Lacis Odesláno 26. května 2012 Nahlásit Odesláno 26. května 2012 Zdravím pánové. Jsem na tomto fóru nový, je to možná hloupý dotaz, ale zajímá me váš názor. Myslíte si, že u značky Rolex nebo Omega exituje něco jako "různá kvalita pro různé trhy", např. západ a "bývalý východní blok"? Ptám se z důvodu, že jsem si myslel, že u značek, které si zakládají na svém jménu tohle nefunguje, ale slyšel jsem, že např. u oblečení ano (některé značky oblečení mají např.délku časové normy pro šití jinou pro určité trhy. Materiál používají stejný, ale datail "propracování" je tím pádem jiný)... Chápu, že hodinky Rolex i Omega jsou jiná cenová kategorie, ale rád bych slyšel názor zdejších odborníků na hodinky... Dám příklad, kamarád má Omega PO, kupoval je v Brně hodinářství Hanák a po cca 1,5 roce je byl reklamovat, že se pootočil o cca1 mm ciferník. Nebudu komentovat přístup zaměstnanců hodináŕství, kteří aniž se na hodinky podívali, tak mu řekli, že museli spadnout, nebo s nimi "někam bouchl", přitom nikde nebyla známka "odření" po pádu, nebo "ťuknutí" o něco... Výsledek byl ten, že požadoval zaslat hodinky do Švýcarska, přišly za cca měsíc. Luneta i ciferník byl vyměněný a kamarád mi říkal, že v noci jednak výrazěji svítí (novější model se tehdy ještě nevyráběl) a navíc jsou přesněji "vykreslené" číslice. Poslali mu i omluvu za vadu a prodloužili zdarma záruku o 1 rok. Takže řešení reklamace od výrobce perfektní, chápu že se chyba může stát, ale důležité je, jak se k tomu výrobce staví - po této stránce vše o.k.. Samozřejmě oficiálně to zřejmě žádná značka nepřizná, ale realita může být jiná, proto mé zajímají vaše názory, díky moc, L. jedná se o tyto hodinky:
Lacis Odesláno 26. května 2012 Autor Nahlásit Odesláno 26. května 2012 Zdravím pánové. Jsem na tomto fóru nový, je to možná hloupý dotaz, ale zajímá me váš názor. Myslíte si, že u značky Rolex nebo Omega exituje něco jako "různá kvalita pro různé trhy", např. západ a "bývalý východní blok"? Ptám se z důvodu, že jsem si myslel, že u značek, které si zakládají na svém jménu tohle nefunguje, ale slyšel jsem, že např. u oblečení ano (některé značky oblečení mají např.délku časové normy pro šití jinou pro určité trhy. Materiál používají stejný, ale datail "propracování" je tím pádem jiný)... Chápu, že hodinky Rolex i Omega jsou jiná cenová kategorie, ale rád bych slyšel názor zdejších odborníků na hodinky... Dám příklad, kamarád má Omega PO, kupoval je v Brně hodinářství Hanák a po cca 1,5 roce je byl reklamovat, že se pootočil o cca1 mm ciferník. Nebudu komentovat přístup zaměstnanců hodináŕství, kteří aniž se na hodinky podívali, tak mu řekli, že museli spadnout, nebo s nimi "někam bouchl", přitom nikde nebyla známka "odření" po pádu, nebo "ťuknutí" o něco... Výsledek byl ten, že požadoval zaslat hodinky do Švýcarska, přišly za cca měsíc. Luneta i ciferník byl vyměněný a kamarád mi říkal, že v noci jednak výrazěji svítí (novější model se tehdy ještě nevyráběl) a navíc jsou přesněji "vykreslené" číslice. Poslali mu i omluvu za vadu a prodloužili zdarma záruku o 1 rok. Takže řešení reklamace od výrobce perfektní, chápu že se chyba může stát, ale důležité je, jak se k tomu výrobce staví - po této stránce vše o.k.. Samozřejmě oficiálně to zřejmě žádná značka nepřizná, ale realita může být jiná, proto mé zajímají vaše názory, díky moc, L. jedná se o tyto hodinky: omlouvám se za stejný dotaz, chtěl jsem dát pouze samostatné hlasování, co si myslí většina. Děkuji za pochopení
Jay Doll Odesláno 26. května 2012 Nahlásit Odesláno 26. května 2012 To druhé vlákno zamykám, podle mě stačí na tuhle debatu jenom jedno vlákno. Díky za pochopení
Lacis Odesláno 26. května 2012 Autor Nahlásit Odesláno 26. května 2012 To druhé vlákno zamykám, podle mě stačí na tuhle debatu jenom jedno vlákno. Díky za pochopení urcitě stačí, děkuji. Chtěl jsem znát pouze názor od co nejvíce lidí, kterým se třeba nechce odpovídat, ale 1 kliknutí v hlasování udělají. Omlouvám se, že jsem kvůli hlasování založil (nevědomky) 2vlákna. Děkuji a pardon za "plevelení". L.
Návštěvník Zmizík Odesláno 26. května 2012 Nahlásit Odesláno 26. května 2012 Měl jsem Submarinery 116610, kupovaný na Slovensku, s doprasenou lunetou a ciferníkem. Nevědět, že sou tutově pravý, tak bych přísahal, že to sou jasný fíky. Takže bych tý tvý teorii klidně věřil, jakkoli se zdá bejt praštěná.
Lacis Odesláno 26. května 2012 Autor Nahlásit Odesláno 26. května 2012 Měl jsem Submarinery 116610, kupovaný na Slovensku, s doprasenou lunetou a ciferníkem. Nevědět, že sou tutově pravý, tak bych přísahal, že to sou jasný fíky. Takže bych tý tvý teorii klidně věřil, jakkoli se zdá bejt praštěná. také mi to vrtá hlavou, na druhé straně se mi moc nechce věřit tomu, že se vyplatí třeba firmě jako Rolex riskovat "dobré jméno" jenom kvůli tomu, aby ušetřila nějakou malou část výrobních nákladů. To by je už vyšlo levněji, kdyby přesunuli výrobu do Číny, cena práce ve Švýc je někde jinde než v Číně... Na druhé straně kolik zákazníků by asi chtělo Rolexky vyrobené v Číně
funf5 Odesláno 26. května 2012 Nahlásit Odesláno 26. května 2012 (upraveno) No je to každopádně zajímavé téma. Je to něco, co mi bytostně vadí, ale jisté sortování na konci linky ve stylu tohle je kus, který se moc nepovedl tak ho pošleme na méně lukrativní trh by existovat mohlo. Riskování s pověstí není u trhů, jako náš příliš na místě, protože u nás prodají řekněme desítky kusů za rok a možnost, že je někdo mediálně rozmázne tak, aby si toho mimo ČR někdo všimnul je zcela mizivá. EDIT: Hrubice... Upraveno 26. května 2012 uživatelem funf5
Návštěvník dlubix Odesláno 26. května 2012 Nahlásit Odesláno 26. května 2012 Měl jsem Submarinery 116610, kupovaný na Slovensku, s doprasenou lunetou a ciferníkem. Nevědět, že sou tutově pravý, tak bych přísahal, že to sou jasný fíky. Takže bych tý tvý teorii klidně věřil, jakkoli se zdá bejt praštěná. Tak tos IMO fejky měl
funf5 Odesláno 26. května 2012 Nahlásit Odesláno 26. května 2012 Ještě bych k tomu dodal, že tohle se může stát jen u značek, jako je Rolex, nebo Omega, které ať si to jejich místní majitelé chtějí připustit, nebo ne, sekají hodinky, jako Baťa cvičky. Menší firmy známé hlavně mezi fandy si to prostě nemůžou dovolit, protože by potom mohli zavřít krám...
lib Odesláno 26. května 2012 Nahlásit Odesláno 26. května 2012 Jojo, vcera jsem u sibirana jeden takovej pokazenej kus rolad videl. Z indexu kompletne vypadena lumi a misto toho tam nacpali nejaky strepy ci co.
gougy Odesláno 26. května 2012 Nahlásit Odesláno 26. května 2012 Je jasné, že z milionu prodaných kusů bude víc zmetků než u Langeho, ale na "druhák, noční směnu pro východňáky", u renomovaných švýcarských výrobců nevěřím.
Lacis Odesláno 26. května 2012 Autor Nahlásit Odesláno 26. května 2012 No je to každopádně zajímavé téma. Je to něco, co mi bytostně vadí, ale jisté sortování na konci linky ve stylu tohle je kus, který se moc nepovedl tak ho pošleme na méně lukrativní trh by existovat mohlo. Riskování s pověstí není u trhů, jako náš příliš na místě, protože u nás prodají řekněme desítky kusů za rok a možnost, že je někdo mediálně rozmázne tak, aby si toho mimo ČR někdo všimnul je zcela mizivá. EDIT: Hrubice... díky, ptám se z důvodu, že časem se třeba ze mě stane " chronomagorský učeň" a budu si chtít koupit Omegy nebo Rolexky a jestli by u nich byl rozdíl v kvalitě, tak si raději zajedu třeba do Vídně nebo Německa...Spíš jsem si myslel (možná naivně), že i když jsme tak malý trh (myslím dohromady ČR, SR, HU, BG, RU atd), tak principielně by to výrobce nedělal a neprodával "méně kvalitní" kusy vůbec
Lacis Odesláno 26. května 2012 Autor Nahlásit Odesláno 26. května 2012 Je jasné, že z milionu prodaných kusů bude víc zmetků než u Langeho, ale na "druhák, noční směnu pro východňáky", u renomovaných švýcarských výrobců nevěřím. tomu také moc nevěřím, spíše jsem to myslel tak, jestli se u "výstupní kontroly" některé "méně povedené" kusy nedávají s nálepkou "určeno pro východní trh" . Ale nevím, jak by se to třídilo, jediné snad podle na první pohled viditelných vad, ale rozebírat je (po poskládání) asi nikdo kvůli kontrole nebude
Lacis Odesláno 26. května 2012 Autor Nahlásit Odesláno 26. května 2012 Ještě bych k tomu dodal, že tohle se může stát jen u značek, jako je Rolex, nebo Omega, které ať si to jejich místní majitelé chtějí připustit, nebo ne, sekají hodinky, jako Baťa cvičky. Menší firmy známé hlavně mezi fandy si to prostě nemůžou dovolit, protože by potom mohli zavřít krám... je to možné, nevím. Je ale je pravdou, že už jenom ze statistického pohledu čím více vyrobených kusů, tím je pravděpodobnost "zmetku" vyšší....To bych ale byl ze značky Rolex velice zklamaný, pokud by měli přístup "pro východní blok" dobrý
skalis Odesláno 26. května 2012 Nahlásit Odesláno 26. května 2012 Osobne neverim tomu, ze by nejake podobne sortovani probihalo a snad se nemylim .
Lacis Odesláno 26. května 2012 Autor Nahlásit Odesláno 26. května 2012 Osobne neverim tomu, ze by nejake podobne sortovani probihalo a snad se nemylim . také budu rád, jestli se nebudeš (doufám, že nevadí tady ve fóru tykání?) mýlit. Na druhé straně i v potravinách se tady v Cr prodává to, co by si v Německu firmy nedovolily. Ale to je snad jiná kategorie výrobků, tedy aspoň doufám
rorda Odesláno 26. května 2012 Nahlásit Odesláno 26. května 2012 (upraveno) U něčeho takového to je nesmysl, pochybuji, že by vůbec k něčemu podobnému mohlo kdy dojít ... To jako, že by např. firmy jako Mercedes, Bang & Olufsen, Montblanc vyráběly dvě kvality pro "méně vyspělé trhy" a pro země, kde jsou "náročnější" zákazníci?!? ... Tady se nebavíme o spíchnutí trika za dva tácy během tří minut jehož výrobní cena je oproti tomu desetinová ... Odesláno z mého HTC Desire Z pomocí Tapatalk 2 ... Upraveno 26. května 2012 uživatelem rorda
skalis Odesláno 26. května 2012 Nahlásit Odesláno 26. května 2012 Navic by v dusledku velmi rozvinuteho second-hand trhu ztratily tyto znacky velmi rychle tvar i pred zakazniky z ostatnich koutu sveta.
bandicoot Odesláno 26. května 2012 Nahlásit Odesláno 26. května 2012 U renomovanych hodinek nefunguje stejny princip jako u aut, ze Renault pro vychodnaky je z Tuniska, Renault pro zapadaky z Francie.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se