Stuclik Odesláno 14. července 2012 Nahlásit Odesláno 14. července 2012 Dobrý den pánové, jsem v koncích, proto prosím o radu.Zhruba rok nosím Steinhart B-uhr 44mm manual a pořád mě moc baví. Střídám na nich černý NATO (v létě se hodné potím) a kůži, mám objednán watchadoo tah. Nosím je ke všemu, jak k džínám tak k obleku. Líbí se mi jednoduché, masivní pouzdro, pořádně vysoké, velký čitelný cifr. Byly by moje definitivní, ale začalo mi vadit:- malá vteřinovka (chci vidět pohyb, tady se něco šmr-dlá v rohu)- absence voděodolnosti (onehdá mě chytla průtrž mračen a bylo zamlženo) - už mě nebaví pořád si dávat pozor když prší, sprchuju psy, lezu do rybníka, polívám se pivem...Vteřinovku bych vyřešil koupí těch samých v automatu, ale ta voděodolnost... A teď tedy jak dále. V kategorii plus minus 20k, s použitými nemám problém, bych si představoval následující požadavky:- průměr přes 40mm (ideálně kolem 45mm) celkově spíše masivní, s velkým cifrem a jednoduchým pouzdrem- automat (ani ruční nátah nevadí)- safír- povrch broušená ocel- černý cifr- černá datumovka- centrální vteřinovka- ručky do špičky (né ucvaklé jako Archimede pilot, ne bambule jako bondovky)- vteřinovka a minutovka se musí aspoň dotýkat, nejlépe protínat minutové indexy (divný požadavek, že?)- dobrá čitelnost a lumi (minimálně ručky a indexy)- WR minimálně 50m, ideálně 100m a více- musí vypadat dobře na nato strapu- spíše bez otočné lunety, ale dokážu ji skousnout- výroba CH nebo DE Výhodou:- profláklejší značka- day/date (opět,oboje černé pozadí)- šroubovací korunka- absence vnějšího antireflexu - průhledné dýnko (safír) Na obvyklých kandidátech mi vadí:Damasko - nelíbí se mi ani jednySinn - 856 (non-utc) jsou poměrně malé, pískovaný povrch, podivně vystouplá podivně chráněná korunka :-)Muhle Glashutte Terranaut II Trail - nedostupné jako použité, mohla by být větší WR, nevím jak by vypadaly na NATOStowa Seatime - poměrně hranaté pouzdro připadají mi málo univerzálníLongines Hydroconquest - po delším obhlíženíá mi připadají takový "levný"Líbily se mi i Seiko SRP043, ale to už je moc velký "hardcore", navíc jsou dost už dost levnéFortis B-42 Official Cosmonauts - zatím favorit, ale drahá polovička prohlásila že ve spojení s lunetou mají přeplácaný cifr a tím mi nasadila brouka do hlavy Mít na to, tak si pořídím Omega PO a mám vystaráno :-) Pravidelně projíždím prodejní sekci, ale ne a ne mě něco zaujmout. Na všem si najdu nějaký nedostatek.Existuje nějaký svatý grál, na který jsem nenarazil při brouzdání všude možně? Za jakékoliv návrhy budu nesmírně vděčen
Radimk Odesláno 14. července 2012 Nahlásit Odesláno 14. července 2012 Mít na to, tak si pořídím Omega PO a mám vystaráno :-) Pokud uvažuješ tímto směrem, kouknul bych na černé Seiko Suma. Navrhuju je i s tím rizikem, že polovině požadavků nevyhovují, ale napadly mě ve spojitosti s PO. Jo a když tě omrzí, odkoupím je... je mi po nich smutno..
Stuclik Odesláno 14. července 2012 Autor Nahlásit Odesláno 14. července 2012 Pokud uvažuješ tímto směrem, kouknul bych na černé Seiko Suma. Navrhuju je i s tím rizikem, že polovině požadavků nevyhovují, ale napadly mě ve spojitosti s PO. Jo a když tě omrzí, odkoupím je... je mi po nich smutno.. Seika jsem prolezl taky poctivě, Sumo jsou už moc hardcore, vadí mi indexy - obrovský knedlíky a pak až moc masivní ručky. Až na lunetu se mi líbí SARB 059...a pořád je to "jenom" Seiko
koveras Odesláno 14. července 2012 Nahlásit Odesláno 14. července 2012 Mám to teraz tak nejak narovnako, uvidíme, či niekto poradí niečo v tvojej cenovej hladine. Môj najbližší favorit je totiž až Breitling SOH, čož je v podstate cenovo porovnateľné s Omegou PO.
Stuclik Odesláno 14. července 2012 Autor Nahlásit Odesláno 14. července 2012 Mám to teraz tak nejak narovnako, uvidíme, či niekto poradí niečo v tvojej cenovej hladine. Môj najbližší favorit je totiž až Breitling SOH, čož je v podstate cenovo porovnateľné s Omegou PO. Ty se mi taky moc líbí, ale už jsem je - vzhledem k cílové cenové hladině - radši nejmenoval
diable Odesláno 14. července 2012 Nahlásit Odesláno 14. července 2012 Co třeba Oris Big crown BC3? Zdá se, že splňují vše...
Stuclik Odesláno 14. července 2012 Autor Nahlásit Odesláno 14. července 2012 (upraveno) Co třeba Oris Big crown BC3? Zdá se, že splňují vše... Týjo, na ty jsem ještě nenarazil...vypadají zajímavě a fakt všechno plní...zařazuju do výběru. Od Orisu by se mi líbily divery, jenom je hrozná škoda atypického uchycení tahu, které je diskvalifikuje To jsem zapomněl zmínit v úvodním postu. EDIT: no ovšem Swiss Hunter, to je taky krása, jenom jsou poměrně plochý - měl jsem ten Oris prohrabat víc, než jenom Divery. Upraveno 14. července 2012 uživatelem Stuclik
diable Odesláno 14. července 2012 Nahlásit Odesláno 14. července 2012 Měl jsem jedny Orisy a byl jsem spokojenej s přesností, strojkem i se vzhledem. Hezky se nosily.
Stuclik Odesláno 15. července 2012 Autor Nahlásit Odesláno 15. července 2012 (upraveno) Herdek, Fortis B-42 Flieger jsou epesní http://www.watchtime.com.au/images/F48.jpg Jenom je není moc vidět na prodej použité (na rozdíl od kosmonautů), takže bych musel markantně zvýšit limit a přišetřit na nové. Vyplatilo by se to (poměr cena/výkon)? Jaký na ně panuje názor? Upraveno 15. července 2012 uživatelem Stuclik
StanoBare Odesláno 16. července 2012 Nahlásit Odesláno 16. července 2012 (upraveno) Fortis B42 Flieger sú zrejme jedny z najuniverzálnejších modelov v produkcii Fortis. Osobne ich v non-chrono rade radím hneď po modelovej rade B42 Marinemaster, či B42 Off.Cosmo, nad ktorými tiež uvažuješ. B42 Flieger na ťahu nevyznie tak pekne ako na remeni, dokonca v predajni mi prehodili na skúšku aj silikón. Vyzeralo to fajn, len som bol trochu na rozpakoch, keďže predsa len Flieger má charakter pilotiek. Takže som nakoniec skončil u B42 Off.Cosmo, kde táto kombinácia ťahu/remeň/guma je vizuálne vyváženejšia. B42 Flieger má krásne symetrický ciferník, rozhodenie dátumu a dňa je pre mňa plusom, to zase nevydíš hocikde. Antireflex, stabilná ETA 2836-2 + incabloc...akurát nie je dekorovaná, takže priehľad naň nie je pastva na oči. Aspoň je vidno, že sa ti to tam hýbe pripomeniem, že okrem b42 už Fortis vydal aj linitku F-43, gilošovaný ciferník, deň je len z dvoch písmen, nejaký ich kaliber, ale to som ešte detailnejšie nepozeral, či nebude založený - ako inak - na Ete. >B42 Flieger - cena je cez 27000Kč (kožený remeň), 33000Kč (ťah) >B42 Off Cosmo cez 32600Kč (ťah). Fortis v týchto modeloch neponúka niečo extra prevratné, je to vlastne klasika. Ceny si už presne nepamätám, ale určite budú na nest-sro.cz. V opozícii stoja modely, ktoré v cca tejto cene ponúknu viac technologických fičúr - ako často spomínané Damasko, či Sinn. To je bez debaty. Ak sa ti Flieger páčia a máš na to vyčlenený finančný limit, tak by som to neriešil a šiel do nich. Mňa zatiaľ Fortis v teréne nesklamali. Alebo si počkaj ešte na ďalšie návrhy, aby sme to neunáhlili. Oris je tiež fajn, bez reálneho vyskúšania sudkovitého puzdra by som do nich nešiel. BC3 takisto treba skúsiť, v reále v Koscome ma trochu sklamali, boli až pomerne nevýrazné. Ak si zvyknutý na väčší priemer, tu to pocítiš hneď. edit: a čo Glycine Airmany Purist? Wr 200M, priemer tiež cez 42mm, dokonca 46mm, priehladné dýnko, možnosť meniť ťah/remeň poprípade gumu... Upraveno 16. července 2012 uživatelem StanoBare
Quido Morava Odesláno 16. července 2012 Nahlásit Odesláno 16. července 2012 zkus mrknout na tyhle - bude tam nějaký ten kompromis (bílá datumovka, luneta... atp.,) ale řeknu ti, baví mne čím dál více - jsou hodně vymakané a nejsou nudné, na strapu i na řemenu vypadají dobře, skoro bych je už prohlásil za universálky ;-)
Stuclik Odesláno 16. července 2012 Autor Nahlásit Odesláno 16. července 2012 zkus mrknout na tyhle - bude tam nějaký ten kompromis (bílá datumovka, luneta... atp.,) ale řeknu ti, baví mne čím dál více - jsou hodně vymakané a nejsou nudné, na strapu i na řemenu vypadají dobře, skoro bych je už prohlásil za universálky ;-) Ty mě bohužel moc neoslovují :-(
Stuclik Odesláno 16. července 2012 Autor Nahlásit Odesláno 16. července 2012 (upraveno) Fortis B42 Flieger sú zrejme jedny z najuniverzálnejších modelov v produkcii Fortis. Osobne ich v non-chrono rade radím hneď po modelovej rade B42 Marinemaster, či B42 Off.Cosmo, nad ktorými tiež uvažuješ. B42 Flieger na ťahu nevyznie tak pekne ako na remeni, dokonca v predajni mi prehodili na skúšku aj silikón. Vyzeralo to fajn, len som bol trochu na rozpakoch, keďže predsa len Flieger má charakter pilotiek. Takže som nakoniec skončil u B42 Off.Cosmo, kde táto kombinácia ťahu/remeň/guma je vizuálne vyváženejšia. B42 Flieger má krásne symetrický ciferník, rozhodenie dátumu a dňa je pre mňa plusom, to zase nevydíš hocikde. Antireflex, stabilná ETA 2836-2 + incabloc...akurát nie je dekorovaná, takže priehľad naň nie je pastva na oči. Aspoň je vidno, že sa ti to tam hýbe pripomeniem, že okrem b42 už Fortis vydal aj linitku F-43, gilošovaný ciferník, deň je len z dvoch písmen, nejaký ich kaliber, ale to som ešte detailnejšie nepozeral, či nebude založený - ako inak - na Ete. >B42 Flieger - cena je cez 27000Kč (kožený remeň), 33000Kč (ťah) >B42 Off Cosmo cez 32600Kč (ťah). Fortis v týchto modeloch neponúka niečo extra prevratné, je to vlastne klasika. Ceny si už presne nepamätám, ale určite budú na nest-sro.cz. V opozícii stoja modely, ktoré v cca tejto cene ponúknu viac technologických fičúr - ako často spomínané Damasko, či Sinn. To je bez debaty. Ak sa ti Flieger páčia a máš na to vyčlenený finančný limit, tak by som to neriešil a šiel do nich. Mňa zatiaľ Fortis v teréne nesklamali. Alebo si počkaj ešte na ďalšie návrhy, aby sme to neunáhlili. Oris je tiež fajn, bez reálneho vyskúšania sudkovitého puzdra by som do nich nešiel. BC3 takisto treba skúsiť, v reále v Koscome ma trochu sklamali, boli až pomerne nevýrazné. Ak si zvyknutý na väčší priemer, tu to pocítiš hneď. edit: a čo Glycine Airmany Purist? Wr 200M, priemer tiež cez 42mm, dokonca 46mm, priehladné dýnko, možnosť meniť ťah/remeň poprípade gumu... Díky za vyčerpávající rozbor :-) Osobně se mi rozdělení dne a data do dvou okének zrovna moc nelíbí, ale asi bych si zvykl. I ten kožený řemen přiléhající k pouzdru je trochu zvláštní, vše ostatní je naprosto super (hlavně pilotky s WR potápek ). Zatím jsou to asi favoriti č. 1. Jenom budu muset dlouho hlídat prodeje a nebo šetřit, než je budu mít :-) Na tahu vypadají lépe bílé se skeletonovými ručkami, škoda. F-43 jsou naprosto dokonalé, ale už naprosto mimo moje finanční možnosti. Soudkovité Orisy jsem už vyloučil, protože nejdou obout na nato. U BC3 jsem málem vyhleděl obrázek, ale co mi připadá zvláštní je uchycení tahu - že tam není pouzdro kulaté ale kousek rovné, vypadají jako kolečko vsazené do hranatého základu. To by mi asi brzo začalo vadit :-) U Glycine se mi moc nelíbí cifry a ten 24 hodinový bych nedal už vůbec. Upraveno 16. července 2012 uživatelem Stuclik
StanoBare Odesláno 17. července 2012 Nahlásit Odesláno 17. července 2012 Remeň dopasovaný až k puzdru - žiadne obavy, práveže tento typ k nim pasuje najviac. Jediná vec, ktorá môže/nemusí vadiť, je šírka tohto remeňa, zúžujúca sa na nejakých 15mm. To už je taký koniec "skoro" v dámskom prevedení Alebo na 18mm? No už si nepamätám. Predtým som nosil remeň 24mm, takže to bol skok dole Kovový ťah si zachováva šírku po celej dĺžke t.j. 20mm. Skelet ručičky - u tohto typu bezlunetového puzdra pekne pasujú, plus fajnový efekt modrastých odtieňov. Lumi je však na malých plochách. Glycine - 24h diál v purist verzii s druhým časovým pásmom na lunete je asi to najlepšie riešenie GMT hodiniek. Zvyk je len otázka času, napokon, majiteľov Glycine tu takisto máme. Ale ok, ak máš z toho zlý pocit, netreba to siliť.
Stuclik Odesláno 17. července 2012 Autor Nahlásit Odesláno 17. července 2012 Remeň dopasovaný až k puzdru - žiadne obavy, práveže tento typ k nim pasuje najviac. Jediná vec, ktorá môže/nemusí vadiť, je šírka tohto remeňa, zúžujúca sa na nejakých 15mm. To už je taký koniec "skoro" v dámskom prevedení Alebo na 18mm? No už si nepamätám. Predtým som nosil remeň 24mm, takže to bol skok dole Kovový ťah si zachováva šírku po celej dĺžke t.j. 20mm. Skelet ručičky - u tohto typu bezlunetového puzdra pekne pasujú, plus fajnový efekt modrastých odtieňov. Lumi je však na malých plochách. Glycine - 24h diál v purist verzii s druhým časovým pásmom na lunete je asi to najlepšie riešenie GMT hodiniek. Zvyk je len otázka času, napokon, majiteľov Glycine tu takisto máme. Ale ok, ak máš z toho zlý pocit, netreba to siliť. Té lumi je škoda, mám rád pěkně silnou a čitelnou. Škoda že neexistuje varianta s černým ciferníkem (bílý podle mě není moc univerzální) a s modřenýma ručkama + čísílkama. Mohlo by to vypadat dost zajímavě, i když čitelnost by utrpěla. Řemen jsem už studoval, zužuje se na 18mm, což není moc :-) Jsem zvyklý na 22mm, i těch 20 u pouzdra se mi u tak masivních hodinek zdá poměrně málo.
StanoBare Odesláno 17. července 2012 Nahlásit Odesláno 17. července 2012 (upraveno) Máš pravdu, indexy a ručičky na čiernom podklade by vyzneli len pod určitým uhlom, kde naberú iný odtieň od tmavodmodrej - skoro čiernej. Fliegery sú od toho, aby boli čitateľné vždy, z každého úhla. Z decentnejších je tu ešte model B42 Pilot Professional day/date, kde máš dátumové okienka klasicky vedľa seba, bez vonkajšej lunety, ručičky a indexy sú z B42 Offiacial Cosmonauts. Teda mimo sekundovky, tu je bez terčíka, len na oranžovo zafarbená. Na mňa pôosobia až príliš usadene, aj ke´d ako univerzály by vhodné boli....ale B42 Flieger sú krajšie Ak chceš poriadne lumi z rady B42, tak tu hrá prím len Marinemaster. V prílohe máš porovnanie s B42 Flieger a Ball(ten má ale trítiové trubice - ale je to dobré pre predstavu) zdroj: cnmark z WUS Remeň na týchto Fliegeroch ešte ujde, lebo to nie sú zase až tak mohutné hodinky, iné je pri modeloch s lunetou. Pri puzdre to ani nevadí, krásne nadväzujú...len potom na konci je to také titerné Ale v pohode, nemusí to každému vadiť. napríklad na limitke 500Mars ten remeň tam pasuje suprovo! Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 17. července 2012 uživatelem StanoBare
Stuclik Odesláno 22. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 22. března 2013 (upraveno) Ahoj pánové.Oživuji tady tu mrtvolu, abych nezakládal další vlákno. Narozky mám za 2 týdny, tak to už musím rozseknout. Zjistil jsem, že to prostě musí být pilotky, ten design mi prostě přirostl k srdci. Výběr jsem zúžil na dva kandidáty (stále aplikujíc podmínky z prvního příspěvku): STOWA FLIEGER- malé- WR jen 50m- mimo postižené málo známý brand- absence originál tahu (ale řešil bych watchadoo)- nějak divně tlustá vteřinovka+ klenutý safír+ super modřené ručky+ celkově hezčí tvar pouzdra (IMHO)ale spíš bych si je vzal k obleku než do přírody... FORTIS B-42 FLIEGER- ne moc vzhledné ručky (třeba bych si zvykl)- cena o 50% vyšší (ale ppořád +- měsíční mzda)- tragi(komedi)cký customer support+ WR 200m+ známější brand+ vnější AR (když se podře, tak jej odstraním)+ celkově masivnějšíale jsou víc tool a k obleku nepůjdou jako Stowa Oboje:+ datum+ pilotky- rozteč nožek 20mm Stát stejně, beru Fortis. Stowa mi připadá na první pohled hezčí, působí luxusněji oproti tool Fortisům. Bral bych kombinaci obou - značka, WR a velikost Fortis, zbytek Stowa. Co byste mi doporučili vy? Bohužel na všech fórech se srovnávají Stowy s IMHO hnusnými Fortis Fliegery....Budu vděčný za jakékoliv impulzy. Upraveno 22. března 2013 uživatelem Stuclik
Stuclik Odesláno 23. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 23. března 2013 Já z toho zešílím. Neskočil by majitel Stowa Flieger nebo Fortis B-42 z Přerova nebo Olomouce na kafe?
StanoBare Odesláno 23. března 2013 Nahlásit Odesláno 23. března 2013 (upraveno) > Podľa toho, či hľadáš echt pilotky zo všetkým čo k tomu patrí, alebo ti stačí "nádych" = design, lebo:Stowa - jednoznačne plus pre historický odkaz pilotiek.Fortis - toto nie sú zrovna echt pilotky, zvlášť keď majú k dátumu aj ukazovateľ dňa. Ale je to jeden z najharmonickejšie riešených ciferníkov, žiadne preplácanie, žiadna amuptácia číslic pre flek k dátumovým oknám, ručky = žiaden problém. Naživo sú veľmi pekné, priehľad na strojček nič moc. > Potom praktické hľadisko, kde ich budeš ťahať, lebo vyššie WR sa len zíde, deň + dátum takisto....42mm puzdra je ideálna veľkosť.> Známosť značky v tomto prípade nerieš, kupuješ si ich pre seba a tu každý vie, čo znamená STOWA, či FORTIS> Fortis má tragikomický support? Tak to tu musím dopátrať, zaregistroval som pár problémov, sám som mal jeden, ale so supportom len pozítivna skúsenosť. Pozri, väčšinou, ak sa človek nevie rozhodnúť, čo je normálne, tak víťazí tretí:pozri si ešte značky:Hamilton (napríklad model Pioneer - automat a ručný náťah),Alpina, Hanhart Edit: Hanhart cenovo je ale vyššie, tak to nechcem zbytočne siliť, ak už máš stanovený limit, ale od nich dostaneš jedny z najkrajších pilotiek. Upraveno 23. března 2013 uživatelem StanoBare
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se