Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak to vypadá, že po tom, co jsem koupil hodinky manželce, dcerce, synkovi a sobě, budu dál pokračovat. Mojí mamince je 63 let a asi 10 let má stálé hodinky, tuším Prim a quartz. Začínají se jí zastavovat a zlobit a tak se na mne obrátila. Požadavky - pohon bez baterky, aby se nemusela měnit, ale ne automat ani ruční nátah-chce to mít bez starostí a přesné, takže buď solar nebo Eco-drive nebo ??? Vzhled jednoduché, datum výhodou,ale ne podmínkou, ciferník velice přehledný a dobře čitelný, tedy dobrý kontrast mezi cifrem a ručičkama-to je nejdůležitější požadavek.Raději kovový tah nebo řemen se sponou, ale je zvyklá na tah. Vodotěsnost nerozhoduje, koupat se s nima nebude, takže stačí WR 50 nebo i 30, ale větší není překážkou. Pouzdro určitě kov ne plast a jak pouzdro tak tah bez povrchové úpravy (zlato, PVD). No a co se týká cenového rozptylu, nechce nic drahého, je v důchodu, do společnosti nechodí a reprezentovat drahou značkou nepotřebuje. Jde jí o pohodlné a přehledné hodinky na běžné nošení, které se budou hodit k jejímu věku a budou takové univerzální, není chronomagor a vztah k hodinkám nemá, ale je na vše velice opatrná a podobnou věc si kupuje na dlouhou dobu. Tak jsem si říkal, že něco od Casia, protože solar od Seika nebo Eco-drive od Citizenu bude už asi hodně drahé, ale zatím jsem nic nehledal, tak sem nemohu hodit ani nic pro inspiraci. Poprosím o návrhy dle mého stručného popisu, jinak dotazy na upřesnění zodpovím. Nehoří to, asi to proběhne až na vánoce, tak abych se měl čeho chytit. Všem moc děkuji.

Odesláno

Ahoj, pokud můžu zkusit rozšířit zadání, některé hodinky Casio mají desetiletou baterii, tj výdrž možná stejná nebo i delší jako akumulátory u solárních hodinek, za mnohem nižší cenu... Přece jen desetiletou baterii člověk tak často nemění a na přetěsnění atd je to ideální doba :-)

Odesláno

Vím,že to nejde zobecnit,ale desetiletá baterka na mých digi Casio i přes zdůrazňující nápis na pouzdru vydržela méně než rok.Nechci to hodit do jednoho pytle,ale na druhou stranu si také netřeba dělat marné naděje.

Odesláno

Taky jsem o těch delších baterkách uvažoval, ale při mé smůle by určitě šlo o baterku, která už bude někde 9 let ležet a za rok mi vydechne. Ale abych to nahodil zpátky, nikdo žádný konkrétní typ?

Odesláno (upraveno)

ad problém s ležáky, tomu se nevyhneš ani u solárů, jejichž akumulátory mají životnost omezenu stejně a výměna je mnohem dražší...

Ale k věci, nedávno si známí kupovali tyto hodinky a mají opravdu pěkné zpracování, indexy jsou z lesklého kovu a klidně bych je podle vzhledu tipoval na desetinásobek ceny:

http://www.hodinky.cz/casio-collection-mtp-1229d-1avef.html

Kvůli prvnímu článku, který je pevně spojen s pozdrem ale nejsou vhodné na velmi malou ruku.

Dále například titan

http://www.hodinky.cz/casio-lineage-lin-163-8avef.html

Oba modely jsou větší než typicky dámsko modely, ale přehlednost je skvělá a jsou nositelné i na miniaturním zápěstí (ozkoušeno).

Edit: i kdyby sis řekl že baterii teda ne, tak myslím že tento styl, velikost atd jsou ideální, pro inspiraci :-)

Upraveno uživatelem Drexxy
Odesláno

Tak jsem si říkal, že něco od Casia, protože solar od Seika nebo Eco-drive od Citizenu bude už asi hodně drahé, ale zatím jsem nic nehledal, tak sem nemohu hodit ani nic pro inspiraci. Poprosím o návrhy dle mého stručného popisu, jinak dotazy na upřesnění zodpovím. Nehoří to, asi to proběhne až na vánoce, tak abych se měl čeho chytit. Všem moc děkuji.

Eco-drive cenově něco málo přes dvojku třeba na Creationwatches /pohodový prodejce/

Třeba tyhle

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Nebo tyto

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

To Drexxy: Děkuji za odkazy, ale jak si psal, klasickou baterku asi ne. Jinak ten styl je přesně to, co bych si představoval. Problém je v té velikosti. mamka je celkově drobná a ruku má opravdu malou. Takže max. velikost bych viděl do 36mm. Ale moc díky za inspiraci.

To maccin: Kolem tý dvojky jsem si tak něco představoval a tohle je fakt paráda, i podle parametrů. Jen mám problém s nákupem v zahraničí, vůbec nevím, jak na to. Dokonce i hodinky pro manželku mi řeší pán, od kterého jsem bral hodinky pro sebe a nechá mi to za nákupku. Ale nemohu ho takhle otravovat pořád. A pokud bych mohl mít ještě prosbu, nebyl by špatný světlý cifr.

Odesláno (upraveno)

Hodinky s černým cifernikem jsem postoval, protože hlavní požadavek byl uveden přehlednost a čitelnost. A to dle mě nejvíc splňuje černé pozadi a světlé ručky.

Upraveno uživatelem maccin
Odesláno

To maccin: V pohodě, kontrast je super, jen mamka raději světlejší cifr, má ho na těch stávajících a kontrast je taky dobrý.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...