glasshill Odesláno 19. června 2012 Nahlásit Odesláno 19. června 2012 (upraveno) Rad bych si poridil nove hodinky. Momentalne mam CASIO AQF-102WD-1B (posledni obrazek). Pozadovane vlastnosti jsou:- ciste digitalni (bez rucicek)- kovovy pasek- vodotesne alespon na snorchlovani- radiem rizene- cena do 3 tisic Tyto parametry u CASIA splnuji jen WV-200DE-1AVER (prostredni obrazek). Vypadaji vsak az moc sportovne.Predstavoval bych si neco min "hrbateho". Napriklad WV-58DE-1AVEF (prvni obrazek), ale ty jsou jen na plavani.Na znacce nezalezi. Dekuji za radu. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 19. června 2012 uživatelem glasshill
t2 Odesláno 19. června 2012 Nahlásit Odesláno 19. června 2012 Casio teď co já vím nenabízí kovový digi s rádiem ( kromě Frogů ) a za 3tis nemůžeš počítat ani se seiko takže nevím jestli existuje pro tyto požadavky reálně řešení. Buď plast nebo víc peněz.
glasshill Odesláno 21. června 2012 Autor Nahlásit Odesláno 21. června 2012 Tak jsem nakonec poridil ty CASIA s vice sportovnim designem (WV-200DE-1AVER). Az na tento fakt spluji vse co jsem chtel a maji i rizeni radiem.
glasshill Odesláno 21. června 2012 Autor Nahlásit Odesláno 21. června 2012 Tak jsem nakonec poridil ty CASIA s vice sportovnim designem (WV-200DE-1AVER). Az na tento fakt spluji vse co jsem chtel a maji i rizeni radiem.
ggrand Odesláno 21. června 2012 Nahlásit Odesláno 21. června 2012 Tak gratuluju k novým hodinkám. Nic si z toho nedělej. Prošlo mi rukama tak 15 digitálek a nenašel jsem žádné, které by splnili veškerá má očekávání.
Martin J. Odesláno 21. června 2012 Nahlásit Odesláno 21. června 2012 Gratuluji k novým digitálkám. Sice už je pozdě, ale napíšu to sem. Já jsem kdysi měl podobné chutě na "obyčejné" - rádiem řízené, kovové, nesportovní, pokud možno ne moc drahé a ještě navíc jsem chtěl solarní napájení:-) Nakonec jsem si "jen tak" pro radost vzal tyhle : Casio WV-300DE-7AER, bral jsem je nové z Německa a stály něco přes 3k. Vypadají zvláštně, ale všechno dělají jak mají. Fotky jsou třeba tady v prodaných.
Petr_67 Odesláno 12. července 2012 Nahlásit Odesláno 12. července 2012 Využiju tohoto vlákna k dotazu. Jde o ty prostřední Casia, rádiem řízené. Taky jsem je koupil, ale mají jednu vadu: Nechtějí se rádiem samy seřídit a to ani ručně. Nevím, jestli mám něco blbě nastavené, ale při každém pokusu o seřízení mi to po chvilce napíše error. Jen jednou za asi 20 pokusů se mi to podařilo a hodinky v modu seřizování vypisují čas posledního úspěšného seřízení. Automaticky to zřejmě taky nefunguje, protože mi to stále ukazuje čas posledního úspěšného pokusu na ten jediný ruční. A ještě jedna věc. V základním modu (čas, datum) mám to kolečko, co ukazuje sílu signálu prázdné, zatímco na všech fotkách těchto hodinek je zaplněné všemi třemi čárkami. Je to tedy na reklamaci? Díky.
ggrand Odesláno 12. července 2012 Nahlásit Odesláno 12. července 2012 Nazdar, nastav si domovské město BERlín a mělo by to fungovat.
Petr_67 Odesláno 16. července 2012 Nahlásit Odesláno 16. července 2012 Bohužel nefunguje. Už mám další rádiové hodinky, tentokrát analogové a problém je stejný. Oboje hodinky se mi seřizují jen venku a ještě to trvá dlouho. V bytě se nechytají. Závada to asi nebude, když jsou dvoje (Casia).
Petr_67 Odesláno 17. července 2012 Nahlásit Odesláno 17. července 2012 Navíc na těhle ani Berlín není.. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
ggrand Odesláno 18. července 2012 Nahlásit Odesláno 18. července 2012 Nj,když ty taky nenapíšeš, co se skutečně děje s hodinkama... Tak za prvé i v návodu máš napsáno, že seřizovat by se měly v noci, protože přes den je v okolí o dost více elektromag. ruchu, který tohle sabotuje. Za další je tam uvedené, abys je dával k oknu(čili skoro ven z baráku). Takže je to normální a záleží na spoustě faktorů. U mě třeba není problém hodinky seřídit i ve dne,ale u jinde v republice to může být problém. No a když není Berlín na výběr, tak zvol jiné nám blízké evropské město. Jde o to, že podle zvoleného domovského města pak hodinky hledají signál k seřízení.
Petr_67 Odesláno 18. července 2012 Nahlásit Odesláno 18. července 2012 Mám tam Paříž. Nic bližšího tam není. Hodinky se samozřejmě seřizují v noci, jedny ve 3:00 a ty druhé dokonce 5x za noc. A neseřídí se. Ručně to jde, ale jen venku a namířené na západ. Trvá to však neúměrně dlouho. Zajímavé, že v bytě jsou nástěnné hodiny i digitální budík a oba se seřizují bez problému každou noc.
ggrand Odesláno 18. července 2012 Nahlásit Odesláno 18. července 2012 Hodinky obecně mají podstatně horší schopnost chytat signál. Ještě zkus jiné město, jestli to náhodou na Paříž nechytá anglický vysílač. Jinak se s tím holt smířit a hodinky ukládat na místa, kde si vyzkoušíš, že je nej signál.
Petr_67 Odesláno 18. července 2012 Nahlásit Odesláno 18. července 2012 No zatím to seřizuji každý den ručně, otázka je, jak dlouho mně to bude bavit. Ten příplatek za rádio u hodinek jsem mohl ušetřit..
ggrand Odesláno 18. července 2012 Nahlásit Odesláno 18. července 2012 No zatím to seřizuji každý den ručně A proč je seřizuješ tak často?
Petr_67 Odesláno 18. července 2012 Nahlásit Odesláno 18. července 2012 Protože je mám nové, tak mně to zatím baví, furt si s nimi hrát Ale od toho rádia jsem čekal fakt víc, obyčejný budík za 500 jede jako "hodinky". Hle paradox
ggrand Odesláno 18. července 2012 Nahlásit Odesláno 18. července 2012 obyčejný budík za 500 jede jako "hodinky". Hle paradox Taky jsem na to došel. Nakonec jsem skončil s řízenou meteostanicí a nejobyčejnějšíma géčkama bez rádia(ikdyž mám pocit, že se to brzo změní).
Petr_67 Odesláno 18. července 2012 Nahlásit Odesláno 18. července 2012 Budeš kupovat s rádiem? A co, ty Casia G?
ggrand Odesláno 18. července 2012 Nahlásit Odesláno 18. července 2012 (upraveno) Mám jakési velké nutkání mít zase géčka se všema těma fíčurama, takže radio,solár...Risemany mi přijdou zbytečně složité, ostatní géčka zase jednoduché...zatím to vidím na GW9300,ale ta cena mě odrazuje :/ Zkusím se ještě párkrát prospat jestli to nepomůže, protože vím, že je to naprostý nesmysl. Upraveno 18. července 2012 uživatelem ggrand
Petr_67 Odesláno 18. července 2012 Nahlásit Odesláno 18. července 2012 Mi se líbily chronografy, z cenových důvodů od Casia, přesto jsem koupil obyčejné Qartzky za 1500. Na ty Casia za 7000 jsem se chodil 2 dny dívat a najednou jsem je měl na ruce Takže si myslím, že se z toho nevyspíš. Možná by stačily Mudmany za 5000, ale nevím, co mají za funkce, mají je u nás za výlohou. No a ty hodinky, které jsem si myslel, že ušetřím, už jsou na Aukru.. Zajímavé, že za objektivy utratím x násobné částky a nějak mi to nepříjde..
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se