Klasik Odesláno 2. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2012 Dlouho jsem váhal nad pilotkami s černým cifrem, Původní fvorit byl ruský Aviator II, ale nějak sem si nebyl jistý, pak jsem objevil Steinhar Nav B Chrono II, ale pořád to nebylo ono, byly příliš tuctové. Neuražte se, ale třeba zde na fóru je má opravdu kde kdo. Pak mě ale padla do oka řada Steinhart Aviation. Už jsembyl rozhodnutý a objednal jsem na chronosopu jejich chronografy, jenže červík hlodal. jak jsem tak koukal na fotky, tak mi docházelo, že GMT model na mě působí tak nějak vyváženěji, navíc přeci jen byl za půlu peněz, byl skladem a já jsem pořádně nevěděl jak mi tato velikost padne na ruku, takže jsem ještě na poslední chvíli objednávku změnil, vzdal jsem se chrongrafu a objednal GMT, takže tady jsou: Steinhar Aviation GMT Pouzdro ? hranaté a velmi originální, nerez 44mm. Pořádný poctivý kus železa. Lehce vypouklý safír (povrch skla lseduje lini pouzdra a plynule v ní pokrčuje), vnitřní antireflex Řemen ? Hnědá (golden brown) kůže. Silný, a široký ale přitom velmi poddajný měkký a příjemný řemen s nerezovou trnovou sponou a logem. Funkce: Čas GMT Datum Design: To je dost subjektivní , pro mne svérázný, neotřelý, a nebál bych se ho nazvat drzým, ale přitom funkční krásný nepřeplácaný. Černý cifr spolu s ručkami jaké mívají mechanické výškoměry letadel spolu s velikostí zaučuje skvělou čitelnost. Podsvícení superluminova je promne novinka, jsem zvědavý jak s ním buduspokojený. Příjemým designérským detailem je oranžově kolorovaná luminiscenční střelka GMT. Velká korunka, ačkoliv je vlácového tvaru, nepůsobí dky lichoběžníkovému rýhování tuctově, ale naopak velmi technicistně a dekorativně a pro manipulaci je naprosto úžasná. Bál jsem se velikosti, ale na mé ruce 18.5cm rozhodně nepůsobí přehnaně, řekl bych, že je to takhorní hranice toho co je pro mou 18.5 cm ruku rozumně nositelné, samozřejmě k obleku to není. Tyto hodinky pro mne mají jen jedno veliké mínus. Nevím jak je to možné, ale netikají, prostě není slyšet ten krásný tikot mechanických hodinek, který dokáže tak pěkně uklidňovat a to mne docela mrzí. Docela vážně uvažuji, že jim výhledově přibudou sestřičky chronografy, ale to až někdy jindy. Prozatím přikládám oficialní foto GMT i chrongrafu o kterych jsem uvazoval, zitra doplnim vlastni, dnes na to uz nemam jaksi silu. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Návštěvník Odesláno 2. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2012 Vybral sis parádně, gratuluji. Moc se mi líbí. Pokud sis chtěl koupit něco hlasitějšího, měl jsi sáhnout po manuálech, unitas dělá slušný rambajs
funf5 Odesláno 2. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2012 Gratuluji, tak nakonec GMT, myslím že jsi zvolil dobře. Určitě přidej fotku na ruce Ty dva centimetry navíc oproti mojí udělají své a musí ti sedět. Byl to můj favorit, ale prostě malá ruka nedovolila si je pořídit.
cretino Odesláno 3. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2012 moc pekne hodinky, ja som nad nimi tiez uvazoval v case, ked som si vyberal hodinky.. gratulujem ku kupe
Klasik Odesláno 3. dubna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 3. dubna 2012 (upraveno) No nakonec GMT, jak jsem na ně koukal, tak ta centrálnáí vterřinovka a číslice i na 3 a 9 se mi prostě líbily víc než ten chronograf, (zejména pak noční pohled na svítící ciferník. Sice jsem se s tím pral, protože jsem dote´d žil v představě, že nemůžu fungvat bez chrongrafu, tak uvidíme, zatím mi nechybí, je to pro mne nová zkušenost. Co ale musím ocenit je luminiscence. To je prostě jedním slovem paráda. To jsou moje první hodinky kdy aniž bych musel cokoliv mačkat, nebo chytyt záblesky denního světla nad ránem, tak vím kdykoliv a za jakéhokoliv světla kolik je hodin. Jak jsem se probouzel nad ránem, tak to byl vždy boj, zjistit kolik je hodin, jestli si můžu ještě chvíli pospat a dnes jsem koukl a zářily tam na mě ručičky i s cifrníkem. Fakt super, kdo nevyzkoušel, nepochopí. Jinak přidávám jednu fotku na ruce, zatím jen z mobilu a ještě za špatných světelných podmínek, tak omluvte prosím kvalitu. Určitě dodám lepší fotky. EDIT: Nevím proč, ale na fotce ty hodinky na ruce působí větší než ve skutečnosti. Gratuluji, tak nakonec GMT, myslím že jsi zvolil dobře. Určitě přidej fotku na ruce Ty dva centimetry navíc oproti mojí udělají své a musí ti sedět. Byl to můj favorit, ale prostě malá ruka nedovolila si je pořídit. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 3. dubna 2012 uživatelem Klasik
Ivan Lelák Odesláno 3. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2012 Mám je, i přes štíhlejší ruku sedí a jsou skvělé. A luminiscence - no však už víš... . Gratuluji. Nám přijdou do rodiny asi ještě černé Aviation Vintage - přítelkyni skvěle sedí a líbí se jí...
Klasik Odesláno 3. dubna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 3. dubna 2012 (upraveno) No já mám v merku ještě ty chrongrafy, nedají mi spát.... Edit: Ale musím říct, že zauvažovat o černých ať už GMT, nebo Vintage, jako dárku pro manželku k narozeninám není tak blbý nápad. paradoxně velké hodinky na útlé dámské ručce vypadají celkem parádně. Budu o tom uvažovat jako o odpustku. Už dlouho říká, že by chtěla nejaké dobře čitelné hodinky, tyhle to splňují na 100%. A nebo ji časem věnuji tyto GMT a přesdlám na ty chronografy. To ukáže až čas. Mám je, i přes štíhlejší ruku sedí a jsou skvělé. A luminiscence - no však už víš... . Gratuluji. Nám přijdou do rodiny asi ještě černé Aviation Vintage - přítelkyni skvěle sedí a líbí se jí... Upraveno 3. dubna 2012 uživatelem Klasik
Ivan Lelák Odesláno 3. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2012 U nás to bude asi taky o narozkách. Přítelkyni se Aviationy vždy líbily, nedávno si moje GMT půjčila na obchodní jednání s velkým VIP partnerem a kupodivu v pohodě. Vintage jsem dostal na vyzkoušení a sedí jí perfektně a překvapivě se budou hodit jak na jednání, tak k tričku do hospody. Chronografy mám sice rád a kdysi jsem si neuměl představit jiné hodinky, paradoxně mám z 12-ti hodinek jen troje chronografy. Jako pilota mne na Aviationech zaujala právě podobnost s leteckými přístroji včetně jednoduchosti a přehlednosti, u Vintage je to dotažené k dokonalosti, chronografy už takové nejsou..
Klasik Odesláno 4. dubna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 4. dubna 2012 Slíbil jsem, že přidám pár fotek, tak tady jsou. Jen si neodpustím ještě komentář, hodinky se nosí neskutečně pohodlně a dobře vklouzávají i pod manžetu košile, což jsem nečekal (viz první foto). Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
funf5 Odesláno 4. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2012 Díky za fota na ruce, ty dva cm jsou znát...
Stýf Odesláno 4. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2012 Gratuluji, pěkný a přehledný letecký budík, jako vystřižený z éra.
Tibb Odesláno 4. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2012 Nemají tendenci v těch šroubkách zachytávat prach, atd. ? Přijdou mi docela hluboký.
Klasik Odesláno 4. dubna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 4. dubna 2012 Zatím to nepozoruju, ale možná časem ano, uvidíme, zatím je mám tři dny. Ale pokud budou chtít jdnou za měsíc vyčistit nedělá mi to problém. Nemají tendenci v těch šroubkách zachytávat prach, atd. ? Přijdou mi docela hluboký.
Ivan Lelák Odesláno 5. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2012 Nikde se nic nezachytává (roční zkušenost).
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se