Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

mame v rodine tyhle hodinky, deda je pred x-lety koupil od byvaleho kolegy v praci (s tim ze maji zlate pouzdro a jdou; to je tak vsechno...)

nad osou je napis CHRONOGRAPHE SUISSE

pod osou ANTI-MAGNETIQUE

a uplne dole SWISS MADE

pokusil jsem se udelat nejake fotky

Návštěvník Snow
Odesláno

Mám ty samé, ale s béžovým ciferníkem, tak by mě také nějaké informace potěšily, vím, že je to velkosériovka a mezi lidmi je jich docela dost.

Odesláno

Viděl jsem podobný na eBayi a tam je prodávali jako značku "Chronographe Suisse" :-) Jinak to podle subciferníčků vypadá na Valjoux 7733 - pokud mají ruční nátah a velikost tak 36-37 mm. Podle pouzdra bych to casnoval spíš na šedesátý léta...

Odesláno

Taky mám jedny takové, na ciferníčku nápis SPARTA. Jsou na rekonvalescenci u jednoho člena tohoto fóra a podle něj jsou z období 50-tých let a v nich je strojek Landeron 48.

BTW sehnal jsem k nim nový číselník. :D

Návštěvník Snow
Odesláno
Taky mám jedny takové, na ciferníčku nápis SPARTA. Jsou na rekonvalescenci u jednoho člena tohoto fóra a podle něj jsou z období 50-tých let a v nich je strojek Landeron 48.

BTW sehnal jsem k nim nový číselník. :D

Poradíš s člověkem, krerý zvládá opravu,? Ty mé jsou z období 1945 - 1948, nový ciferník bych si dal také říct ;)

Odesláno

Skoro bych se vsadil, že to je Landeron 48. Ale na jistotu to musí potvrdit povolanější. Vzhledově to vypadá na shodný strojek s tím mým.

Snow: posílal jsem mejl.

Odesláno

40.tá a začátek 50. tých let, ciferník jsem viděl černý a světlý- béžový, stejný stroj se údajně používal i do Breitlingů a dalších švýcarských chronografů v té době. A zlaté pouzdro, to už něco vydrží. Pěkný chronográfek. ;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...