Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 1,3tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

bulli, zanesu tě do tabulky výše.

Ty oranžové ebel, mrkněte, to je přesně ta varianta se zvětšenými indexy a dvojitým na 12 - já bych ji tak lehce nevzdával.

Piokračujte prosím v těch lunetách, existují jich desítky.

K lunetám - pánové musíme mít na mysli i hodinky jako celek - například k vekým indexům musíme mít minutovou lunetu, k hodinové lunetě bych doporučoval uvést na ciferníku čísla minut - připravím varianty.

Prime, je tedy racionálně možná pouze 1 luneta?

Odesláno
Jo ta na těch ebel mě upoutal hned, je dobrá. Já se přikláním k tomu, aby byla ta naše černá a žlutý čísla (inde.)

Přesně souhlasím s tebou, také bych dával přednost černé se žlutými čísly.

Cigi - možná by nebylo od věci, také nechat hlasovat o barvách lutenty?

Odesláno

Mame len dve varianty.A to lunetu hodinovu alebo minutovu.Tu s kompasom dame na bok.Mám ešte vzásobe zo pár lunet ale všetky su si podobne.Ja navrhujem lunetu hodinovu s minutami.

Odesláno

bulli - budeme hlasovat o barvách jako celku v různých kombinacích, připravuju to. 4 verze jako vždy, už mám plán.

pavle23 - černá luneta bohužel zmenší opticky hodinky - to je velmi nešťastný efekt a kupodivu působí i na ruce, zejména u světlých ciferníků, mám to z vlastní zlušenosti, ale budeme pochopitelně hlasovat. Ty ebel jsem myslel kvůli ciferníku, ne lunetě - proboha, snad nechcete tudletu potápěčskou?

pepiku, co je hodinová luneta s minutami?

co ta korunka, to nikoho nezajímá?

dávejte sem ještě další lunety, prosím. A vysvětlete mi prosím, jak se na normálních 12 hodinových hodinkách používá ta 24 hodinová luneta? viz obr. nahoře.

Odesláno

Cigi-tá hodinová luneta z minutami je že namiesto 15,30,45min.bude3,6,9a12hod.a medzi nimi minuty.Prakticky cifernik ako si to chcel predtým ty.

roone-ta kniha je katalog z roku 1999 aje v nej 84 výrobcov náramkových hodiniek od r.1910 do 1990 čo vo svete výr.hodiniek niečo znamenali.V knihe je velke množstvo obrázkov s popisom,r.výr.cal.a vzniku tej ktorej firmy.

Objednal som ju v spec.knihkupectve v r.2000.Hodinky ktore su v katalogu a máš ich nepredavaj.Jetam okolo 4000 ks hodiniek.Kniha sa volá Wristwatches,Armbanduhren Montres-bracelets Stála 1300sk

Odesláno
Myslím, že ten použitý strojek má ještě jednu ručku s 24h periodou. Otázkou je jenom to, jestli má nezávislý chod.

Fortis GMT? ETA 2893 s nezavislým nastavováním druhé časové zóny. Pro nás nemá 24h stupnice žádný smysl, leda by nám Prim upravil strojek :).

Odesláno

Dnes jsem se ve Violínu setkal s panem Prokopem, navrhl mi, že pokud bude zájem, je možné ve Violínu uspořádat setkání, všech co uvažují o této replice, dalo by se to touto konfrontací posunout o něco dále. Jinak co se týče mě, líbí se mi žlutá barva, vodorovné logo, i posunutá datumovka, ale indexy a korunku bych nechal původní, myslím že originál je sám o sobě dost zdařilý.

Odesláno

bulli, nepřebíhej ohledně ciferníku. TRPÉLIVOST, nikdo neví, jak to skončí. Ale obecně máš recht, zásah do velikosti indexů je velmi velmi choulostivá věc, protože měníš to nejdůležitější na hodinkách, a sice PROPORCE, takže obezřetnost a důkladné prověřování jsou jistě na místě.

Kdy navrhujete to setkání ve violinu? To nás opravdu pohne dopředu.

Odesláno

co jsem vyrozuměl od pana Prokopa, je to spíše na nás, jak se dohodneme, ve Violinu jsou každé úterý až čtvrtek, jen musíme dát dopředu vědět, aby s námi počítali. Takže bych počkal, jak se k tomuto vyjádří ostatní a pak to můžu dohodnout. Jde o to, jak se to bude zamlouvat, těm co jsou z daleka.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...