maccin Odesláno 26. března 2012 Nahlásit Odesláno 26. března 2012 Zdravím, měl bych prosbu na členy, kteří jsou zběhlejší než já v různých renovacích hodinek. Přemýšlím o koupi vintage Vulcain Chronograph se strojkem Valjoux 7733. viz následující obrázky. Cifr vypadá v pohodě, strojek také. Sklo a pouzdro ovšem vykazuji celkem značné poškrábání. Mám ovšem možnost vidět hodinky pouze na fotkách. Prosím o radu jestli lze toto renovovat (de se vyměnit nebo přeleštit někde sklo) a co to pouzdro, respektive to zlacení na něm, dá se to nějak přeleštit a uvést do uspokojivého stavu i ty hrubší rýhy. Nemám zatím s renovací hodinek žádné zkušenosti, na cifr sahat nechci ten by zůstal původní, strojek bych dal někam na servis promazat a zkontrolovat, ovšem nevím co s tím pouzdrem a sklem, půjde to prosím někde u někoho zrenovovat. Díky za případné rady co a kde by s tím šlo dělat, nebo v tomto stavu radši nebrat. jedná se o následující: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. <h1 class="vi-is1-titleH1"></h1>
Rs. Odesláno 26. března 2012 Nahlásit Odesláno 26. března 2012 Brát nebrat je otázka strojku a ceny - tvůj boj, není to až tak unikátní záležitost, aby mělo smysl si zalamovat hlavu. sklo - bude tam akryl, tady na fóru je na to vlákno, jde to celkem snadno a dobře, prasklé nevypadá.zlacení - obrousit, vyleštit, znovu pozlatit. pouzdro musí být demontované (bez strojku, těsnění a skla), dělají to na zakázku, v Brně Karát, jinak tuším Galvena. Též tady okolo toho byla diskuze. Hodně orientační cena je cca tisícikoruna či dvě, záleží na vrstvě a pracnosti přípravy, kdo zlatí, kalkulaci Ti poskytne. Z fotek neuhodnu, jestli to je na mosazi (mezivrstva) nebo nerezu.
maccin Odesláno 26. března 2012 Autor Nahlásit Odesláno 26. března 2012 Děkuji za odpověď Cena zatím není v moc vysoko nějakých 50USD, ale to nebude určitě konečná cifra, je tam možnost kup nyní za 650USDViděl jsem stejné modely, ty ovšem byli v daleko lepším stavu, prodávali se 800 -1000 USD. Právě nevím 650 je imho hodně, ale kolem +/- 250 a méně samozřejmě, /kdyby byla ta možnost/ bych je možná bral. ale jak říkám vintage kouskům moc nerozumím.
blackhead Odesláno 26. března 2012 Nahlásit Odesláno 26. března 2012 Ja byt tebou tak do toho nejdu a pockam si na nejake v lepsim stavu, teda pokud nemas zajem primo o tenhle typ/kus. Bylo by s tim dost starosti, jde ti o Vulcainy s valjouxem nebo je jedno jaky vintage chronograph z te doby?
Rs. Odesláno 26. března 2012 Nahlásit Odesláno 26. března 2012 (upraveno) nechce se mi to zkoumat, ale 17 kamenove naramkove chrono bez zaruky a return - do 180, v chodu a s return 250-450 "mene znama znacka", omega, Heuer apod. klidně krát dva. Nechci Ti kazit radost, ale jak už to v aukcích bývá, tak buy-it je nasazená "optimálně" pro prodejce ... dívej se do prodaných ... EDIT: jinak radu jít/nejít Ti nedám. Ale nejdražší bude servis strojku. Bez něj to nosit nelze. Pouzdro je na dobovou kvalitu celkem ok. Asi tak ... Upraveno 26. března 2012 uživatelem Rs.
maccin Odesláno 27. března 2012 Autor Nahlásit Odesláno 27. března 2012 Pánové děkuji za reakce Ja byt tebou tak do toho nejdu a pockam si na nejake v lepsim stavu, teda pokud nemas zajem primo o tenhle typ/kus. Bylo by s tim dost starosti, jde ti o Vulcainy s valjouxem nebo je jedno jaky vintage chronograph z te doby? Vyhraněno to přímo nemám, Chtěl bych si pořídit nějaký vintage Chronograph. Moc se mi líbí třeba Tag Heuer Autavia, ale to je finančně někde jinde. Značka Vulcain je mi sympatická, tedy jejich současná produkce hodinek z budíkem, tak jsem se díval i po jejich vintage modelech jinak se mi třeba líbí i tyhle Oriosy. Kdyby jsi měl nějaký tip na určitý model nějakých vintage chronographů, tak rád uvítám radu. nechce se mi to zkoumat, ale 17 kamenove naramkove chrono bez zaruky a return - do 180, v chodu a s return 250-450 "mene znama znacka", omega, Heuer apod. klidně krát dva. Nechci Ti kazit radost, ale jak už to v aukcích bývá, tak buy-it je nasazená "optimálně" pro prodejce ... dívej se do prodaných ... EDIT: jinak radu jít/nejít Ti nedám. Ale nejdražší bude servis strojku. Bez něj to nosit nelze. Pouzdro je na dobovou kvalitu celkem ok. Asi tak ... Díky ještě uvidím jak půjde cena, kdyby zůstala někde nízko tak o těch Vulcainech budu ještě uvažovat.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se