Přejít na obsah

ETA 7750


Doporučené příspěvky

Špatně jsem to popsal. Hodinky se zastavily - nejde minuty, hodiny, datum. Strojek ale jde, vteřinovka běží a chronograf funguje. Opravdu nevíte, co se mohlo stát?

 

Hodinky se zastavily ve winderu, zapomněl jsem ho zapnout. Nechal jsem je tak asi 5 dní a teď je vzal, nastavil, všechno jde, ale minutová ručička stojí. Do té doby šly úplně přesně několik měsíců. Víte někdo, co se mohlo stát? Díky

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No to nevím, asi je to rozbité. Tak to vem k hodináři, ať se na to podívá

 

Možná jsou rozbitý, možná je to jen blbost. Proto se ptám, třeba se to někomu taky stalo. Úplně funkční hodinky jsou ve winderu a ten když se vypne, hodinky se samy časem zastaví a teď mi běží vteřiny, chronograf a nic víc. Nebyl žádnej pohyb, otřes apod. Přijde mi to divný. Hodinky jsou v záruce, ale do Německa, tak nevm, jestli jít rovnou k hodináři. Jsou to tyto :

 

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/42708-golana-advanced-automatik-daydate/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Právě že nic... Hodinky jsem nosil 7 měsíců. První měsíc si sedaly a pak za 6 měsíců byly pořád přesný, tak do +-10 sekund (nošení, winder) Vůbec jsem je neseřizoval, pouze odložil do winderu a na motorku si vzal na týden jiný hodinky. Zapnul jsem ale jiný hodinky ve winderu a tyhle se časem zastavily. Pak jsem je vzal, nastavil čas, natáhl je a vteřiny a chronograf jde, ostatní stojí.

 

nesteloval si trebas cirou nahodou day date mezi 22:00 a 02:00? jinak me nejak nic moc nenapada, ale stat se mohlo kdeco :(

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to se přiznám, že vůbec si nevybavím. Kdybych to takhle udělal, to je můžu zničit??? Nejsou to hodinky za 100 tisíc, to by mně asi trochu štvalo.

 

vsak ja se te ptam, jestli si krom casu nenastavoval i den a datum, a jestli pri tom nastavovani nebyl cas mezi 22:00 a 02:00, mysleno na hodinkach, ne dovopravdy..

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Asi bych to viděl na spojkové kolo co přenáší hnací sílu z jícího soukolí na ručkové soukolí. Odděluje právě tyto dvě soukolí při nařizování ručiček, musí být správně namazané a usazené, v tomto případě se bude muset nejspíš vyměnit protože přestala fungovat pružina na tomto kole. Pro představu přidávám obrázek.

 

Posted Image

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...

Ahoj všichni,


 


můžu prosím vložit taky jeden dotaz ohledně 7750. Nikde ani v EN diskuzích jsem to nenašel.


 


Dnes jsem nastavoval datum přesně dle návodu, ale při vytažení korunky z druhý na třetí pozici mě samovolně přeskočil ukazatel dne o několik pozic   :eek:


 


Je to vůbec možný, aniž bych si tam před tím něco neulomil nějakej zub nebo tak?


 


Prostě to při vytažení skočilo z úterý na sobotu, 2x za sebou a potřetí už tam teda zůstalo úterý.


 


Když jsem pak nastavoval ručně čas (tedy točil korunkou ve třetí pozici), tak se zdálo být vše OK.


 


Den i datum se začaly měnit v pozici cca 23:00.


 


Den přeskočil finálně na středu v pozici cca 23:35 a datum skočil finálně v pozici 23:55.


 


Teda to je vlastně můj druhý dotaz, protože jsem si myslel původně že by to mělo obojí přeskočit kolem půlnoci +/- 10 min. Ale na to mi fakt zatím chybí zkušenosti.


 


Je to můj první automat.


 


Takže moc děkuju komukoliv za reakci.


Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám 7750 v Béčkách a nikdy mě takhle tedy datum o pár dní při vytažení korunky nepřeskočil a jinak překlápí přesně o půl noci, ale je to Breitling no, strojek si ladí sami. Co to máš za hodinky? Překlápění o půl hodinky dříve bych ještě možná bral, pokud se jedná o levnější značku ale to vytahování korunky je divné.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

 

Zodiac Sea Dragon, včera jsem to kontroloval v reálu a den překlápí 23:34 a datum 23:57. Spíš mě to štve psychicky než že by to vadilo prakticky. Včera jsem narazil na nějakou diskuzi z EN webu a tam psali, že je to hrozná piplačka to vyladit aby to padalo kolem půlnoci...........

 

Poradil bys třeba hodináře v Praze, krerej by si s tím pohrál, nebo bys to nechal radši být a ani do nich radši nesahal?

 

zatím fakt díky za odpověď

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud jsou nové, tak v rámci záruky a jinak třeba starší u jacoba člena chronomagu viz. odkaz níže. Tak samozřejmě je to vše o ceně, u hodinek v řádu několikrát dražších očekává člověk trochu víc muziky ;), ale třeba by to šlo taky nějak poladit, když už budou rozebrané. Mě celkově štve to pomalé přetáčení datumu. Nevadilo mě dokud jsem nekoupil hodinky s rychlým překlápěním, kde přeskočí datumka chvilku po půlnoci v řádu setin, to je trpve pecka, tam taky dojdeš, neboj se nic :lol2:

 

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/118331-pra%C5%BEsk%C3%A9-hodin%C3%A1%C5%99stv%C3%AD/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No možná už tam jsem, jsem na tohle dost puntičkář, tak uvidíme, kdy mě to začne taky nesnesitelně štvát.

 

zatím moc děkuju

 

Je to nemoc a hodinařina, pokud jsi puntičkář jako já, není zrovna nejlepší volba :lol2: Mám úchylku na indexy, minutka při celé musí na setinu vždy lícovat s indexem, musí, jinak jdou hodinky z kola ven. No a milion dalších samozřejmě připomínek, a čím víc jsi pinklich, tím víc budeš platit. :lol2: 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...a proto nesnáším změny času  :death:

Manuály bez hackingu jsem při poslední změně nechal prostě zastavit a ve správnej čas začal natahovat, abych si náhodou nerozhodil lícování minutovky s indexy, když je vteřinovka na celé  :tongue_ss:

Ale u ostatních hodinek s hackingem s tím vždycky bojuju neskutečně dlouho, protože i když se překrývá minutovka s indexem třeba jen 5-10 vteřin po celé minutě, to by mě vzal čert a ladím znova  :furious:

Upraveno uživatelem Lookyn
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...