Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím fórum a předkládám pár fotek PRIM "Tiger 45", foceno mobilem. Uvnitř tepe ETA 2824-2 (Prim kal.73), rotor s lvíčkem a mj. rytím Swiss Made. Pouzdro a luneta stejné jako u PRIM Q45 s PVD.

Byl jsem překvapen novým derivátem a jsem zklamán. Ta celokovová luneta je jako nedokončená, indexy na ní nevýrazné. Celkově na mne působily placatě a ničím mne nezaujaly.Snad jen opět tou šílenou cenou.

Posuďte sami.

post-3557-045826100 1335335565.jpg

post-3557-076139300 1335335578.jpg

post-3557-001197700 1335335592.jpg

Odesláno

Zdravím fórum a předkládám pár fotek PRIM "Tiger 45", foceno mobilem. Uvnitř tepe ETA 2824-2 (Prim kal.73), rotor s lvíčkem a mj. rytím Swiss Made. Pouzdro a luneta stejné jako u PRIM Q45 s PVD.

Byl jsem překvapen novým derivátem a jsem zklamán. Ta celokovová luneta je jako nedokončená, indexy na ní nevýrazné. Celkově na mne působily placatě a ničím mne nezaujaly.Snad jen opět tou šílenou cenou.

Mně to na rozdíl od Frantíka není vůbec jasné. Proto se budu na vyfocené PRIM Tiger 45 ptát možná hloupě:

• Ty fotky jsou jak staré? Respektive pochopil jsem správně, že jsou čerstvě nafocené?
  • Kde je to foceno? (Podle visačky asi prodejna? Jaká? Něčí soukromá sbírka?)
  • Kolik je přesně ta šílená cena?
  • Typové číslo lehce zakryté na snímku je skutečně 73-067-365-00-1/15? (tedy už 15. modifikace modelu 73-067-365-00-1)
Snažím se tuto verzi Tigerů nějak chronologicky zařadit:

• jaro 2007 - PRIM model Hind private edition 231. vrtulníkové letky, typové označení 73-063-365-00-1 je původní první verzí rodiny Tiger. Více o těchto hodinkách jsem publikoval na mém blogu na Chronomagu. Cena nebyla zveřejněna.
  • léto 2007 ? standardní komerční verze PRIM model TIGER 45, typové označení 73-057-365-00-1. Více viz webové stránky výrobce. Cena 48 500,- Kč s DPH.
  • léto 2008 ? PRIM model Sport II 45 (snad limitovaná edice 20 ks) jsou modifikací Tigerů. Něco málo o nich je zachyceno v tomto vlákně na Chronomagu. Cena v roce 2011 byla 43 000,- Kč s DPH. Typové označení neznámé.
  • jaro 2010 - PRIM model Hippo Q45. Zjednodušeně řečeno jsou to Tigery s černou PVD úpravou a quartzovým strojkem. Zjednodušená luneta (na Hippo asi použitá poprvé) je shodná se zde vyfoceným modelem 73-067-365-00-1/15. Více o těchto hodinkách jsem publikoval na mém blogu na Chronomagu. Cena byla 14 300,- Kč s DPH při objednávce 37- 41 kusů. Typové označení neznámé.
  • červen 2010 ? PRIM model Primátorky Q a Primátorky Kalibr 98 mají sice jiné pouzdro, ale používají jednoduchou lunetu převzatou z modelu Hippo Q45, ale bez černé PVD. Více informací je na této stránce výrobce. Kibiho fotografie quartzového i mechanického modelu, které vlastní Fararskej jsou na http://www.photowatches.eu/index.php?cat=113.
  • někdy 2010/2011 ? PRIM model Tiger, rodinná edice V&V B. Za jejich vznikem stál zástupce Eltonu pro USA a Kanadu ? pan Jan Bednář. ?V&V B? jsou pak jména jeho rodičů Věra a Vladimír Bednářovi. Na těchto http://www.photowatches.eu/thumbnails.php?album=699, které jsou na jeho webových stránkách, je zachyceno č. 03 edice, které podle rytí na rotoru patří právě Janu Bednářovi (skutečně jeho datum narození 13. 7. 1991).

P.S. Mimochodem posledně jmonovaný pán stál za vznikem i další limitované edice hodinek PRIM, tentokrát modelu IGEN 45 limitované edice Ptyrov 2011, která vznikla k příležitosti Mistrovství ČR v

Mistrovství České republiky v parkurovém skákání v kategorii seniorů a mladých jezdců, které v červenci 2011 hostil Jezdecký areál Ptýrov. Tento areál patří společnosti, jejichž vlastníkem jsou Bednářovi. Na těchto http://www.photowatches.eu/thumbnails.php?album=700, které jsou na jeho webových stránkách, je zachyceno č. 005 privátní edice. Zda byla limitovaná edice určena pro medailisty a/nebo nějaké VIP mi bohužel není známo.
Návštěvník Oloušek
Odesláno

bod 5. - Farářskej je nevlastní, ale zařídil zapůjčení od výrobce.

Olie

Odesláno

Typové číslo lehce zakryté na snímku je skutečně 73-067-365-00-1/15? (tedy už 15. modifikace modelu 73-067-365-00-1)

Chybička se vloudila, samozřejmě na fotce je 73-057-365-00-1/15 (....modelu 73-057-365-00-1) :wallbash:
Odesláno

Jsem rád, že se ozvali příznivci i odpůrci ELTONu. Já sám se řadím mezi příznivce.

Takže jsem chtěl jenom říci, že tento typ PRIMek za cenu, která je nejen podle mne šílená (cca 44k),považuji za hodně nepovedený derivát.

Další informace k tomuto kusu lze získat v kamenné prodejně v Praze, kde jsem je viděl.

Odesláno

No vida! :eek:

Zjednodušení lunety a hned jde cena o cca 4 tisíce dolů vůči standardnímu modelu s vyvložkovanou lunetou s kontrastní grafikou. Bohužel, to opravdu vypadá mnohem hůře. :sick01:

Odesláno

Jsem vůči Primu celkem spíš tolerantní, ale tohle je fakt záležitost pro psychiatra, pokud si to tedy někdo koupí...

• Po letech...
Odesláno

to je videt kdo sleduje vlkano Jake primky mate prave na ruce...

ale cim vic na ty tajgry koukam, tim nic musim uznat, ze maj neco do sebe... a ten mesh k nim vypada taky fajne :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...