomíná přesně to co řekl Manťák a i Strasík a navíc mi některé ty údaje z Eltonu případají jako Bible, která je značně nepřesná a to hlavně díky ústnímu podání jednotlivých pasáží a následně nepřesným a lehce pozměněným zápisům. To se opakovalo po mnoho generací ( lehké uzpůsobení k obrazu svému) a výsledek je kniha která jak  celek vypadá fajn a však s mnoha diskutabilními nesrovnalostmi.

Bojím se z Tvého příkladu, jestli bude náhodou Elton fungovat za dvacet let co se ještě dozvíme až znovu něco napíše. :-)))

Odesláno (upraveno)

V roce 1977 tak vyvíjeli strojek 96 :-) Upraveno uživatelem bohus76

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...