Přejít na obsah

GUB GLASHUETTE Q1 chronometr

Návštěvník tolja

Doporučené příspěvky

Návštěvník tolja

Před časem mi štěstí přálo a já se dostal zachovalým, cca 50 let starým gubkám. Hodinky mají šroubovací dýnko, reliéfní ciferní a zlacené pouzdro o průměru 33 mm bez korunky. V hodinkách tepe osmnáctikamenová varianta chronometrového kalibru GUB 60.3.

více info

post-953-074205000 1345815328.jpg

post-953-038591900 1345815330.jpg

post-953-028553700 1345815331.jpg

post-953-027468800 1345815332.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník tolja

Moc pěkný, tenhle model vidím poprvé.

Ta vteřinovka je takhle krátká v pořádku? Asi jo. Ale vypadá to blbě, jak jsou všechny tři ručky skoro stejně stejně dlouhý (krátký).

Když se podíváš pozorně, tak uvidíš, že minutové indexy jsou nezvykle blízko středu, stejně tak i lumi body, takže mému laickému oku to takhle dává smysl a podle mě to je naprosto v pořádku.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník tolja

Měl jsem jedny s tímto strojkem, ovšem né v tak skvělém vzhledovém stavu. Jen nevím, proč tomu říkají chronometr, čekal jsem něco extra, ale ať se ten strojek seřizoval jak chtěl, nešel o nic přesněji jak jiné Gubky s běžnými kalibry.

Já to vědomě trochu přibásnil. Jediný pravý chronometr, který dělali byl kalibr 70.3. To ostatní s Q1 na číselníku je erstekvalitét. Část hodinek s kalibrem 70.3 mají nápis chronometr a část ne. Prase aby se v tom vyznalo.

post-953-070156400 1345920128.jpg

Odkaz ke komentáři

Já to vědomě trochu přibásnil. Jediný pravý chronometr, který dělali byl kalibr 70.3. To ostatní s Q1 na číselníku je erstekvalitét. Část hodinek s kalibrem 70.3 mají nápis chronometr a část ne. Prase aby se v tom vyznalo.

post-953-070156400 1345920128.jpg

A protože se toto vlákno k ničemu nemá /lenost ?-no ty vedra-houby nerostou, tak jak by ted měly atp/ .Tak obecně za chronometr se považuje stroj s centr. sek. ručkou.Je zajímavé ,že do ted jsem nemohl jít spát ,lítal tam sršen tak 4cm/ i když dostal před 2 hod. dávku Arpalitu-asi 2 hodky chrápal/ a co to píšu dostal se do kuchyně a měl hajzl smulu.Jinak moc hezké ,sek. ručka jak psáno správná,založit?,hm i když co se týče cen ?Jde nám to dolu přátelé ,trh se sytí z bratr. zemí,což skalního sběratele nemuže zaskočit, páč to dělá pro sebe ,pokud své stařeně za 5 let neřekne"čoveče tenkrát jsem za ně moch dostat 2 litry".....A v nejhorším snu uslyší"běž je prodat ty /dle vlastního výběru/a kup za to chleba..... Upraveno uživatelem Chosé24
Odkaz ke komentáři

Návštěvník tolja

A protože se toto vlákno k ničemu nemá /lenost ?-no ty vedra-houby nerostou, tak jak by ted měly atp/ .Tak obecně za chronometr se považuje stroj s centr. sek. ručkou.Je zajímavé ,že do ted jsem nemohl jít spát ,lítal tam sršen tak 4cm/ i když dostal před 2 hod. dávku Arpalitu-asi 2 hodky chrápal/ a co to píšu dostal se do kuchyně a měl hajzl smulu.Jinak moc hezké ,sek. ručka jak psáno správná,založit?,hm i když co se týče cen ?Jde nám to dolu přátelé ,trh se sytí z bratr. zemí,což skalního sběratele nemuže zaskočit, páč to dělá pro sebe ,pokud své stařeně za 5 let neřekne"čoveče tenkrát jsem za ně moch dostat 2 litry".....A v nejhorším snu uslyší"běž je prodat ty /dle vlastního výběru/a kup za to chleba.....

Vedro, houby, sršáni a stařeny...vo to nic. Jen bych si dovolil vyvrátit druhou větu, kde zmiňuješ centrální vteřinovku. Je dost příkladů chronometrů s mimostřednou vteřinovkou: Zenith 135, lodní chronometry, na ně vzhledově navazující produkce Ullysse Nardin a ostatně i GUB-LANGE 28 a GUB 60.2, pokud je tedy lze považovat za chronometry :D

Odkaz ke komentáři

No, já nesouhlasím s Tvou obecnou formulací chronometru. Chronometrem mohou být jakékoli hodiny/ hodinky, které na základě zkoušek splnily všechny normy, požadované pro možnost označení chronometr. Ostatně, téměř všechny kapesní a námořní chronometry nemají centrální vteřinovku. Také jsou chronometry, například od Pateka, které nemají žádnou vteřinovku a jsou certifikovaným chronometrem s COSC....

A protože se toto vlákno k ničemu nemá /lenost ?-no ty vedra-houby nerostou, tak jak by ted měly atp/ .Tak obecně za chronometr se považuje stroj s centr. sek. ručkou.Je zajímavé ,že do ted jsem nemohl jít spát ,lítal tam sršen tak 4cm/ i když dostal před 2 hod. dávku Arpalitu-asi 2 hodky chrápal/ a co to píšu dostal se do kuchyně a měl hajzl smulu.Jinak moc hezké ,sek. ručka jak psáno správná,založit?,hm i když co se týče cen ?Jde nám to dolu přátelé ,trh se sytí z bratr. zemí,což skalního sběratele nemuže zaskočit, páč to dělá pro sebe ,pokud své stařeně za 5 let neřekne"čoveče tenkrát jsem za ně moch dostat 2 litry".....A v nejhorším snu uslyší"běž je prodat ty /dle vlastního výběru/a kup za to chleba.....

Odkaz ke komentáři

Návštěvník tolja

No, já nesouhlasím s Tvou obecnou formulací chronometru. Chronometrem mohou být jakékoli hodiny/ hodinky, které na základě zkoušek splnily všechny normy, požadované pro možnost označení chronometr. Ostatně, téměř všechny kapesní a námořní chronometry nemají centrální vteřinovku. Také jsou chronometry, například od Pateka, které nemají žádnou vteřinovku a jsou certifikovaným chronometrem s COSC....

Kdesi jsem četl, že Patek metodu COSC nepoužívá, že má svou vlastní výstupní kontrolu kvality, která má více bodů než COSC.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...