Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Zdravím všechny a prosím o radu!

Před chvílí se na Aukru objevily tyhle Speedmastery za podezřelou cenu "od koruny". Co myslíte? Jsou to padělky, nebo je prodává zoufalec, kterému je opravdu jedno, kolik za ně dostane?

http://aukro.cz/omeg...html#tabsAnchor

Nejsem člověk, který by držel Omegy v ruce každý den, a proto bych se rád zeptal na názor zkušenějších. Laickým pohledem mi předek přijde v pohodě, jen na dýnku mi koník přijde trochu odfláknutý a nesedí mi použitý řez písma na nápisu SPEEDMASTER - u R mi přijde, že ujíždí patka na nožce. Ale jak říkám - nejsem ani hodinář, ani znalec Omeg, a tak budu moc rád, když zkušenější Chronomágové pomohou názorem, popřípadě rovnou soudem:)

Díky moc předem!

EDIT: přidávám i obrázky. Kdyby to byl fake, mohla by z toho i po konci aukce být učebnice "Jak poznat kopírované Speedmastery" pro další amatéry :)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem Tower Of Power
Odesláno

Prostě ty dvě okýnka biggrin.gif A jinak je to 7751 (čemuž napovídá i poslední dvojčíslí u Omega značení 1151).

Ba jo, Omega 1151 - verze bez mesíční fáze ...sorráč, se v těch Etách motám :suicide_anim:

Odesláno

Diky vsem za nazory a pouceni! Ja do dnesniho dne znal jen klasiku 7750 a o jinych chrono ETAch nemel poneti.

Zkousel jsem se po tomhle modelu trochu pidit, a porad ho nejak nemuzu casove zaradit. Speedmastery pro me byly zkratka vzdycky hlavne moonwatche, ke kterym doufam jednou dospeju. Neda se nekde najit nejaka prehlesna casova osa vyvoje modelu Speedmaster i treba s fotkama? Google mi moc nepomohl, nejlepsi, co jsem nasel, bylo tridene jen podle modelovych ciselnych kodu a k tomu je dost tezke si neco priradit a predstavit.

Odesláno

Před chvílí se na Aukru objevily tyhle Speedmastery za podezřelou cenu "od koruny". Co myslíte? Jsou to padělky, nebo je prodává zoufalec, kterému je opravdu jedno, kolik za ně dostane?

Zkousel jsem se po tomhle modelu trochu pidit, a porad ho nejak nemuzu casove zaradit.

Za toho zoufalce by ses mu měl asi omluvit. Akce od koruny je běžná i u hodinek násobně vyšší hodnoty, než jsou tyhle Seamastery, ty zoufalče :)

Jinak jde o model z roku 1999 (reference 3523.80).

To číslo má prodejce dokonce uvedeno i na zažátku aukce, stačí pořádně číst.

Hodinky jsou naprosto v pořádku, tady máš pár lepších fotek:

http://www.omegawatches.com/gents/speedmaster/day-date/35238000

http://global.rakuten.com/en/store/bluek/item/3523-80/

Tenhle model byl hodně oblíbený v Asii a hlavně v Japonsku. Velikost 39mm je pro šikmoočky ideální.

Odesláno

Mas pravdu, za zoufalce se omlouvam.

Ja bych mel strach, ze se hodinky od koruny vydrazi treba za 5000, a musel bych je dat z ruky za bidny peniz, i kdyz maji nasobne vetsi hodnotu. Ale je fakt, ze u podobnych hodinek se asi vzdycky najde zajemcu dost:) Jeste jednou omluva! A zaroven dik za kratky vyklad! :)

Odesláno (upraveno)

Za ty sikmoocky by ses jim mel asi omluvit ;)

Omlouvat se nebudu, já jsem to nemyslel pejorativně, já mám šikmoočky rád.

Třeba "Šu Kej" je moje oblíbená "hodinářka" :)

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odesláno

Mas pravdu, za zoufalce se omlouvam.

Ja bych mel strach, ze se hodinky od koruny vydrazi treba za 5000, a musel bych je dat z ruky za bidny peniz, i kdyz maji nasobne vetsi hodnotu.

Zaplatíš méně za uveřejnění aukce, když je dáš od koruny a navíc tam je pak více příhozů a vypadá to, že je o hodinky rvačka.

Kolikrát akce od koruny dosáhne mnohem vyšší částky, než když je vysoká vyvolávací cena.

Odesláno

Presne tak. Na Aukru a eBayi jedine od koruny, respektive eura. Kdyz neprodavas vylozeny vrak z rohu garaze, vzdycky se nekdo najde, kdo to tam rozume hodi, nebo se tomu da i pomoci kamaradem... ;-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...