Bolthorn Odesláno 29. července 2012 Nahlásit Odesláno 29. července 2012 Chtěl bych zde na tomto foru vyjádřit můj názor a postřehy k tzv. ?replikám? hodinek, jelikož se čím dál tím častěji s tímto fenoménem setkávám a dokonce i zde na fóru se čas od času toto téma řeší. Také bych chtěl, aby tento článek pomohl otevřít oči všem neznalým a všem těm,kteří přemýšlí o tom, si takovýto padělek zakoupit a podporovat tak podvodníky, kteří tyto nekvalitní falzy vyrábí a parazitují na značkách, které mají ve světě hodinářství tradici a zaslouží si maximální úctu a obdiv, ne však poplivání v podobě podpory tohoto nekalého obchodu za hranicí nejen morální, ale i za hranicí zákona. Proč se vůbec světové hodinářské značky v tak velké míře falzují? Samozřejmě proto, protože je po nich velká poptávka, mají odbyt. Proč by někdo něco takového nevyráběl, když to lidé žádají a je po tom tzv. hlad. Vždyť jsou v tom peníze a je jedno, že tím někoho druhého poškozuje. A proč vůbec někdo chce kupovat takový padělek? Je to jednoduché, chce vlastnit něco, co si nemůže normálně dovolit, něco co má nádech luxusu a chce tak oklamat své okolí, že si takový luxus může dovolit. POZOR! Neoklame však sebe! A mnohdy neoklame ani to okolí, jelikož čínský výrobek nedosahuje kvality a podoby originálu a zpracování takového výrobku řekné sámo o sobě tu nechtěnou pravdu. Tak a co si potom takové okolí myslí o člověku nosícím na svém zápěstí takovýto ?luxus? za pár dolarů, který místo aby ukazoval čas, spíše odpočítvá svůj čas do upadnutí ručiček, či rozsypání strojku.. Většinou to vyvolává úsměv na tvaří, někdy je to však k pláčí, no možná i oboje najednou. Nač si hrát na něco co nejsme? Vždyť je to přesně to samé, jako když si někdo koupí tričko Armani z turecké produkce a jde s tím oslňovat společnost. Sice z toho trčí samá nit, švy jsou křivé, na prsou se pomalu odlepuje nažehlený nápis jména Giorgia Armaniho a a znak orla naříká žalem, kde že se to ocitl.. Hned to o takovém člověku vypovídá, jakýže si to luxus může dovolit. Nyní přejděme ke kvalitě padělků, jak jsem již nastínil výše, neočekávejme nic převratného. I takovéto hodinky budou samozřejmě ukazovat čas, otázka je však ta jak přesně a jak dlouho, a to hlavně u mechanického srdce těchto čínských fejků. Někteří prodejci však tvrdí, že do některých dražších replik dávají i švýcarské strojky a to jak quartzové, tak i mechanické , otázka je však ta, z jaké dálky takovýto strojek viděl Švýcarsko a víme, že papír toho snese hodně. Samotné zpracování je mnohdy dosti otřesné, nedostatky jsou většinou okamžitě vidět na nekvalitním ciferníku, číslo s datumem není většinou uprostřed svého pole, ručičky často rády upadávají, ?safírové? sklíčko se lehce poškrábe, korunka drží na svém místě jen silou vůle, chraň pánbůh aby se s ní točilo.. Opravdu, nečekejte od takového výrobku službu. Některé padělky jsou zpracovány hůře, některé lépe, některé jdou hůře rozpoznat od originálů, ale pořád jsou to padělky, a takové padělky vždy a rády ukáži svoji pravou tvář a ukážou tak i jejich majitele v tom pravém světle! Pokud chcete hodinky, na které se chcete spolehnout a chcete, aby vám nějaký čas vydržely, zároveň nechcete mít z ostudy kabát, tak si raději kupte takové hodinky, na které máte prostředky a u kterých je léty prověřená kvalita. Dnes už i kvalitní hodinky seženete za pěkné peníze a nemusíte se za ně pak někde stydět. Není ostuda mít na ruce levné, leč kvalitní hodinky, ale je ostuda mít na ruce padělek drahých hodinek. Nebuďte součástí špinavého obchodu, nepodporujte zloděje, nepoškozujte světové hodinářské výrobce, kteří si své uznání a punc luxusu zaslouží, neobelhávejte sebe ani své okolí, buďte čestní a hlavně soudní!
Návštěvník beeep Odesláno 29. července 2012 Nahlásit Odesláno 29. července 2012 promiň asi to dalo práci...ale musím se zeptat ? myslíš že je v tvém pojednání o replikách něco,co tady snad ještě nezaznělo...
enslow Odesláno 30. července 2012 Nahlásit Odesláno 30. července 2012 clanok o hovne...sorry za uprimnost
Bolthorn Odesláno 30. července 2012 Autor Nahlásit Odesláno 30. července 2012 no mělo to být shrnutí do jednoho článku pro všechny co o uvažují o nákupu padělku.. samozřejmě, že skalním členům to nic nedá, s tím jsem to ani nepsal.. ale tak pro mě za mě to smažte, když je to tak k ničemu.. jinak děkuji za upřímnost, ale trošku to degraduje vážnost mého článku pro Ty, které by to mělo odradit od nákupu fejků, tzn. pro neznalé..
sureshot Odesláno 30. července 2012 Nahlásit Odesláno 30. července 2012 chlapci, urcite je to lepsi prispevok ako "ou jeeee paraaada", "tie su nadherne"... atd atd, takze zlozte zbrane
jankoxxx Odesláno 30. července 2012 Nahlásit Odesláno 30. července 2012 beep + enslow: vase prispevky su tiez o hovne chlpci. sorry za uprimnost.. adit: a moj tiez, ale co by chel clovek hned z rana..
xxx.rada Odesláno 30. července 2012 Nahlásit Odesláno 30. července 2012 Nekoho to urcite muze zaujmout a nekomu treba pomoct.Ale "Svicarsko" .... je spatne :-)
Bolthorn Odesláno 30. července 2012 Autor Nahlásit Odesláno 30. července 2012 ježíš.. Švýcarsko!!! já jsem měl v hlavě pořád Swiss :-)
Quido Morava Odesláno 30. července 2012 Nahlásit Odesláno 30. července 2012 Myslím, že pravdu máš v tom, že fejky jdou čím dál více na odbat i v tom, jaký to má důvod, a nakonmec i v tom, že tím člověk klame sám sebe, nicméně, asi tomu dotyčnému to dopřává pocit posiílení sebevědomí, v horším případě propdlouženého penisu... No co naplat, každý má své hobby, jak prví klaisk.'Musím však podotkonout, že moc už nemáš pravdu v tom, že fejky (spoň ne všechny) jsou nekvalitní a je jen otázka času, kdy se rozpadnou - v poslední době se sem z východu dostává sposta fejků poměrně dobré kvality a velmi věrného provedení s cenami 10-ti až 100 násobně nižšími, než originály. A to mne děsí více, než cokoli jiného; a děsit by to mělo i výrobce originálů...
sibirnaya Odesláno 30. července 2012 Nahlásit Odesláno 30. července 2012 1) SvYcarsko2) hodinky vydrzelY3) kecy v kleci. nesud fejky podle toho, co prodavaj negri na plazi u more. Je skutecne vice urovni kvalit provedeni, a ty drazsi bych rozhodne za nekvalitni neoznacil. Videl jsem fejky rolexu s mikroregulaci ve spone, rolex rehaut na krouzku, triple lock korunkou a i vyrazenym seriovym cislem, v kterejch tepala ETA, a rozhodne verim tomu, ze bys nepoznal, ze je to fik. samozrejme, srovnani s originalem ukaze par odlisnosti, ktery napovi, ale pokud neznas rolex, tak nemas sanci to poznat bez prime konfrontace. Mel jsem driv Omegy Railmaster XXL, kamarad mi k nim koupil jako darek fejk, a jedinej rozdil, ze nemaj antireflex a je v nich obyc unitas. Konzervovej jeste k tomu. Donesl jsem je na brnenskej sraz, predlozil 6 clenum a dvema servirkam, 5 lidi tvrdilo, ze pravy jsou fejky, tri lidi si vsadili na Omegu. Pokud nevis, jak vypada strojek na Railmasterech XXL, tak te to proste zmate. Fotky sem davat nebudu, fejky tu nepodporujem, ale tvoje recenze je dost zbytecna, o nicem, neuplna a absolutne nepodlozena.HOWGH
FrantisekH Odesláno 30. července 2012 Nahlásit Odesláno 30. července 2012 Nekoho to urcite muze zaujmout a nekomu treba pomoct. Ale "Svicarsko" .... je spatne :-) Náhodou je to správně, ale v jiném slovasledu, bo mi třeba v práci máme místo co se jmenuje Svicarsko, bo koledině se jmenujš Svičarská...dale rozhodně jsem si nevšiml že by tam patlala hodinky
Bolthorn Odesláno 30. července 2012 Autor Nahlásit Odesláno 30. července 2012 Takže opět, omlouvám se za Švícarsko s měkkým I, měl jsem při psaní v hlavě slovo SwIss, tak proto, když tak prosím moderátora o opravu, ať je to v pořádku. Další věc, věnoval jsem se psaní článku pro neznalé, kteří si chtějí koupit za pár šupů fejů. Co se týče padělků na vysoké úrovni, tak to je už jiné pojednání a stojí tolik, kolik by si stejně takový člověk nekoupí.. Opět připomínám, že článek je psaný pro naproste laiky a hodně jednoduše, aby to pochopil kde kdo..
sibirnaya Odesláno 30. července 2012 Nahlásit Odesláno 30. července 2012 to proste neni pravda, ty Omegy staly 109USD, to neni moc. ja ti sem snad dam fotku, nebo co. nebo napriklad kaucukovy tah na Breitling SOH se da objednat z Ciny, i se sponou s mikroregulaci, cena je 60USD a kdyz ho das vedle originalu, jedinej - a to podotykam, ze vazne jedinej - rozdil je v tom, ze ten vyrytej napis Breitling je o necelej mm vyssi, nez u originalu, ale rozhodne to nevypada nijak spatne. Cena spony je 6000CZK, kaucuk dalsi 3000CZK na krame..
Mirek Odesláno 30. července 2012 Nahlásit Odesláno 30. července 2012 A ještě jeden rozdíl u těch kaučuků bývá, nebo aspoň u toho, co mi byl kdysi nabízen-nechutně sm.dí, prý se to týká i kůží. Jinak v provedení opravdu k nerozeznání od originálu.
enslow Odesláno 30. července 2012 Nahlásit Odesláno 30. července 2012 1) SvYcarsko 2) hodinky vydrzelY 3) kecy v kleci. nesud fejky podle toho, co prodavaj negri na plazi u more. Je skutecne vice urovni kvalit provedeni, a ty drazsi bych rozhodne za nekvalitni neoznacil. Videl jsem fejky rolexu s mikroregulaci ve spone, rolex rehaut na krouzku, triple lock korunkou a i vyrazenym seriovym cislem, v kterejch tepala ETA, a rozhodne verim tomu, ze bys nepoznal, ze je to fik. samozrejme, srovnani s originalem ukaze par odlisnosti, ktery napovi, ale pokud neznas rolex, tak nemas sanci to poznat bez prime konfrontace. Mel jsem driv Omegy Railmaster XXL, kamarad mi k nim koupil jako darek fejk, a jedinej rozdil, ze nemaj antireflex a je v nich obyc unitas. Konzervovej jeste k tomu. Donesl jsem je na brnenskej sraz, predlozil 6 clenum a dvema servirkam, 5 lidi tvrdilo, ze pravy jsou fejky, tri lidi si vsadili na Omegu. Pokud nevis, jak vypada strojek na Railmasterech XXL, tak te to proste zmate. Fotky sem davat nebudu, fejky tu nepodporujem, ale tvoje recenze je dost zbytecna, o nicem, neuplna a absolutne nepodlozena. HOWGH kamosko nieco mi hovor...tiez som drzal v rukach fejk full gold daytony ktore boli total na nerozoznanie od prvych..a mali na sebe 250g zlata...chalan ich predaval asi za 100000litrov...tiez mali ETU
organic Odesláno 30. července 2012 Nahlásit Odesláno 30. července 2012 Kromě frankenwatches, které obsahují kombinaci originálních dílů a čínských padělků, existují i hodinky, které staví někteří jedinci na míru zákazníkům, jako například Panerai nebo Rolex. Vykupují strojky Cortebert 618 nebo Angelus 240, které byly historických modelech Panerai a původně byly ve starejch cibulích, které se pořád dají koupit a montují to do čínských pouzder, které patřičně "opatinují" nebo dokonce vyrábějí pouzdra na koleně. Pečou ciferníky v troubě, aby to vypadalo staře a podobně. Výsledkem je něco, co se blíží vzhledem k originálu, ale pořád je to napodobenina. Ale to je asi jiná kategorie fejků, než masovka Made in China. Nic však nemění fakt, že majitel takového kousku musí žít s tím, že má něco, co se tváří jako to, co to není. Příklad:
enslow Odesláno 30. července 2012 Nahlásit Odesláno 30. července 2012 tie "paneraie" vyzeraju mrte dobre
Skargard Odesláno 30. července 2012 Nahlásit Odesláno 30. července 2012 Dovolil bych si nesouhlasit s tou kvalitou. Jak jsem již jinde psal tak moji dva známý nosí fake Breitlingů a to ve velmi dobré kvalitě. Jdou nic jim nepadá a jsou i celkem přesné. Já sám než jsem se dostal na toto ctěné fórum jsem si pořídil fake Tag Heuer, dnes si snima hraje moje 13 měsíční dcera a věř že se stále držej a čas ukazují byť dostávaj neskutečnou čočku. Takže kvalitu jako takovou bych nezpochybňoval.......To že se sám s tím to orlojem cítím jak blbec je věc druhá. Shrnul bych to asi tak to : každý strůjcem svého štěstí. Pokud si někdo koupí falz a je spokojeny tak ho nepřesvědčíš ani miliónem argumentů. Vím o čem mluvím těm zmiňovaným dvěma dělám osvětu stále a bez valného úspěchu
organic Odesláno 30. července 2012 Nahlásit Odesláno 30. července 2012 tie "paneraie" vyzeraju mrte dobre Ale narážíme na podstatu věci. To nejsou Panerai. Mají to na sobě napsané, ale nejsou. Tudíž fejk. Ale tohle téma je zase na dlouhatánskou diskuzi a lépe to nerozmazávat. Fejky jsou prostě miliardový byznys a obávám se, že proti tomu neexistuje účinná legální obrana. Přejedeš milion pseudo-Rolexek parním válcem a za tu dobu, co je drtíš, Číňani vychrlí 10 milionů dalších.
T1000 Odesláno 30. července 2012 Nahlásit Odesláno 30. července 2012 Já můžu jen naprosto souhlasit se Sibiřanem. Ještě mě zaráží, že kromě asi Chanelu jsem neviděl, že by nějaká hodinková firma dala tu práci a pomocí soudů zabrala webové stránky prodejců jejich napodobenin. Takže negativní reklama i mimo cílovou skupinu zákazníků je taky reklama...
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.