Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím, chtěl bych vám ukázat fotku svých hodinek. Vypadají jako nějaké sporty ale chybí jim luneta a asi mají stržené pero. mám k nim citový vztah a tak bych se chtěl zeptat jestli by mi někdo nechtěl lunetu na ně, klidně i v horším stavu, prodat nebo darovat. Taky bych je chtěl zanést k hodináři a uvést do stavu kdy budou aspoň tikat.

Zatím díky :)

Odesláno

Tzv.prim potapěč,máš pravdu chybí Ti tam luneta,korunka má nejlepší léta taky za sebou a chce to i nové sklo /praské/.

Možná by bylo řešení koupit na Aukru lepší pouzdro a strojek s ciferníkem tam předělat.

Odesláno

Jak se na to tak dívám tak se mi zdají stejné jako sport 2, ale akorát s jiným číselníkem (nebo jak se to kolečko na kterém se ukazuje čas jmenuje) takže sehnání nového těla by neměl být problém. Jsem zatím velký amatér takže vás budu určitě ještě několikrát otravovat :D

Odesláno

Ano jsou stejné,vždyť to v podstatě jsou S2.Ano to kolečko se jmenuje číselník.Hodinář Ti jen vytáhne z Tvého pouzdra strojek komplet s ciferníkem a ručkama,to samé u toho druhého pouzdra a přehodí to.A samozřejmě musí vyměnit to praské pero a dá novou korunku /nebo tu z druhého pouzdra/.

Odesláno (upraveno)

Jsou to Prim sport 2, jen kvůli datovému okénku na šestce a asi kvůli tvaru indexů se jim říká potapěči. Když si to tady prolezeš a pročteš, tak se tu rozdělení a pojmenování sportů řešilo mnohokrát. Humberta jsou nejběžnější sporty a tudíž se dají relativně sehnat v pěkném pouzdře za rozumnou cenu.

Edit: chybka

Upraveno uživatelem Honza.manta
Odesláno (upraveno)

Rád bych požádal o identifikaci těchto hodinek. Myslím, že je zbytečné zakládat nové vlákno. Případně poprosím admina o přesun :worried_anim: Tak jsem se opravdu seknul, české hodinky to opravdu nejsou!

Nepoznáte někdo o jaký se jedná typ hodinek? Je to 100% quartz. Asi to nebude nějaká "vyhlášená" značka ale o to mi vůbec nejde.

Děkuji za pomoc.

Prosím tedy admina o přesun do vhodnější rubriky. Děkuji

Upraveno uživatelem A10

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...