Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Armida A1 verze s Miyotou 8215 dorazily, objednány na www.armidawatches.com 9.5.2012, dorazily 15.5.2012 včetně proclení!

Hodinky jsou masivní, vysoké, přesto pohodlné na ruce, lumi svítí nejvíc co jsem u hodinek zažil, víc než Seiko Monster, mám je na gumovém tahu ala Isofrane, originál Orange Isofrane je na cestě, budou to takový letní sportovní hodinky, zpracování je bezchybné, opravdu vypadají velice kvalitně vyrobené. Sériové číslo 182.

Časem přidám další zkušenosti + zkušenosti se strojkem.

Tech. data:

316l stainless steel case

Black hour and second hand - orange minute hand

C3 lumed bezel, hour markers and hands

45 mm case diameter

46mm bezel diameter

Lug to lug 50mm

Lug distance 24mm

Height 16mm

Sapphire crystal 3.8 mm - flat

Anti reflective coating on the inside crystal

24mm nato strap and rubber strap

Waterproof to 1000m/3300feet

Individually engraved case back

Screwed and signed crown 8mm

post-22496-093859100 1337077825.jpg

post-22496-042998900 1337077833.jpg

post-22496-020238300 1337077840.jpg

post-22496-035029700 1337077848.jpg

post-22496-061594100 1337077854.jpg

post-22496-037705600 1337077861.jpg

post-22496-069653100 1337077866.jpg

Odesláno

Zdravim, s Myiotou je cena 499 USD, maji plochy krystal, oranzovou minutovku a jsou bez tahu na gume + nato strap, ETA stoji 749 USD, ma domed krystal, a ma bily rucicky, a ma tah a gumu, dal jsem uplatnil pri objednavce slevovy kupon, kdyz zadas oceanictime tak na vsechny modely A1 je 100 USD sleva, psal jsem do Armidy jestli je mozna ETA s oranzovou rucickou a plochym krystalem, napsal mi ze ne, ze uz oranzovy rucicky na ETU nema, tak jsem dlouho vahal jestli do ty Myioty jit nebo ne, ale nakonec zvitezil vzhled, jelikoz jsem premyslel o tom Isofrane, tak jsem si rekl ze si ho za usetreny penize koupim, navic vidina vyssiho DPH statu z drazsich hodinek me take nelakala ...

Odesláno

gratulacia... Armida ma skutocne pekne a top kvalitne spracovanie do posledneho detailu!

a ku tej vyske... pre mna vsetko s hrubkou pod 20mm pripada placate :)

Odesláno (upraveno)

No oproti enzo mechana jsou to oblekovky :-) Ale jako 16 mm mi teda neprijdou, spis tech 20, taky me prekvapila vaha, mel jsem seiko monster, ty jsou na tahu tezky, neumim si predstavit Armidy na tahu, to musi byt maso :-)

Edit: tak jsem je zvazil a vazi 160g na gume, to zase neni tolik, asi to bude tou gumou, uz aby prisel Isofrane :-)

Upraveno uživatelem Bob123
Odesláno

tak tak... na ISOfrane to uplne inak vyznie, proporcne to bude lepsie ladit, skutocne je ten armida gumovy remen moc tenky a uzky na take masivne hodinky.

160g je tak akurat... rolex suby na tahu su nie o moc lahsie... a pritom podstatne mensie a tensie.

• po 3 týdnech...
Odesláno

Jj voni po vanilce jako blazen, na leto ke kratasum idealni, problem je akorat s dlouhym rukavem, jsou trosku vyssi .. Muzu rict ze Isofrane fakt neuveritelnej pasek, kdyby nebyl tak drahej koupil bych i modrej na stridacku. Presnost, me delaji stabilne cca -20s/den uvidime jestli se to zmeni az se zajedou ...

• po 3 týdnech...
Odesláno

este reagujem na "opravdu vypadají velice kvalitně vyrobené"

a len suhlasim. Podotykam, ze som rozmaznany rolexom a najma breitlingom a musim uznat ze armida je skutocne do detailov dotiahnuta...

heslo dna: nepodcenovat cinsku vyrobu :)

btw, majitel armidy je myslim rakusan....

Odesláno
  V 5. 7. 2012 v 7:25, 'oberan' napsal:

Armida je moje nova laska :-) Ten Isofrane remen je hodne rozdilny oproti gume? Myslim ted vlatnosti/pocity pri noseni.

Isofrane je guma neskutecne mekka a prijemna na omak, krasne voni, pusobi k tem hodinkam mohutne, je to nejlepsi gumovy reminek ne svete. Jedina nevyhoda je cena, sehnel jsem ho nejlevneji co to slo a stal 80 eur ...
Odesláno
  V 5. 7. 2012 v 15:18, 'Bob123' napsal:

Isofrane je guma neskutecne mekka a prijemna na omak, krasne voni, pusobi k tem hodinkam mohutne, je to nejlepsi gumovy reminek ne svete. Jedina nevyhoda je cena, sehnel jsem ho nejlevneji co to slo a stal 80 eur ...

noo, az taky makky zase nie je, silikonove remene, ale aj kaucukove, su este makksie :)

Co sa ale kvality a celkoveho pocitu tyka, tak jednoznacne najlepsi remen.... ozaj sa oplati kupit. Ma spravne vyvazene vlastnosti ako je velkost/robustnost, hrubka, pruznost, tvrdost... a aj take detaily potesia ako su huste dierky pre sponu, cize sa da dobre regulovat po malych stupnoch cca 4mm. Taktiez ma najlepsie vyriesene drazkovanie na vnutornej strane, drzia ale netlacia...

• po měsících...
Odesláno

Musim rici ze trosku chyta po case spinu, ale asi mene nez silikonovy remen, kazdopadne na leto k mori je idealni volba, jen mam trosku strach o zajisteni pasku po zapnuti, takove dve tenke obroucky, cekam ze kazdou chvili prasknou kdyz do nich rvu reminek, zatim kazdopadne drzi ...

• po 4 týdnech...
Odesláno

Ako hodnotite s odstupom casu presnost kalibru Miyota 8215 ??? A tiez plynulost pohybu sekundovky? Mam pocit ze Miyota 9015 je uz na urovni ETA 2824 a je osadzany stale castejsie a stava sa velmi popularny - na rozdiel od 8215 ma uz aj hacking - zastavenie sekundovky vytiahnutim korunky.

A mam na ceste (uz su na Slovensku ale preclievaju sa) armida a4 s doomed krystalom. No nezober to za tie prachy.... 650 USD.... eta, brutalne sklo, super lumi, rolex deep sea homage tak trosku...

Moje tretie armidy! Hrube su ale 21mm a neviem ci to nie je.... malo :) kedze enza co mi pridu maju cez 3cm vysku.

Bob123 - Bobe, mam volny armida a1 tah, ak by si chcel, skoro novy, ked tak napis SZ.

Odesláno

Zdravim, na Armida A4 jsem taky koukal! Rozhodoval jsem se A1 a A4, s Myiotou zatim nebyl problem, presnost pro me nehraje moc roli, ustalila se na -15 s denne, na poloze v noci temer nezalezi, na winderu je to malicko vic cca 20s, plynulost vterinovy rucky mi prijde temer stejna jako u ETY, samozrejme u Armidy jde trosku trhaneji, ale nic dramatickyho, jedinej problem s vterinovkou je ze pri opravdu silnem narazu se na cca 1 - 2 vteriny jakoby zastavi a pak to dozene, ale toneni vada, ale vlastnost strojku, pri beznem noseni se to nestava vubec, zajimalo by me jestli A4 ma detailneji propracovany cifernik, A1 je az moc tool mozna, ja je nosim jen v lete, na zimu jsou na me velky, ted nosim Steiny temer denne a tech 42 mm mi prijde akorat, ale na leto a k vode Armidy s Isofrane nemaji konkurenci, navic i dost pritahujou pozornost tim jak brutalne vypadaji a sviti - staci jit ze slunicka do stinu a hodinky sviti jak radioaktivni :-) Co se tyce tahu tak asi ne, bojim se ze by na me byly uz moc tezky, mozna na leto ... Budu o tom kazdopadne premyslet

Odesláno (upraveno)

je video kde je natocen chod vterinovky pro porovnani Miyota 8215, ETA 2824-2 a Seiko 7s2, dale fotka porovnani Lumi jestli to nekoho zajima :-)

post-22496-069126900 1353416676.jpg

Upraveno uživatelem Bob123
Odesláno

A1 som mal a kupil som ich prave a najma pre ten klenuty zafir. Celkovo ma tento vyrobca fantasticky pomer vykon/cena.... a dvoje armidy co som mal, boli moje najpresnejsie (oboje ETA) dokonca lepsie ako COSC hodinky.

Lumi je brutalna, to si pamatam... aj ked sa uz skor pozeram ani nie tak na silu lumi ako na jej vydrz, ale asi to ide ruka v ruke. Tie A4 co mi pridu maju modru bwg lumi, ktoru mali aj A3 a tiez je rovnako super, aj ked modra je vzdy slabsia ako zelena C3. Najdalej je v tomto asi lumtec, ich 8 vrstiev nateru sa len tak nevidi, vacsinou sa robia len 2-3 vrstvy. A nova HEXA K500 so super miyotou 9015 ma dial od Lumtecu a cena je skvela a navyse premakany tah so speci sponou a super cena... no ale musim odolat :)

Inak odchylka + - 15-20sec mi v praxi az tak nevadi, mam taku na seikach a da sa to, staci ich raz tyzdenne nastavit (o pol minuty dopredu) a za tyzden su o necelu minutu dozadu - nijako ma to neobmadzovalo.

Cifernik - PRESNE toto mi vadi celkovo na armidach, ale aj inych micro znackach - napriklad rovnako to ma aj HELSON. Proste tieto dialy su velmi jednoduche a to mi na armidach najviac vadilo. Vela ludi to ale vobec neriesi, ale mne to trosku vadi. Mam velmi rad vystupene indexy a celkovo trosku clenitejsi cifernik, idealne kovove indexy, vystupene, a rovnako aj ked je logo vystupene, ako na poslednych omegach, alebo becka. Na druhej strane, armida cifer je lahko citatelny a prehladny...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...