Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den, mám tyto hodinky přesně týden a včera jsem vypozoroval věc která mi dělá starosti. Když je uchopím do ruky tak, že ciferník svírá se zemí úhel 90o a lehce s nimi v této poloze zatřesu ve směru osy rotace ručiček, je slyšet nepříjemný zvuk jako by něco vevnitř mělo vůli. Snad samotný strojek. Docelamě to znepokojuje a tak se ptám první tady, jestli je to opravdu něco neobvyklého. Nerad bych šel k reklamaci s něčím co ani není závada... :-D

Odesláno

Nevím jak zrovna SEIKO (žádné nemám), ale u naprosté většiny automatů vydává rotor samonátahu při pohybu nějaké zvuky (většinou to připomíná bzučení). Tento jev je samozřejmě nejintenzívnější v poloze, kterou popisuješ (svisle a rotační pohyb). Pokud by v tom byly slyšet nebo cítit nějaké rázy, bude to nejspíš problém, ale jenom bzučení či vrčení by snad mělo být v normálu.

Odesláno

Mám z nich velkou radost :-) ale když s nimi v této zmiňované poloze pohybuji ciferníkem k sobě a od sebe, je slyšet zvuk ohraničený dvěma polohami. A právě ten mi dělá starosti... Když se natahují tak opravdu lehce bzučí ale to je v pořádku.

Odesláno

Mám z nich velkou radost :-) ale když s nimi v této zmiňované poloze pohybuji ciferníkem k sobě a od sebe, je slyšet zvuk ohraničený dvěma polohami. A právě ten mi dělá starosti... Když se natahují tak opravdu lehce bzučí ale to je v pořádku.

Odesláno

Pokud jdou, tak si s tím vůbec nelam hlavu, je to určitě jen zvuk automatického nátahu Posted Image

Teď jsem zkoušel to co popisuješ s tím pohybováním k sobě a dělá mi to taky, je to normální zvuk, vůbec nemusíš mít obavy.

Užívej si jich, monstra jsou super!Posted Image

• po 4 týdnech...
  • po měsících...
Odesláno

u mých skx009 stejné zvuky a ještě jako by to vrnělo při pohybu hodinkama ale né na ruce ale volně chycené za řemínek (větší silou) hodinky jdou takže asi vše v pořádku

Odesláno

Nevím jak zrovna SEIKO (žádné nemám), ale u naprosté většiny automatů vydává rotor samonátahu při pohybu nějaké zvuky (většinou to připomíná bzučení). Tento jev je samozřejmě nejintenzívnější v poloze, kterou popisuješ (svisle a rotační pohyb). Pokud by v tom byly slyšet nebo cítit nějaké rázy, bude to nejspíš problém, ale jenom bzučení či vrčení by snad mělo být v normálu.

Asi tak. U některých hodinek je cítit i pohyb rotoru na ruce, jakože to nejen slyšíš, ale i cítíš slabou vibraci.. :)

• po měsících...
Odesláno

Prosím Vás vespolek, mám závadu ne svých monstrech. Posunul se mi číselník. zkrátka se mi pootočil tak, že mám 12 na 13-ti hodinách. věc sem konsultoval s panem hodinářem a zatím by to viděl na ulomenou pacičku číselníku. proto mám dotaz zda někdo neví, kde se dá tento číselník pořídit. Mám černé mostra, ale nevadil by mi v podstatě žádný jiný číselník (ciferník - nevím jak se to přesně jmenuje).

Děkuju všem předem za pomoc.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...