Přejít na obsah

Omega cca 1945

Filipmar

Doporučené příspěvky

Dobrý den, pánové.

Před pár měsíci jsem dostal od dědy tyto hodinky. Znalci si podle fotek jistě všimnou, že jsou zde nepůvodní ručky (děda chtěl, aby měly lumi) a korunka také bude měněná. Podle kalibru, který je 30T2PC, jsem zjistil přibližnou dobu výroby. Cca 1945. Což se shoduje i se sériovým číslem. Strojek se mi opravdu velmi líbí. Přesnost chodu je pro mě neuvěřitelná: pár vteřin za den - a to jsem ještě nezkoušel regulaci.

Věc, kterou bych moc rád změnil je ciferník. Je už ve velmi špatném a nečitelném stavu. Proto bych se rád obrátil na vás s prosbou o pomoc. Je mezi váma spousta hodinářů a sběratelů. Nevěděl byste někdo, kde sehnat jiný ciferník za dobrou cenu? Vím, že existuje možnost si číselník objednat u Omegy za nějakých 5000kč, ale určitě bude existovat i levnější možnost. Nějaký reprint v Polsku se mi taky moc nepozdává...

A kdyby někdo z vás měl třeba modřené ručky do těchto hodinek, či origo korunku, tak bych také měl zájem...

Předem vám moc děkuji za případné rady či návrhy.

Zde nějaké foto (bohužel foceno mobilem):

post-18981-056116700 1335090514.jpg

post-18981-079856000 1335090523.jpg

post-18981-023211700 1335090533.jpg

post-18981-005514600 1335090542.jpg

post-18981-012919800 1335090553.jpg

post-18981-041230300 1335090563.jpg

post-18981-006803600 1335090574.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Úpné označení kalibru je 30 T2 PC AM 15 p .

Výroba od 1941, první kalibr s Incablocem, Antimagnetické pouzdro, 15 kamenů, V/h 18.000,

Dle nového značení od roku 1949 = kalibr 260.

Moc děkuji za upřesnění!

Například toto by se mi líbilo... :whistle:

Upraveno uživatelem Filipmar
Odkaz ke komentáři

Z tvojich fotiek to nie je uplne iste, ale mam pocit, ze ten cifernik by sa dal "renovovat" podobnym sposobom ako tu:

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/42970-v-jakem-stavu-udrzujete-vintage-automaty/page__view__findpost__p__662786

Odkaz ke komentáři

Když projíždím net, tak ty ručky na některých modelech vídám, takže původní asi budou...

Danafi... Na kolik to tak vyjde? Zase bych nerad, aby cena několikanásobně přesáhla cenu hodinek. To možná nový cifr ze švajcu vyjde levněji.... :worried_anim:

Jinak mě se také moc líbí a mám v plánu je nosit, hned jak je uvedu do perfektního stavu....

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

No, Danafi si bere 150 eur za chronograf, 50-100 eur za obyč hodinky - to se bavíme jen o číselníku. Nic jiného ale na těchto hodinkách není potřeba. Pouzdro i sklíčko jde přeleštit jestli je potřeba.

Odkaz ke komentáři

Mockrát vám děkuji za názory.

Jsem rád, že se tématu všiml i člen Mechano, kterému jsem měl v plánu v nejbližší době napsat. Více v SZ.

Jinak sklíčko zvládnu přeleštit s dědovo menší pomocí a na pouzdro Cape Cod?

Odkaz ke komentáři

Na stránkách Omega jsem našel cenu renovace tohoto modelu a vychází to na pěknou pálku... Ale nikde jsem nenašel kolik by stál nový číselník. Nevíte někdo, kolik by to mohlo být a kde se to dá objednat? Předem děkuji za příspěvky...

Odkaz ke komentáři

Na stránkách Omega jsem našel cenu renovace tohoto modelu a vychází to na pěknou pálku... Ale nikde jsem nenašel kolik by stál nový číselník. Nevíte někdo, kolik by to mohlo být a kde se to dá objednat? Předem děkuji za příspěvky...

Tak teď už jsem z toho na prášky, hned v prvním příspěvku píšeš: "Vím, že existuje možnost si číselník objednat u Omegy za nějakých 5000kč" :suicide_anim:
Odkaz ke komentáři

Mechano: Vím to od jednoho starožitníka, se kterým byl ve styku můj děda. Já bych rád svěřil opravu Vám, tak kdyby mi tu někdo poradil, kde číselník seženu, budu rád.

dknespl: To číslo na dýnku je 2318/6

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Omlouvám se, jestli úplně dobře netrefím vlákno, ale lepší jsem nenašel.

Respektive jsem už psal přímo do jednoho z vláken věnovaného Omegám, ale tam žádná reakce, tak zkusím otravovat i tady :).

Nevěděl byste někdo něco o tomhle - http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/43270-nemohl-jsem-si-proste-pomoct-tohle-stoji-za-to/page__pid__762268__st__20&do=findComment&comment=762268

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...