BUBÁK Odesláno 31. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2007 Nestandartní pro Elton je právě, dle mého ,dělat kalkulaci z fotky, nebo popisu. Prostě tam musí mít Tvé hodinky live a pak jsou teprve schopni udělat rozpočet renovace. P.S.: jestli-že, to jsou kal. 50 z tvojich fotek- http://media.bodli.net/PRIM-cal-50/ , tak jedny nefunkční mám, třeba mají lepší pouzdro, než ty, které máš, pokud je chceš, tak dej vědět, pošlu Ti je. Zdar BUBÁK
monsieur Odesláno 1. února 2007 Nahlásit Odesláno 1. února 2007 Za sebe můžu u Eltonu potvrdit i odhad ceny bez hodinek (jednalo se o Sporty I). Komunikace probíhala s paní Slavíkovou telefonem, pak mailem ceník všech jednotlivých položek a teprve potom jsem jí posílal hodinky. Následovalo potvrzení konkrétních úkonů (cenu jsem si prakticky vysčítal sám z poslaného ceníku) a pak jsme si telefonem ještě vyjasnili některé detaily. Teď renovace běží Obecně, pokud není problém v dostupnosti nebo jazykové bariéře, preferuji telefonát jako první tykadlo - povětšinou doskáču k tomu správnému a kompetentnímu člověku. Myslím, že je to jistější než psát dotaz na neurčité info@xyz, tam obecně počítám s možností několikerého opakování.
babaq Odesláno 1. února 2007 Autor Nahlásit Odesláno 1. února 2007 monsieur napsal: Za sebe můžu u Eltonu potvrdit i odhad ceny bez hodinek (jednalo se o Sporty I). Komunikace probíhala s paní Slavíkovou telefonem, pak mailem ceník všech jednotlivých položek a teprve potom jsem jí posílal hodinky. Následovalo potvrzení konkrétních úkonů (cenu jsem si prakticky vysčítal sám z poslaného ceníku) a pak jsme si telefonem ještě vyjasnili některé detaily. Teď renovace běží Obecně, pokud není problém v dostupnosti nebo jazykové bariéře, preferuji telefonát jako první tykadlo - povětšinou doskáču k tomu správnému a kompetentnímu člověku. Myslím, že je to jistější než psát dotaz na neurčité info@xyz, tam obecně počítám s možností několikerého opakování. Ad postup - ano, přesně tak jsem si to představoval. Zajímavé, že někdy to jde, někdy ne. Ad kontakt - asi to příště udělám stejně. Jenom jsem měl pocit, že když se tu ve fóru Artur kasal, že se stává PRIMovou pravou rukou, tak že to tak opravdu je... ale zřejmě bych neměl věřit všem a všemu.
babaq Odesláno 1. února 2007 Autor Nahlásit Odesláno 1. února 2007 BUBÁK napsal: Nestandartní pro Elton je právě, dle mého ,dělat kalkulaci z fotky, nebo popisu. Prostě tam musí mít Tvé hodinky live a pak jsou teprve schopni udělat rozpočet renovace. P.S.: jestli-že, to jsou kal. 50 z tvojich fotek- http://media.bodli.net/PRIM-cal-50/ , tak jedny nefunkční mám, třeba mají lepší pouzdro, než ty, které máš, pokud je chceš, tak dej vědět, pošlu Ti je. Zdar BUBÁK No a vidíš, hned další příspěvek ukazuje, že to jde. Tak nevím... Jsou to ony. A díky za nabídku! Ale nevyužiju ji - právě v této chvíli by už měly některé díly být na cestě ke mně (NOS pouzdro, korunka a ručičky).
Prokop Odesláno 1. února 2007 Nahlásit Odesláno 1. února 2007 Myslím, že je to celkem zřejmé. Myslím, že s babaqem už máme věc vyjasněnou. Chápu, že už to pro něj asi není moc zábavné se v tom vrtat dál, ale já bych byl docela rád, aby bylo v podobných modelových situacích do budoucna jasno. Proto použiji babaqův případ jako model k vysvětlení. My prostě máme špatné zkušennosti s kalkulací něčeho, co nemůžeme objektivně posoudit. V tomto případě jsme neměli ani fotky konkrétních hodinek (některá pouzdra jsou si velice podobná a liší se drobnými rozměrovými odlišnostmi, které z jedné dvou fotek nepoznáte se 100% jistotou), takže se musím kolegy Boušky zastat. Jím nabídnutá schůzka v domovině babaqa byl náš společný nápad a ostravské schůzky bych se účastnil i já. Samozřejmě, ani já nejsem hodinář, ale přeci jen už mám určité praktické zkušennosti s realizovanými renovacemi. Když uvidím hodinky naživo i pro mě bude snadnější odhadnout cenu případné renovace. Jezdíme do Ostravy cca každých 14 dní. Občas vyrážíme i na spanilé jízdy v jiných směrech (včera Plzeň, dnes Chrudim a Pardubice,...), takže má každý možnost požádat o osobní setkání. Chce to jen soudnost a flexibilitu v požadovaném termínu realizace takového setkání. Kdo nechce čekat, je tu i možnost té pošty s garancí, že pokud nebudete s nabídkou renovace spokojeni, pošleme vám hodinky zpět na naše náklady! Myslím, že je to fér nabídka! Je velice nepříjemné, vysvětlovat zákazníkovi, proč se cena zvyšuje oproti původní kalkulaci. Stejně tak je neschůdné, poslat orientační kalkulaci s dostatečnou rezervou na případné korekce, protože pak by nás hodně zákazníků vyneslo v zubech ještě dříve, než by hodinky poslali k nám. Celý tento kšeft s renovacemi je hodně o důvěře. Zákazník nám prostě musí věřit, že se snažíme dělat svou práci zodpovědně. Ten kdo se domnívá, že na renovacích nějak bohatnem, prosím ať nám ani nezasílá své dotazy, protože by to byla jen oboustranná ztráta času!
babaq Odesláno 1. února 2007 Autor Nahlásit Odesláno 1. února 2007 PRIM napsal: Myslím, že je to celkem zřejmé. Myslím, že s babaqem už máme věc vyjasněnou. Chápu, že už to pro něj asi není moc zábavné se v tom vrtat dál, ale já bych byl docela rád, aby bylo v podobných modelových situacích do budoucna jasno. Proto použiji babaqův případ jako model k vysvětlení. Opravdu to pro mě už zábavné není (a od začátku nebylo) a rád bych tento váš příspěvek považoval za uzavírací. Myslím si, že problém nastal v komunikaci, a že si na to všichni příště dáme většího bacha.
BUBÁK Odesláno 1. února 2007 Nahlásit Odesláno 1. února 2007 Babaqu, až budeš s renovaci hotov, tak doufám, že uděláš nějaké fotky, už se na ně těším. Bubák
babaq Odesláno 1. února 2007 Autor Nahlásit Odesláno 1. února 2007 BUBÁK napsal: Babaqu, až budeš s renovaci hotov, tak doufám, že uděláš nějaké fotky, už se na ně těším. Bubák To se spolehni... při pořádném světle a tak. Akorát nemám stativ, to budu muset ještě nějak domyslet. Nejspíš si pořídím stativ - kvůli focení hodinek... hmm, doufám, že se mi žena nebude moc smát.
Wachn Odesláno 24. února 2007 Nahlásit Odesláno 24. února 2007 Bohužel musím oživit tohle téma. PRIM napsal: Co se týče renovací, stojím plně za přístupem kolegy. Hodinky je skutečně nutné ukázat našemu hodináři, který posoudí, co je nutné a co není. Naše nabídka je taková, že když pošlete hodinky k nám a nejste spokojeni s nabízenou cenou, odešleme Vám hodinky zpět na naše náklady. Myslím, že to je férová nabídka. Ne, takhle to u Vás ve firmě nefunguje pane Prokop. Včera jsem se o tom mohl přesvědčit na vlastní kůži. Odeslal jsem hodinky, uvedl max. cenu 500,- a uvedl na sebe telefon. Hodinky dorazily, bez varování, cena 695,- Kč. Není to závratná suma, kašlu na to, ale když takhle veřejně hlásáte něco o férové nabídce, tak nemohu říct nic jiného než to, že lžete. Až se mě někdo zeptá, kam poslat svoje PRIMky na opravu, řeknu mu: Najdi si hodináře, hlavně ne do Eltonu!
rmx Odesláno 24. února 2007 Nahlásit Odesláno 24. února 2007 Wachn napsal: Odeslal jsem hodinky, uvedl max. cenu 500,- a uvedl na sebe telefon. Hodinky dorazily, bez varování, cena 695,- Kč. A nepochopili to jako cenu bez DPH a postovneho
wlken Odesláno 25. února 2007 Nahlásit Odesláno 25. února 2007 Já mám s přístupem Eltonu zatím dobrou zkušenost - napsal jsem mail s přiloženýma fotografiema a asi za týden mi zavolala paní a všechno se mnou pěkně probrala, vysvětlila mi situaci a já měl hned jasno - že renovace hodinek by asi nebylo to pravé řešení,spíše sehnat podobné hodinky v lepším stavu,protože renovace některých dílů je nemožná a NOS díly na padesát let staré hodinky jsou vzácné. Takže co se týče komunikace Eltonu - naprostá spokojenost! narozdíl třeba od Parexa,kde na mě byli téměř sprostí....
Wachn Odesláno 26. února 2007 Nahlásit Odesláno 26. února 2007 rmx napsal: Wachn napsal: Odeslal jsem hodinky, uvedl max. cenu 500,- a uvedl na sebe telefon. Hodinky dorazily, bez varování, cena 695,- Kč. A nepochopili to jako cenu bez DPH a postovneho To nevím, mohli jsme si to vysvětlit, kdyby zavolali. Případně stačilo prozvonit, zavolal bych sám... :/
Prokop Odesláno 26. února 2007 Nahlásit Odesláno 26. února 2007 Nevyřizoval jsem to já, ale přesto se za kolegyni omlouvám. Na druhou stranu musím přiznat, že by se to mohlo stát i mě, protože jsem ještě nikdy neměl podobný problém. Zákazníci většinou vědí, že u renovací je určitá odchylka "povolená" a jsou k tomu tolerantní. Zvláště když jsou naše odchylky v 50% také do mínusu. Omlouvám se! Mrzí mě to, ale nemám co víc bych k tomu mohl dodat.
Wachn Odesláno 27. února 2007 Nahlásit Odesláno 27. února 2007 PRIM napsal: Nevyřizoval jsem to já, ale přesto se za kolegyni omlouvám. Na druhou stranu musím přiznat, že by se to mohlo stát i mě, protože jsem ještě nikdy neměl podobný problém. Zákazníci většinou vědí, že u renovací je určitá odchylka "povolená" a jsou k tomu tolerantní. Zvláště když jsou naše odchylky v 50% také do mínusu. Omlouvám se! Mrzí mě to, ale nemám co víc bych k tomu mohl dodat. OK, přijímá se. Já bych tu vyšší cenu pravděpodobně stejně odsouhlasil, jen mě naštval ten princip. Jinak hodinky šlapou
Frantik Odesláno 1. března 2007 Nahlásit Odesláno 1. března 2007 Jen pro info - dnes jsem bohuzel zjistil, ze terminy renovace se od noveho roku prodluzuji na cca. 6 mesicu (slovy "pul roku"). Jednalo se o velmi jednoduche upravy, zadne radikalni zasahy. Rikam to jen proto, ze je videt, ze je o renovace velky zajem. Jinak s pani Slavikovou velmi prijemny a fundovany rozhovor.
JJ Odesláno 1. března 2007 Nahlásit Odesláno 1. března 2007 Huh, půl roku? Že by efekt oné ohlašované reorganisace a větší pozornosti věnované renovacím? To už by se Eltonu snad vážně vyplatilo domluvit se s jedním či dvěma externími hodináři a renovace jim prostě outsourcovat. Oficiálně by se to klidně mohlo dělat pod hlavičkou firmy, díly by se také dodávaly jen na "oficiální" registrované renovace, takže by nehrozila stavba non-Elton Primek a spokojení by mohli být všichni. Termíny by se zkrátily, Elton by měl renovace z krku, ale přesto pod kontrolou...
gutav.lolo Odesláno 1. března 2007 Nahlásit Odesláno 1. března 2007 souhlasim s primem./o cene dolu / .dal jsem si v eltonu trosicku opravit a renovovat primky.vysvetlil jsem co bych pozadoval.udelal predbeznou kalkulaci.pak mi poslali rozpis cen a ja napsal jestli souhlasim nebo ne.pak jsem cekal cojavim 2 mesice? mesic? nevim dlouho ale na sjednany termin jsem hodinky mel,a HLAVNE S NIZSI CENOU NEZ BYLA KALKULOVANA.a co me uplne dorazilo udelali i veci ktere jsem sice chtel ale podle vypoctu by to melo byt vic.tak jsem je odmitnul.presto cena byla nizssi.takze udelali vse co jsem puvodne chtel za nizsi cenu.takze jsem byl vice nez prijemne prekvapen.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se