Lukas84 Odesláno 14. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2012 ORIENT CUNB7002D Orient FUNB7004B Švýcarské pánské hodinky Rotary
Dee Odesláno 14. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2012 (upraveno) Orient je solidní značka, ty první vypadají pěkně, ty druhé vypadají na PVD a tam bych se bál otěru. Podívej se v obchodech ještě po Seiko 5 Sports. Inspiraci můžeš najít třeba na http://www.orientuhren.de/ nebo na http://21jewels.com/ (ale jsou jistě i jiné obchody). Poslední jsou evidentně "Inspirované" Breitlingy, jestli to vadí je už na vkusu každého soudruha... Upraveno 14. dubna 2012 uživatelem Dee
Tommy_PP Odesláno 14. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2012 Tie prvé Orienty = IWC Aquatimer look, takze za mna pekne, ja potapky mozem:) Rotary nevie, ja osobne by som sa do nich nepustal, ale je to otazka pre tych, ktori tuto znacku uz vyskusali.
Lukas84 Odesláno 14. dubna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 14. dubna 2012 Ty Seiko 5 sport mi připomínají potápky. Ale ty orienty jsou prý důvěryhodné.Pravostí těch Rotary si nejsem až tak jist. Je to prý dobrá značka, ale jestli tohle není kopie.Orienty jsou za 2560,- a za 2850,- (PVD).Rotary za 1490,- prodáváno jako použité se zárukou 12 měsícůzboží jako nové 100% funkčníoriginální obal může chybět nebo může být poškozenzboží bylo obvykle rozbaleno (k otestování, nafocení) zboží je dovezeno z Velké Británie a má pouze návod v Angličtině (možná EBay)
Lukas84 Odesláno 14. dubna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 14. dubna 2012 Tie prvé Orienty = IWC Aquatimer look, takze za mna pekne, ja potapky mozem:) Rotary nevie, ja osobne by som sa do nich nepustal, ale je to otazka pre tych, ktori tuto znacku uz vyskusali. Hlavne ta vnitřní logaritmická luneta je super. Na rychlé přibližné převody a výpočty super. Pilotky jak vyšité. Jak jsem psal výše, u těch Rotary si nejsem jist.
Peter78 Odesláno 14. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2012 Tie prve Orienty su velmi pekne a myslim, ze ta znacka je prijatelnejsia (z toho asi aj ta cena). Navyse, ked k nim kupis kozeny remienok (ja by som dal aaj zlte presitie), budu podla mna uzasne.Rotary je anglicka znacka a cenovo je na tom tak, ze sa podla mna neoplati nikomu ju fejkovat. Takze za mna - prve Orienty, ale pokial si uleteny na Navitimerovy vzhlad, Rotary sa bat nemusis.
parnass Odesláno 15. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2012 ty cenu mi nepřipadají nějak extra výhodný..spíš standardní..takže pokud se ti líbí, ..no problem..ale nějaká super výhodná nabídka to za ty prachy není např. tyhle jsem našel nový za 99 euro Orient Orient professional Diver Automatic Deep CEM65001BW
Lukas84 Odesláno 15. dubna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 15. dubna 2012 Ty Orienty jsou normálně za cca 3000,- takže sleva tam asi je. Ne velká, ale je. Aspoň to pokryje dopravu.
Tommy_PP Odesláno 15. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2012 Ako tak na to pozerám je potrebné upozorniť ešte na to, že vo všetkých 3 prípadoch ide o quartz strojčeky, teda na batériu. Nebolo by vhodné trošku rozpočet navýšiť, stačilo by aj pár stovák, a zaobstarať si napr. ako píše kolega parnass Automaty? Ja by som o tom ešte porozmýľal, radšej počkať ako nakupovať s horúcou hlavou. Ja som svoje prvé hodiky (Seiko PM) zakúpil cca po roku od kedy som na fóre. To je však len môj názor
Lukas84 Odesláno 15. dubna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 15. dubna 2012 Ako tak na to pozerám je potrebné upozorniť ešte na to, že vo všetkých 3 prípadoch ide o quartz strojčeky, teda na batériu. Nebolo by vhodné trošku rozpočet navýšiť, stačilo by aj pár stovák, a zaobstarať si napr. ako píše kolega parnass Automaty? Ja by som o tom ešte porozmýľal, radšej počkať ako nakupovať s horúcou hlavou. Ja som svoje prvé hodiky (Seiko PM) zakúpil cca po roku od kedy som na fóre. To je však len môj názor To samozřejmě vím a počítám s tím. Rozpočet už jsem právě navýšil a víc už to nepůjde ani náhodou. Původně jsem počítal do 2000,- Mimochodem, proč je tady taková averze ke quartzkám?
Tommy_PP Odesláno 15. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2012 (upraveno) Averzia nie je to spravne slovo. Neviem ako to vnimaju ostatni, ale ak mam odpovedat za seba je to preto lebo automaty mi pridu viac komplikovane, viac sucasti, proste fascinujuci stroj, ktory funguje bez akejkolvek baterie a ked si ich prilozim k uchu - symfonia :-) Urcite si prejdi toto forum a postupom casu s naberanim novych znalosti sam mozno pochopis je to pre mna tazke to takto popisat. Proste hodinky nevnimam uz len cez dizajn, ale hlavne vnutro, historiu,.... . PS: To neznamena, ze quartzky odsudzujem Upraveno 15. dubna 2012 uživatelem Tommy_PP
Lukas84 Odesláno 15. dubna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 15. dubna 2012 Averzia nie je to spravne slovo. Neviem ako to vnimaju ostatni, ale ak mam odpovedat za seba je to preto lebo automaty mi pridu viac komplikovane, viac sucasti, proste fascinujuci stroj, ktory funguje bez akejkolvek baterie a ked si ich prilozim k uchu - symfonia :-) Urcite si prejdi toto forum a postupom casu s naberanim novych znalosti sam mozno pochopis je to pre mna tazke to takto popisat. Proste hodinky nevnimam uz len cez dizajn, ale hlavne vnutro, historiu,.... . PS: To neznamena, ze quartzky odsudzujem Aha, díky za vyvětlení. Vybírám pragmaticky. Odolnost leteckých hodinek pro vojenské letce Podle tohoto jsem si ujasnil, co od nich očekávám. V podstatě rozumnou odolnost, vnitřní logaritmickou lunetu. Časem to budou třeba letecké automaty.
Lukas84 Odesláno 15. dubna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 15. dubna 2012 ORIENT CUNB7002D Orient FUNB7004B Švýcarské pánské hodinky Rotary Orient FUNB7004B
Marfael Odesláno 15. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2012 (upraveno) Orienty jsou klasika,docela hezké. Co se týče Rotary,je tu přesně na tenhle typ od jednoho zkušeného člena zajímavá recenze.Když ji shrnu,tak si je chválí a za tu cenu je s nimi spokojený.Samozřejmostí je,že design je okopírovaný od Breitlingů,takže pokud ti to nevadí,tak za tu cenu nebudeš mít špatné hodinky.Co jsem se já dočetl,tak Rotary byla švýcarská značka,kterou ale koupili angláni a nyní by se měly i samotné hodinky vyrábět v anglii,takže žádný šunt (i podle té recenze),by to být neměl. Edit:chybka Upraveno 15. dubna 2012 uživatelem Marfael
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se