Javert Odesláno 11. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2012 (upraveno) Zdravím všechny šílence! Chci se pochlubit s týden starým úlovkem z blešáku. Jedná se o automatické vintage hodinky Zenith autoSport. Zajímavé je, že hodinky vychází z modelu Sporto s manuálním nátahem. Ovšem na těchto hodinkách je označení autoSport (ciferník) na dýnku už je ovšem nápis Zenith Sporto. Dále jsem zjistil, že model Sporto se vyráběl od 50. let 20. stol. (Jestli se pletu, omlouvám se), zhruba do 70. let. Jestli někdo vlastní stejné nebo podobné, bylo by fajn zveřejňovat fotografie a další informace. Dále mě zaujala cena. Na internetu jsem našel, že podobné hodinky Zenith AutoSport se prodávají i za 800 dolarů, ale nemyslím si, že se cena bude vztahovat i na moje "Sporty". Tyto mají datum u trojky, ty dražší u pětky. Nevím, jestli je tedy můj cenový odhad správný, ale odhaduji je na max. 200 dolarů. Dále bych se chtěl zeptat, jestli jsou stránky na vyhledávání sériových čísel. Moje mají toto číslo: 5297631 - můj odhad jsou šedesátá léta.Calibr: 2522 PC A jaká byla jejich pořizovací cena? Nebudete tomu věřit, ale 80 korun, takže radost byla opravdu veliká. Zvlášť když jsou hodinky funkční. Ovšem pár vad měly: prasklé sklíčko, pod sklíčkem rosa, takže se hned sušilo a neuvěřitelně zaprasený ciferník, takže už jsou po očistě. Ale jinak, nádhera!!! Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 11. srpna 2012 uživatelem Javert
tombed Odesláno 11. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2012 kdysi na sport, dnes krásné vintage oblekovky a z p....e klika, gratuluji
Javert Odesláno 11. srpna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 11. srpna 2012 kdysi na sport, dnes krásné vintage oblekovky a z p....e klika, gratuluji Děkuji! Já tomu také nemohl uvěřit, když jsem je viděl na dřevě. Měl jsem co dělat, aby nebyly vidět emoce, když mi byla řečena cena.
VintageLover Odesláno 11. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2012 Bylo by dobré poprosit moda o přesunutí do Vintage sekce....Určitě se tam najde více obdivovatelů nejen této značky, ale i příběhu... Za 80,- ? To mi spadla čelist... vážně
Javert Odesláno 11. srpna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 11. srpna 2012 Bylo by dobré poprosit moda o přesunutí do Vintage sekce....Určitě se tam najde více obdivovatelů nejen této značky, ale i příběhu... Za 80,- ? To mi spadla čelist... vážně Už jsem poprosil. Uvažoval jsem, do jaké sekce je vložit, nakonec jsem se rozhodl pro Zenith, ale je pravda, že do vintage sekce zabrousí více lidí. Celý příběh: Na blešáku jsem pravidelně již pár minut před otevřením, ať si v klidu projdu všechny prodejce, kteří vybalují. Zhruba po hodině a půl procházení narazím na prodejce, který prodával různé šroubky, matky a já nevím co ještě. No a na stolku vidím troje hodinky. Hned se k němu šinu a beru do ruky Zenith, ještě jsem netušil, že to jsou Zenithky! No a jaké bylo mé překvapení, když jsem zjistil, o co jde. Opatrně se ptám na cenu, předstírám nezájem a dívám se i na ostatní dvoje hodinky (nic extra), když mi prodejce řekl 80,- nestačil jsem se divit. Pokoušel jsem se ještě smlouvat na 50,- a pak 60,- korun. V tu chvilku se ke mě přichomejtne jiný "zájemce" a já vidím, že bych o ně mohl přijít. Proto rád předávám 100,- a hodinky si beru, aniž bych chtěl vrátit, protože prodejce neměl drobné na vrácení. Takže jsem zaplatil 100,- abych o ně nepřišel. Závistivý pohled druhého zájemce bych vám přál vidět. Prodejce jsem se ještě ptal, jestli nemá jiné hodinky, třeba kapesní... Neměl a řekl, že to už bych chtěl moc, že stejně ví, že jsem na hodinkách asi vydělal. Pořád jsem předstíral, že se jedná o normální hodinky a nic zajímavého, aby si to nerozmyslel a já o ně nepřišel. Ale řeknu vám, adrenalin stál za to! A ta radost!
VintageLover Odesláno 11. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2012 Už jsem poprosil. Uvažoval jsem, do jaké sekce je vložit, nakonec jsem se rozhodl pro Zenith, ale je pravda, že do vintage sekce zabrousí více lidí. Celý příběh: Na blešáku jsem pravidelně již pár minut před otevřením, ať si v klidu projdu všechny prodejce, kteří vybalují. Zhruba po hodině a půl procházení narazím na prodejce, který prodával různé šroubky, matky a já nevím co ještě. No a na stolku vidím troje hodinky. Hned se k němu šinu a beru do ruky Zenith, ještě jsem netušil, že to jsou Zenithky! No a jaké bylo mé překvapení, když jsem zjistil, o co jde. Opatrně se ptám na cenu, předstírám nezájem a dívám se i na ostatní dvoje hodinky (nic extra), když mi prodejce řekl 80,- nestačil jsem se divit. Pokoušel jsem se ještě smlouvat na 50,- a pak 60,- korun. V tu chvilku se ke mě přichomejtne jiný "zájemce" a já vidím, že bych o ně mohl přijít. Proto rád předávám 100,- a hodinky si beru, aniž bych chtěl vrátit, protože prodejce neměl drobné na vrácení. Takže jsem zaplatil 100,- abych o ně nepřišel. Závistivý pohled druhého zájemce bych vám přál vidět. Prodejce jsem se ještě ptal, jestli nemá jiné hodinky, třeba kapesní... Neměl a řekl, že to už bych chtěl moc, že stejně ví, že jsem na hodinkách asi vydělal. Pořád jsem předstíral, že se jedná o normální hodinky a nic zajímavého, aby si to nerozmyslel a já o ně nepřišel. Ale řeknu vám, adrenalin stál za to! A ta radost! To věřím, já byl minulý týden taky na blešáku, ale nenarazil jsem tam na nic zajímavého (Ruhly, Pobedy, Poljoty, Primky v děsném stavu...)Pak se tam objevily i jedny Breitlingy z 60. let, ale chtěl za ně majlant na to, že se podobné prodávají ve světě za čtvrtinu... Snad příště
Rodkopf Odesláno 11. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2012 Gratuluji k super úlovku! I návětěva blešáku se někdy vyrovbá adrenalinovým sportům.
Argon Odesláno 11. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2012 Tak můžu jen gratulovat a tiše závidět ;-)... a zítra ráno vyrazit na blešák taky :-). Jsou krásný, i ty modřený šroubky, prostě docela výborný kup. Jen se zeptám, čím jsi ten ciferník čistil?
Chosé24 Odesláno 11. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2012 (upraveno) NUž jsem poprosil. Uvažoval jsem, do jaké sekce je vložit, nakonec jsem se rozhodl pro Zenith, ale je pravda, že do vintage sekce zabrousí více lidí. Celý příběh: Na blešáku jsem pravidelně již pár minut před otevřením, ať si v klidu projdu všechny prodejce, kteří vybalují. Zhruba po hodině a půl procházení narazím na prodejce, který prodával různé šroubky, matky a já nevím co ještě. No a na stolku vidím troje hodinky. Hned se k němu šinu a beru do ruky Zenith, ještě jsem netušil, že to jsou Zenithky! No a jaké bylo mé překvapení, když jsem zjistil, o co jde. Opatrně se ptám na cenu, předstírám nezájem a dívám se i na ostatní dvoje hodinky (nic extra), když mi prodejce řekl 80,- nestačil jsem se divit. Pokoušel jsem se ještě smlouvat na 50,- a pak 60,- korun. V tu chvilku se ke mě přichomejtne jiný "zájemce" a já vidím, že bych o ně mohl přijít. Proto rád předávám 100,- a hodinky si beru, aniž bych chtěl vrátit, protože prodejce neměl drobné na vrácení. Takže jsem zaplatil 100,- abych o ně nepřišel. Závistivý pohled druhého zájemce bych vám přál vidět. Prodejce jsem se ještě ptal, jestli nemá jiné hodinky, třeba kapesní... Neměl a řekl, že to už bych chtěl moc, že stejně ví, že jsem na hodinkách asi vydělal. Pořád jsem předstíral, že se jedná o normální hodinky a nic zajímavého, aby si to nerozmyslel a já o ně nepřišel. Ale řeknu vám, adrenalin stál za to! A ta radost!Ano ano.Znám ty radostné pocity.Na Buštáku 1984? dvoje náramk.Lange se stopkama/2 světová/ "no nekecej,po 180 ?seš na hlavu ..tak jo 400 at nejím/.No pako to opět proměnil v kapesní......Na jiným Buštáku na 3 metry vidím JWC,ze 2m hlásím "co za ně chceš?".."dej mi pětikilo vole".Rychlost radost.Prodejní signatura nějakej z TEPLITZ.Už jsem je asi 25let neviděl,ale stále mi dělaj radost.Jo "byla to krása ,když já doEL....Buštáku vjel"....určeno pro pamětníky...A tím chci říct /jako autor/,že ten správnej andrenalín je jen tam ,5 krát nic ,ale pak....ty..... Upraveno 11. srpna 2012 uživatelem Chosé24
Javert Odesláno 11. srpna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 11. srpna 2012 Tak můžu jen gratulovat a tiše závidět ;-)... a zítra ráno vyrazit na blešák taky :-). Jsou krásný, i ty modřený šroubky, prostě docela výborný kup. Jen se zeptám, čím jsi ten ciferník čistil? Původní sklíčko bylo prasklé na několika místech a chytala se pod ním vlhkost, takže špína nebyla zaschlá a stačilo lehce setřít vatičkou na čištění uší. Občas lehce namočenou ve vodě. Ciferník byl úplně hnědý, jako když si představíš mapy po nikotinu ve vlhkém popelníku. Škoda, že jsem neudělal fotky.
Javert Odesláno 11. srpna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 11. srpna 2012 Ano ano.Znám ty radostné pocity.Na Buštáku 1984? dvoje náramk.Lange se stopkama/2 světová/ "no nekecej,po 180 ?seš na hlavu ..tak jo 400 at nejím/.No pako to opět proměnil v kapesní...... Kapesní jsou kapesní... já pomalu redukuji náramkové a proměňuji v kapesní. Nějak mě to chytlo. Víš že si kolikrát říkám, že je škoda, že mi nebylo tolik co teď v té době, o které píšeš. Jinak obrat ať nejím používám také.
Zemic Odesláno 11. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2012 Za 80 Kč? No nekup to:P Jinak hodinky by měly být z roku 1958-1962...
Javert Odesláno 11. srpna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 11. srpna 2012 Za 80 Kč? No nekup to:P Jinak hodinky by měly být z roku 1958-1962... Děkuji za odhad. Znáš nějaké stránky, kde se dá dohledat rok podle sériového čísla?
Chosé24 Odesláno 11. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2012 Děkuji za odhad. Znáš nějaké stránky, kde se dá dohledat rok podle sériového čísla?No ted jsem nakoukl na UHRFORUM a je to 1962.Krásná doba i když jsem byl v Komotau druhým rokem na vojně....A J. vozili nás někdy plavat do Mostu hned vedle smradlavé říčky,kterou prý chtěli Němci koupit, že to přefiltrují a budou mít fenolu pro celou SRN,tak jo BRD hi.
Návštěvník tolja Odesláno 12. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2012 Moje Sporto ze 40.let v původním, onošeném stavu. Ocelové pouzdro 34mm bez korunky, kalibr 12 P4 klasicky pod plastem. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Javert Odesláno 14. srpna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 14. srpna 2012 Tak jsem trochu "smutný". Hodinky jsem si vzal na ruku a zjistil jsem, během nošení, že samonátah asi nebude v pohodě, protože pořád klapal o dýnko. U hodináře jsem zjistil, že je zlomená hřídel samonátahu, takže hodinky nejdou - nenatahují se automaticky. Ach jo, a takovou jsem měl radost. Nevíte tedy, na kolik by vyšla oprava a jestli to je tedy opravitelné?
Návštěvník tolja Odesláno 14. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2012 Tak jsem trochu "smutný". Hodinky jsem si vzal na ruku a zjistil jsem, během nošení, že samonátah asi nebude v pohodě, protože pořád klapal o dýnko. U hodináře jsem zjistil, že je zlomená hřídel samonátahu, takže hodinky nejdou - nenatahují se automaticky. Ach jo, a takovou jsem měl radost. Nevíte tedy, na kolik by vyšla oprava a jestli to je tedy opravitelné? zkus napsat na mechano@seznam , ale náklady na opravu s určitostí převýší pořizovací cenu a v tu chvíli nastává dilema opravit / neopravit kdybys za ně dal v antiku 4K, tak by nebylo co řešit
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se