vraby Odesláno 15. června 2012 Nahlásit Odesláno 15. června 2012 Zdravím pánove.Měl bych takovou prosbičku.Kolega z práce zjistil,že se trochu motám okolo hodinek a požádal mě jestli není možné něco zjistit o těchto hodinkách.V tomhle já mu neporadím a proto otravuji tady.Určitě někdo poskytne nějakou informaci,kterou já mu budu moci předat a co udělá s hodinkami bude na něm.Mejlem mi poslal několik fotografií které přikládám.Předem děkuji všem kteří pomohou,poté vlákno zavírám a nechám smazat. vraby Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Karlos Odesláno 15. června 2012 Nahlásit Odesláno 15. června 2012 Koukni na tuhle stránku, to logo na ciferníku tam najdeš:http://www.mikrolisk.de/show.php/280/letter_AVýrobu bych si tipnul někdy kolem roku 1920 a materiál pouzdra hodinek bude nikl, alpaka, či něco mezi tím (nejspíš alpaka, nikl by tam byl napsaný).
vraby Odesláno 15. června 2012 Autor Nahlásit Odesláno 15. června 2012 Tak jestli se v tom trochu vyznám je tam značka,výrobce(Alliance Horlogere) a sídlo firmy? Nejsem z toho moc moudrej,ale i tak zatím dík.
Karlos Odesláno 15. června 2012 Nahlásit Odesláno 15. června 2012 Sídlo firmy je v tom posledním, pravém sloupci. Teď znáš výrobce, respektive majitele značky. To je dobrá startovací informace pro další pátrání na internetu. Snad ti to pomůže a podaří se ti něco vyšťourat.
vraby Odesláno 15. června 2012 Autor Nahlásit Odesláno 15. června 2012 pořád jen nacházím stránky co jsi odkázal,nic jiného se mi zatím nedaří
Chosé24 Odesláno 17. června 2012 Nahlásit Odesláno 17. června 2012 pořád jen nacházím stránky co jsi odkázal,nic jiného se mi zatím nedaří Zdar! Také bych řekl že to nikl,ochr.pouzdro udává "co se do toho vejde".Vezmeli kolega v potaz co by stála oprava /sklo,ručky,zmrv. vlásek a kdoví co ještě /tak s touto firmou díru nikomu do rozpočtu nespáchá.Ale co by člověk pro kámoše naudělal.Po opravě bude cena hodinek .....ani nechci domyslet.Nechám to koni ten má větší hlavu/říkával muj otec/.
Chosé24 Odesláno 17. června 2012 Nahlásit Odesláno 17. června 2012 No s jedním hodinářem Svobodou z Ostravy jsem dělal na NHKG okolo 1962 dal mi tenkrát krabici rozebraných hodinek ,ale nic takového neříkal.Jedná se asi o jiného Svobodu.
vraby Odesláno 18. června 2012 Autor Nahlásit Odesláno 18. června 2012 Pánové,nejsem z toho moc moudrý co se tady píše.Snad by bylo lepší napsat,nech hodinky jak jsou,oprava se třeba nevyplatí.Jsou to nějaké obyč.cibule nebo já nevím?
Karlos Odesláno 18. června 2012 Nahlásit Odesláno 18. června 2012 Ano, jsou to opravdu naprosto obyčejné a ničím zajímavé cibule. Strojek je průměrný a navíc poškozený. V tomhle stavu se jejich hodnota dá vyjídřit několika stokorunami. Jenže i ve funkčnám stavu se dostanou tak nanejvýš na tisícikorunu. Záleží na majiteli co s nima zamýšlí. Nejspíš ho asi zajímalo, jestli má doma nějaký poklad, který by se dal výhodně zpeněžit. Takže bohužel, nemá.
vraby Odesláno 19. června 2012 Autor Nahlásit Odesláno 19. června 2012 Děkuji,tuto poslední informaci předám majiteli a jak s hodinkami naloží bude na něm.
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.