Jerryl Odesláno 10. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2007 Vlastním tyto docela pěkné hodinky 3/4 roku a jsem zcela spokojen. Dozvěděl jsem se o nich tady na Chronomagu a tedy nejsem jediný, kdo je z členů má. Získaly si tady docela slušné renomé. Chtěl bych se vyjádřit k přesnosti. Od doby, co nosím mechaniky, tak na přesnosti tak moc nebazíruju. Platí to jen v případě, že se hodinky trochu předbíhají, zpožďování bych nesnesl. Seřizuji je zhruba v době, kdy odchylka přesáhne 5 minut od CET. První den po seřízení se vždy dopálím, protože odchylka za tento 1. den bývá kolem 10 s, ale pak se mi zdá, že postupem času se denní odchylka zmenšuje. Např. Seřizoval jsem na Silvestra - den po té byla odchylka 11s, dnes 10 dní poté je celková odchylka 45 s , tj 4,5 s/den. Máte to taky tak?
bicista Odesláno 10. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2007 Nemam zrovna LeLocke ale moje automaty taky posuzuji glabalne Jednou je vychylka za pul dne treba 30s a za 24 hod treba uz jen 10 s a vcelku treba za 2 dny je vysledek treba 5 sec. Mechaniky jsou zavisly co v ten den delas, jak budes machat rukama, zda byly pul dne sundany a tak. Proste kynetycka energie pohybu tve ruky na ne pusubi v zavislosti co s tou rukou delas. Kdyz budu s nimi hrat na bubny 4 hodiny tak se mi rozjedou jak svine. Zajimalo by mne kdybych je mel na ruce treba u celodeni prace se zbijeckou
MiSyk Odesláno 10. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2007 ... Mechaniky jsou zavisly co v ten den delas, jak budes machat rukama... Proste kynetycka energie pohybu tve ruky na ne pusubi v zavislosti co s tou rukou delas. Kdyz budu s nimi hrat na bubny 4 hodiny tak se mi rozjedou jak svine. ... no, já nevím, vliv na přesnost určitě, ale "kinetická energie... máchat rukama ... hra na bubny...rozjedou jak svině" něco mi tu nehraje .. P.S. ..nebo že by nová "teorie bubenické relativity": E=Bum Bum na druhou ?
body3 Odesláno 10. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2007 Se zbíječkou zrovna nemám zkušenost, ale mám zkušenost s pobíjením chalupy dřevem. A hodinky které normálně dělají +5s/den najednou udělaly za 10 hodin více jak 5 min.
Andreas Odesláno 10. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2007 Nojo, já vím, proč do divadla a na koncert nosím kapesní :-)
Ladis Odesláno 10. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2007 Syn má "Locle" a stabilně tak jedna vteřina, moje Hamiltony po půl roce záběhu dělají tak 2-3 vteřiny.Je to konstantní, nikde rukama nemáchám a snažím se co nejmíň pracovat.
bicista Odesláno 10. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2007 1) Vlivy na nepresnost hodinek ma nestalost amplitudy setrvacky vyvolana napriklad protipohybem ruky. (zkuste si vzit kazetak a kejvat s nim jak bude hrat) 2) Změna teploty jenz ma za nasladek proměnlivost rozměru a pružnosti vlasku na setrvacce. 3) Zmena polohy hodinek - ve vodorovne poloze spočívá čelo čepu setrvačky na krycim kamenu, zatimco ve svislé poloze se oba čepy opíraji o kameny vlacovou částí - dochazí k většímu třeni. Ale dnesni specialní slitiny umoznuji výrobu vlasku ktary teměř nemění svou velikost vlivem teploty. Vliv na vetsi presnost automat hodinek ma i jejich trvale noseni, protoze pero je neustale dotahovano a hnaci sila je proto méně proměnliva.
Filini Odesláno 10. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2007 zvazujem kupu Locle. Nosil by som ich kazdy den 24hod denne na ruke. Aku myslite, ze by som mal odchylku (a za aky cas)? Zrovna sa potom odchylka sama, alebo je ich treba nastavit? Boli by to moje prve automaty, tak som zvedavy na skusenosti. Diki
bicista Odesláno 10. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2007 Jakou budou mit odchylku ti asi nikdo presne nepovi, muzou ti tu dat lidi jen vlastni reference. Jako u vseho je to na stesti pri vyberu daneho kusu. Ale odchylka by snad v nejhorsim pripade nemela byt vyce nez 15 sec/den coz se porad jeste priliz neresi. Doladit se da. Zkuseny uzivatel to umi sam, jinak kazdej hodinar to umi taky. Blbe je ze hodinar posuzuje odchylku v klidovym stavu a za stale teploty u neho v opravne. Dobre je s kdyz to clovek umi sam a seridi je podle sveho deniho rytmu. Problem s vlastnim nastavenim je v tom ze pokud maji sroubovaci dynko (zadni kryt) tak bez spec. klice je bez toho aby si je neponicil neotevres.
Filini Odesláno 10. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2007 takze ak by som ako tu niekto pisal zatlkal klince hodinu v kuse lavou rukou a zabudol si dat dole hodinky, mohla by byt aj 5min, hej? Ale potom musim ist hodinarovi alebo sa to po dvoch dnoch zasa vrati na par sekund?
Pachollini Odesláno 10. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2007 Syn má "Locle" a stabilně tak jedna vteřina, moje Hamiltony po půl roce záběhu dělají tak 2-3 vteřiny.Je to konstantní, nikde rukama nemáchám a snažím se co nejmíň pracovat. Já se taky snažím co nejmíň pracovat, ale zjistil jsem, že pak nemám za co nakupovat hodinky ;-)
bicista Odesláno 10. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2007 takze ak by som ako tu niekto pisal zatlkal klince hodinu v kuse lavou rukou a zabudol si dat dole hodinky, mohla by byt aj 5min, hej? Ale potom musim ist hodinarovi alebo sa to po dvoch dnoch zasa vrati na par sekund? Takovy drama to neni, ja zatloukam bubny treba 7 hodin a vysledek je max 20 sec. do minusu. K hodinari jit pak nemusis. Kdyz se ti bezne jak to byva budou pri beznem noseni predchazet cca o 5 sec a nejaku pracovni cinosti treba zabijenim hrebiku zpozdi o 20 sec tak za jak dlouho se ti to vrati samo zpet ?? rekl bych za 4 dny.
vor Odesláno 10. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2007 Mechanický hodinky jsou pro "vyšší třídu", která nemusí pracovat a quartzky pro "buchary" :D
Kid_A Odesláno 10. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2007 Mám automaty Invicta už 3/4 roku a předbíhají se mi pravidelně o 10 sec./den. čas je relativní pojem:)
Filini Odesláno 10. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2007 zatial som nepracujuci student VŠ no nevidim to so skolou ruzovo a asi pojdem k zbijacke , takze este racej pockam. Stale vyberam medzi Le Locle a PRC200 v modrom s kovovim tahom
Qvido Odesláno 10. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2007 zatial som nepracujuci student VŠ no nevidim to so skolou ruzovo a asi pojdem k zbijacke , takze este racej pockam. Stale vyberam medzi Le Locle a PRC200 v modrom s kovovim tahom "KOVOVÝM" studente !
Návštěvník tolja Odesláno 11. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2007 Já mám u Le Locle přesnost cca+2s denně
Filini Odesláno 15. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2007 este som chcel vediet: ako je to s priehladom na strojcek? Myslim, ze je verzia, kde je vydiet cely a taka, kde je cast prekryta. V obchode som videl len tu prekrytu verziu. Je to podla toho, ci su s arabskymi, rimskymi alebo bez cisel? Alebo podla coho to teda je? Diki
Filini Odesláno 15. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2007 este som chcel vediet: ako je to s priehladom na strojcek? Myslim, ze je verzia, kde je vydiet cely a taka, kde je cast prekryta. V obchode som videl len tu prekrytu verziu. Je to podla toho, ci su s arabskymi, rimskymi alebo bez cisel? Alebo podla coho to teda je? Diki teraz som nasiel jeden obrazok na ebay, je to ta "prekryta" verzia: http://i5.ebayimg.com/04/i/000/7d/3b/284a_1.JPG
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se