Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Sháním si hodinky, které bych bral na vodu (sjíždění řek). Jelikož patřím mezi potápky a děravé hlavy, většinou na vodě něco ztratím nebo utopím. Většinou také tu aktuálně nejdražší věc, kterou s sebou mám (brýle za 5 tisíc, mobil za 5 atd.). Rád bych si pořídil hodinky, které snesou má obvyklá cvaknutí a když je náhodou ztratím, abych nebrečel tolik. Tedy potápky kolem 3-4 tisíc a nejlépe v automatu, což je trochu drsný, vím. Našel jsem nějaké Orienty (nelíbí se mi logo na ciferníku), pak samozřejmě Seika a následně i uvedené Komandirskie. Na těch se mi líbí celkem neotřelá barevná kombinace, tvarová nestádovost (myslím tím, že to není "zase ala Rolex") a samozřejmě cena.

Máte někdo zkušenosti s novými ruskými strojky? Nejde mi ani tak o časovou přesnost - nežiju život na sekundy a na vodě už vůbec ne, spíše o poruchovost a výdrž horšího zacházení.

Otázka na okraj: Osobně se mi nejvíce líbí barevně první varianta, ale ani ostatní nejsou špatné. Kterou byste preferovali vy?

Předem díky za názory a ohlasy...

Specifikace dle webu meranom.com

Vostok 2416B automatic movement / Frequency: 19800 semi-oscillations per hour / 31 ruby jewels / Average daily rate: ?20... +60 sec / Run-time reserve not less than 31 hours / Shock resistant balance / Mineral glass / Water-resistant to 10 ATM / SuperLuminova hands and indexes / Average term of service 10 years

post-18166-072683000 1333368602.jpg

• Odpovědi 40
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Mam Komandirskie s funkciou GMT. Strojceky same o sebe nie su zle, avsak trochu kolise kvalita, nie je to vsak nic vazne. Tieto hodinky nemaju srubovaciu korunku, co mozno trochu moze vadit pri spominanom splavovani ak je to rafting. Na meranome sa skus este pozriet na Amphibia Classic, strojcek je tam ten isty, ale maju srubovaciu korunku ktora vydrzi vsetko, vodotesnost 200m a su podstatne lacnejsie, takze strata nebude az tak mrziet, aj ked popravde dizajnovo to nie je nic extra. Je tu o nich aj par recenzii, v podstate su takmer neznicitelne.

Co sa tyka K34, prva verzia je asi najlepsia.

Predajca zenitar na ebay ma tiez celkom slusnu ponuku, a sem tam aj lepsie ceny. Je spolahlivy a overeny

Odesláno

Ten Zenitar má opravdu dobrou nabídku. Našel jsem tam i v "klasických" takové, které by mi se mi líbily. O tom, že občas bývá problém s kvalitou jsem se dočetl, ale v téhle cenové hladině se s tím snad i počítá. Díky moc za info.

Odesláno

zde se rozebírá shop v Praze, kde mají nové amfibie za 1400,- http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/45217-russianarmyshopeu/

Jinak pokud je to o hodinkách na vodu s dobrým poměrem cena/výkon, tak si kup za litr nové casia a máš to v pohodě a i se světýlkem. Hodinky tedy nevím jak se můžou ztratit, když je máš furt na ruce. Mobil, peněženka atd. budiž, ale hodinky... ale chápu, že se dají na vodě dobře zničit.

Odesláno

Z těch uvedených ty první, nebo třetí, ty uprostřed vypadají jako by měli cifernák z plastu z NDR. Jinak co se týká amfibií, na popsaný použití vystačí klasický amfibie, strojek je stejný, vzhled sice slabší, ale cena poloviční. Je to typicky Ruský léty prověřený výrobek, provedení trochu kulhá, desing má rezervy, ale zase s tím můžeš louskat ořechy :-)

Co jsem viděl, vyrábějí čtyři pouzdra, čtyři lunety, tři tahy, nevím kolik řemenů a nepočítaně ciferníků. A tím vzniká spousta kombinací. Osobně se mi líbí tahle luneta, první obrázek, tenhle ciferník, druhý obrázek a na třetím taky ucházející luneta, tah, jen ten ciferník kulhá. Nejlíp zkombinovat ty tři kousky, jenže na takový nemůžu zatím narazit. Tak co si mám vybrat?

post-10238-048757200 1333989460.jpg

post-10238-078072700 1333989515.jpg

post-10238-088971400 1333989570.jpg

Odesláno (upraveno)

Komandirskie K34 su moja srdcovka a urcite by som si ich kupil ! Pozri sa na tu krasu, uz len ten peniaz naskrobit :)

Posted Image

Posted Image

Upraveno uživatelem 1KeNnY1
Odesláno

Komandirskie K34 su moja srdcovka a urcite by som si ich kupil ! Pozri sa na tu krasu, uz len ten peniaz naskrobit :)

No jo, tyhle už vypadaj celkem k světu, ne jako ty od dadada... odkad je máš?

Odesláno

No jo, tyhle už vypadaj celkem k světu, ne jako ty od dadada... odkad je máš?

zatial nemam ale toto mam ulozene obrazky v mojej zlozle hodiniek co si chcel kupit :D a urcite si ich aj takto urobim kombo s remenom.

daju sa kupit v obchodoch ktore predavaju ruske hodinky, je ich viacej jednoducho pozri google :)

Odesláno

Velice hezké,ty bych si taky nechal líbit.Tím zapuštěným cifem mi připomínají Anchary,které se mi taky hodně líbí.

Odesláno

Velice hezké,ty bych si taky nechal líbit.Tím zapuštěným cifem mi připomínají Anchary,které se mi taky hodně líbí.

este samozrejme cifernik svieti :D ale kto vie urcite nie silno

Posted Image

Odesláno (upraveno)

Ty se mně taky líbí, ale tak nějak jsem se zakoukal víc do hodinek s lunetou. Ani nevím proč. Asi do těch K-34 půjdu. Každej tejden 500 stranou a za chvilku jsou doma... :-)

Na těch K-34 se mi fakt líbí jejich osobitý design. Zatím jsem při brouzdání světem hodinek nenarazil na podobné, což se o sice kvalitnějších, ale profláklejších, Seikách nedá říct...

Upraveno uživatelem dadama
Odesláno

Jinak pokud je to o hodinkách na vodu s dobrým poměrem cena/výkon, tak si kup za litr nové casia a máš to v pohodě a i se světýlkem. Hodinky tedy nevím jak se můžou ztratit, když je máš furt na ruce. Mobil, peněženka atd. budiž, ale hodinky... ale chápu, že se dají na vodě dobře zničit.

Když Casia já nerad. Navíc to chci v automatu (teda nevím, jestli v tomhle Casiu nekřivdím). Nosím automaty a je to opravdu úleva nemuset myslet na to, že to musím každé ráno natáhnout. Jinak já dokážu na vodě ztratit cokoliv... :-) Ale dost často i jen zničit.

Odesláno

Osobně bych volil Amfibie vzhledem k požadavkům. Jedny už mám asi dva roky, zažily všechno od plavání až po rozbíjení betonového jezírka, jsou to jediné hodinky, kterým dávám opravdu zabrat a naprosto je nešetřím, už jenom kvůli tomu, abych vyzkoušel co zvládnou a hlavně, stojí relativně pár korun. Omlácené, odřené, poškrábané, ale stále naprosto bez problémů jdoucí. I v mrazáku si pobyly :)

Odesláno

Když Casia já nerad. Navíc to chci v automatu (teda nevím, jestli v tomhle Casiu nekřivdím). Nosím automaty a je to opravdu úleva nemuset myslet na to, že to musím každé ráno natáhnout. Jinak já dokážu na vodě ztratit cokoliv... :-) Ale dost často i jen zničit.

Casia se nenatahují vůbec .-)

• po 2 týdnech...
Odesláno

Kamarát ich má (podľa prvej fotky prvé vľavo) necelý rok a nevie si ich vynachváliť. Mňa zaujal najmä strojček za preskleným krytom. Čo ma neoslovilo je hmotnosť, s kovovým remienkom sú dosť ťažké.

Odesláno

Ja mam radsej trochu tazsia hodinky, moje titanove K-34 GMT na gume su ozaj lahucke. A este mi na nich chyba datum. Ale v celku som spokojny.

• Po letech...
  • po měsíci...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...