Prosper0 Odesláno 27. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2012 (upraveno) Zdravím vespolek. V poměrně pozdním věku (27 let) si budu kupovat první hodinky (dětské a Omegy z Bulharska nepočítám). Kdyžtak něco více o mě kromě toho, že je mi 27 - pracuju převážně v kanceláři (v Praze), oblek nosím nepravidelně a zajímám se o módu a styl (zatím ještě jen za přijatelné ceny). Hodinky by tedy měly být na každodenní nošení do práce, včetně k obleku pro příp.jednání, ale i v pohodě na víkend a volný čas obecně. Reprezentativní, ale zároveň by měly být do určité míry zajímavé a stylové, samozřejmě je nechci jen na měření času, od toho mám mobil. Neotřelým a minimalistickým designem mě zaujala značka Skagen, která je zároveň cenově hodně zajímavá. Ještě zajímavější je ale přes ebay:). Jenže nákup přes ebay má samozřejmě svoje úskalí - napadá mě servis a to i hned od začátku. Když jsem totiž omrkával hodinky v Praze v pasáži Myslbek, některé samozřejmě budou potřebovat upravit pásek (v případě, že si koupím typ s páskem "mesh" ala kroužková vesta). Je taková úprava něco, co zvládne každý hodinář jednoduše a levně - ptám se právě kvůli tomu typu pásku? A jinak nějaké další rady a tipy při takovém prvním nákupu a zvlášť přes ebay a případně i trvanlivosti hodinek (chci aby pár let vydrželi)? Koukám se např. na tyto: http://www.ebay.co.u...#ht_1740wt_1344 http://www.ebay.co.u...f#ht_500wt_1127 (v tomto případě by samozřejmě úprava pásku odpadla). Upraveno 27. dubna 2012 uživatelem Prosper0
Kryten Odesláno 27. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2012 Ahoj,pokud chceš poradit uveď nějaké lepší info : Velikost,cena,quartz/automat....Co se týče "meshe" tak většinou se zkracuje pouze pomocí spony,ale jsou i s dílky. U Skagenu to vypadá na zkrácení pouze pomocí spony.
Kryten Odesláno 27. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2012 Teď teda koukám přímo na ten první model a pokud vidim dobře zkracování meshe není nutné
Prosper0 Odesláno 27. dubna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 27. dubna 2012 (upraveno) Kryten: Ohledně těch dotazů - i v tom si nechám poradit. Ale viděl jsi cenovou kategorii na ebayi. Co se týče estetiky viz.výše, cenově řekněme do 5ti tis. a velikostně těch 34-40 mm mi při zkoušce v Myslbeku přišlo v poho. Předpokládám, že za ty peníze automat nebude, takže počítám s quartzkama. Nicméně viděl jsem na stránkách US skagenu, že mají nejlevnější "chronograph" (automat?) za 195 USD, což je super, vypadá i pěkně: http://www.skagen.co...tem/329XLSLC.fx Upraveno 27. dubna 2012 uživatelem Prosper0
mmcmxcix Odesláno 27. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2012 (upraveno) Ahojky. Nech si projit hlavou vyber - abys mel fakt jasno, co a jaky styl chces. Pokud automat, pak moc velky vyber nemas. Ze serioznejsich hodinek je tady seiko 5 (vetsina modelu je 36mm a nektere modely jsou fakt luxusni) a nebo nejakou cinu, stojej sice par korun, ale kvalita je o dost slabsi. Jestli se ti vylozene libi nejake baterkace, tak bych situaci nehrotil a koupil si je, kvalita tady ani moc resit nejde. Koukni taky jeste na victorinox swiss army, jejich hodinky jsou jedny z nejlepsich, co za ty penize muzes koupit. Doporucuji prochazet forum, treba te nejake vlakna inspiruji. Upraveno 27. dubna 2012 uživatelem mmcmxcix
Petr Svenda Odesláno 27. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2012 Kryten: Ohledně těch dotazů - i v tom si nechám poradit. Ale viděl jsi cenovou kategorii na ebayi. Co se týče estetiky viz.výše, cenově řekněme do 5ti tis. a velikostně těch 34-40 mm mi při zkoušce v Myslbeku přišlo v poho. Předpokládám, že za ty peníze automat nebude, takže počítám s quartzkama. Nicméně viděl jsem na stránkách US skagenu, že mají nejlevnější "chronograph" (automat?) za 195 USD, což je super, vypadá i pěkně: http://www.skagen.co...tem/329XLSLC.fx Tohle je quartz, píšou ?životnost baterie 3 roky ?. S tim meshem muzes být v klidu, má volny konec provleceny sponou, takze se utahuje jako pásek se ?zaklapavaci? sponou, jestli víš, co myslím. Skagen je dobrej.
Kryten Odesláno 27. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2012 Tak tak.. seiko 5 je dobra volba pomer cena/vykon. Mozna by jsi nasel i nejake Certiny v quartzu. Pokud chces fashion hodinky tak EA,BOSS... ti neco nabidnou ale ja bych volil spise hodinarske firmy :-D
Davros Odesláno 28. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2012 Este Tissot by som zvazoval zmestil by si sa do rozpoctu ...
Prosper0 Odesláno 28. dubna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 28. dubna 2012 Díky všem za rady a tipy. Pročítal jsem i nějaká vlákna tady a vypadá to, že největší problém bude se rozhodnout, jak už to bývá. Chci jít opravdu do těch skagenů, na ruce vypadají ještě lépe než na obrázcích, designově jsou prostě zajímavé. Podle všeho dělají i automaty, ale na jejich stránkách to nějak nemůžu najít. Jediné, kde jsem našel nějakou zmínku je zde: http://precisiontime.blogspot.com/2009/01/skagen-automatic.html. Google sám najde stránku přímo na skagenu: http://emea.skagen.com/en/Skagen%20UK/automatic%20watches.aspx, ale to se mi fakt nezdá, protože tam mají úplně všechny hodinky najednou. Poradil by někdo v tom, jak identifikovat, které jsou automatic a které qartz - ty v tom prvním odkazu mají přímo na ciferníku dole nápis automatic, který u ostatních nevidím.
jacob Odesláno 28. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2012 Poradil by někdo v tom, jak identifikovat, které jsou automatic a které qartz - ty v tom prvním odkazu mají přímo na ciferníku dole nápis automatic, který u ostatních nevidím. Až je budeš hledat přímo na Ebay(i), tak tam to bude zcela určitě napsané, zda-li to jsou quartz, anebo automatické.
Prosper0 Odesláno 29. dubna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 29. dubna 2012 Ok, ještě jednou díky. Poslední dotaz - jak je to se Skagenem a zárukou v ČR, pokud hodinky koupim přes net?
Prosper0 Odesláno 30. dubna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 30. dubna 2012 (upraveno) Sakra...začínám se v tom patlat (což je koukám tady koukám obvyklé ). Byl jsem rozhodnutej pro jedny skageny, pak chtěl mermomocí blue dial, nakonec se ustálil na těchto (předchozí nebyly dost oblekové). A teď trošku pokukuju po Orientech. No co byste říkali těmto. Ta hnědá + open heart jsou opravdu zajímavé, tah by šel vyměnit za řemen k obleku a cenově jsou dokonce levnější než na US ebay. Babo raď... Upraveno 30. dubna 2012 uživatelem Prosper0
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se