Přejít na obsah

sluchátkový zesilovač versus sluchátkový výstup kvalitního a

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 63
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

dehyd

asi bych neporovnával obecně typ konstrukce A vs. typ konstrukce B, ale jak poctivě tu či onu variantu v praxi dotáhne ten či onen seriozní výrobce (zmínění Accuphase a MarkLevinson jsou bez debaty na výši, já mám dobré zkušenosti i s mnohem nižší cenovou ligou - co třeba NAD?)

Chlapi já už z toho vyrostl, co času a peněz jsem nastrkal do hi-fi.... a nakonec zjišťuji, že si CD v kuse poslechnu výjimečně, když vylezu na hodinu na potítko (Kettlera) a nasadím obyčejná sluchátka KOSS GT-5 ("sváteční" Sennheisery si nechci propotit :(

BTW prodal jsem bedny (Shan Aztec) a zítra asi pořídím KEFy :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Snow
Když zesilovač tak Mark Levinston, když televizi tak B and Ol :cool: :lol:

Když tv Bang end Olufsen je s prominutím čirý nesmysl, je to pouze disagnerská kreace, o zesilovači bychom mohli diskutovat

Odkaz ke komentáři

Jen malá otázka (nic ve zlém). Jste všichni "jen" posluchači, nebo máte někdo větší zkušenosti s vytvářením hudby a s prací v nahrávacích studiích ??

Ono totiž,... ten, kdo neví, co má vlastně poslouchat, si vytváří nějaký subjektivní pocit, virtuální svět, který se leckdy s realitou diametrálně rozchází. Každý nemusí být hudební expert, ale ... hodně věcí pak není schopen objektivně posoudit, a přesto o nich tak zaníceně diskutuje :)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Snow
Jen malá otázka (nic ve zlém). Jste všichni "jen" posluchači, nebo máte někdo větší zkušenosti s vytvářením hudby a s prací v nahrávacích studiích ??

Ono totiž,... ten, kdo neví, co má vlastně poslouchat, si vytváří nějaký subjektivní pocit, virtuální svět, který se leckdy s realitou diametrálně rozchází. Každý nemusí být hudební expert, ale ... hodně věcí pak není schopen objektivně posoudit, a přesto o nich tak zaníceně diskutuje :)

Pouze realizace poslechové místnosti, rád bych si přečetl Tvou reakci na kabeláž, o které jsem Ti včera psal

Odkaz ke komentáři

Jen malá otázka (nic ve zlém). Jste všichni "jen" posluchači, nebo máte někdo větší zkušenosti s vytvářením hudby a s prací v nahrávacích studiích ?? ...

Roman Šula má zkušenosti i z nahrávacího studia, ale nějak mi sem padouch nechce dát posudek, i když jsem ho nominoval na prvním místě a je zrovna přihlášenej (asi z toho má srandu) :)

Odkaz ke komentáři

Souhlasím s tím, že čím kvalitnější jednotlivé komponenty, tím kvalitnější celek. To platí i u reprodukce hudby. Takže s názorem na kabeláž souhlasím.

Problém vidím jinde.

Mám zkušenosti s produkováním a nahráváním hudby. Vím jak nahrávka vzniká, co je nahráváno, s jakými parametry atd. Koncový posluchač nemá šanci slyšet detaily o kterých často v audiofilských článcích čtu, protože takové věci nebyly často ani zaznamenány. Aneb, co není nahráno, nemůže být slyšeno. Proto řeči o změně prostorové lokace, brilantnějších výškách zpěvu, větších basech kytary a podobné kraviny prostě nemohu nechat bez povšimnutí. Protože:

V moderní hudbě se převážně používá tzv. close-micing a "honí" se to efektovými procesory, přirozená akustika nahrávacích místností často ustupuje do pozadí, mastering se provádí na 0dB, takže sbohem dynamiko, kompresory jedou na plný výkon... Prostě zapomeňte na to, že vám kvalitní sluchátka (nebo kabely) výrazně posílí dynamiku nebo prostorové vnímání (protože nahrávka to často neobsahuje). ... jo, a žádný zpěv nemůže mít brilantní výšky (myšleno frekvenčně) a žádná kytara nemá basy. A když náhodou, je to vždycky nežádoucí a nenahrávají se... Takže, jestli to audiofil takhle slyší, patrně je třeba odstranit reprobox z rohu místnosti :)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Snow
...hudbu poslouchám elektronickou, od praotce Kraftwerk až po, trochu před Tebou stydím, Erasure ...

To nic, Erasure náhodou zapadaj do mýho žebříčku hudebních hodnot na příčku vyhrazenou pro "elitní" cukrouše :)

Děkuji moc pěkně za ohodnocení mého hudebního vkusu :lol: :lol: :lol: obzvlášť se mi líbí výraz " elitní cukrouš " budu se muset nad sebou zamyslet

Odkaz ke komentáři

... já mám dobré zkušenosti i s mnohem nižší cenovou ligou - co třeba NAD?)

Nad je podle mě asi bezkonkurenční poměr výkon/cena.

Mě jde hlavně o to, jestli ti výrobci vyšších zesilovačů kvalitativně koncipují svůj sluchátkový výstup jako plnohodnotný, adekvátně odpovídající úrovni zesilovače, nebo ho berou jen jako nutnou výbavu, "aby tam něco bylo"...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Snow
... já mám dobré zkušenosti i s mnohem nižší cenovou ligou - co třeba NAD?)

Nad je podle mě asi bezkonkurenční poměr výkon/cena.

Mě jde hlavně o to, jestli ti výrobci vyšších zesilovačů kvalitativně koncipují svůj sluchátkový výstup jako plnohodnotný, adekvátně odpovídající úrovni zesilovače, nebo ho berou jen jako nutnou výbavu, "aby tam něco bylo"...

Obávám se, že máš ve většině případů pravdu, Accuphase je v pohodě, osobní zkušenost, ale cena je poněkud strmá

Odkaz ke komentáři

Rekl bych, ze to bude na stejno, ne-li lepe u samostatneho sluchatkoveho. A to jak z duvodu mensiho ruseni, protoze je tam mene elektroniky a pak z duvodu toho, ze u stereo zesilovace (ci 5.1 recievru) je kladen duraz ponekud jinam.

Dotaz na sluchatka je spravny, ale myslim, ze dnes se nedelaji takove, ktere by soucasne zesiky neutahly ;-)

Spis jde o to, aby to v tech sluchatkach bylo vubec poznat.

Napriklad na tehle by to bylo, ale spis bychom zjistili, jaky ma hudebni vkus ten, ktery deisgner. Kdo muze rict, jestli ma nahravka hrat tak ci onak. V studiich se hudba micha stejne na studiovych monitorech, ne na sluchatkach.

Trochu omyl. Ve studiích se sice nahrává a míchá na monitory (obvykle pseudostandard Yamaha NS-10), ale mastering se provádí na různé aparáty, například i repráky z autorádia, na přenosné kazeťáky i několik typů sluchátek, protože ze všech těchto později v praxi používaných zdrojů zvuku musí znít výsledek přiměřeně poslouchatelně. Je houby platné, když nahrávka hraje dobře ze studiových boxů, když v komerční technice to nebude poslouchatelné. Zrovna tak se používají sluchátka z důvody kontroly stereoefektů, které z reprobeden v prostoru mohou znít zajímavě, ale ve sluchátkách to může být nepříjemné.

Odkaz ke komentáři

Jinak k celé diskuzi:

Sluchátka jsou nejslabším článkem celého řetězce, čili záleží hodně právě na jejich kvalitě. Ve výstupech jednotlivých typů zesilovačů zdaleka nejsou takové rozdíly, jen je třeba si ohlídat výstupní impedance. Ta musí být vždy rovna nebo nižší vstupní impedanci sluchátek. Jinak bacha na japonská komerční sluchátka, např. Sony, bývají tam dost čast až příliž zvednuté okrajové frekvence, hlavně basy. Kvalitní studiová sluchátka mají naopak frekvenční charakteristiku co nejrovnější, stejně jako studiové reprobedny, aby byl celkový přednes co nejpřesnější. Pro běžný poslech se ale moc nehodí.

Jinak ještě poznámka. Původně jsem se nechtěl tohoto vlákna zúčastnit (ale vyprovokoval mě dehyd mailem), protože odpověď na otázku, co je lepší, je vždy subjektivní. Každý člověk má jiné uši a budou-li dva lidé porovnávat dvě srovnatelná zařízení, obvykle dojdou k protichůdným výsledkům. Je to stejné, jako volba miss, vnímání krásy je stejně subjektivní, jako vnímání zvuku. Z tohoto důvodu i každý preferuje jiný hudební žánr.

Odkaz ke komentáři

Vidím že se tady schází i zkušení audiofilové alias netopýří uši...:D

Mám teď takové dilema a rád bych se zeptal jestli by mi někdo mohl poradit, dosluhuje mi můj 7 letý DVD přehrávač Sony a rád bych ho obměnil za DVD přehrávač /rekordér s HDD asi tak 250Giga.

Jsem DENONISTA ale Denon nic podobného nevyrábí, chtěl bych maximální kvalitu obrazu a zvuku co se týče na domácí kino. Přemýšlel jsem o nějakém Pionýrovi, nebo nevíte jestli někdo z renomovaných výrobců vůbec DVD s HDD nabízí? Myslím výrobce jako NAD, Yamaha, Marantz, Denon, Onkyo atd...

Díky moc

Odkaz ke komentáři

:D Maximální kvalita zvuku u domácího kina? Blbost, nejkvalitnější zvuk má obyčejné stereo, navíc na DVD je právě stereo zvuk v plné kvalitě (v PCM, tedy jako u audio CD), zatímco 5.1 je komprimovaný, obvykle v AAC, tedy s kvalitativní ztrátou. Stejně tak je tomu u SACD. Chce-li někdo kvalitní zvuk, tak nechť se vzdá více kanálů, obě alternativy najednou neexistují. Proto dodnes na nějaká domácí kina a cimru obklopenou spoustou repráků, pro které existuje navíc jen maximálně jedno poslechové místo přesně uprostřed mezi nimi, zvysoka kašlu. Vícekanál je dobrý pro filmy pro prostorové efekty, ale ne pro hudbu.
Odkaz ke komentáři

:D Maximální kvalita zvuku u domácího kina? Blbost, nejkvalitnější zvuk má obyčejné stereo, navíc na DVD je právě stereo zvuk v plné kvalitě (v PCM, tedy jako u audio CD), zatímco 5.1 je komprimovaný, obvykle v AAC, tedy s kvalitativní ztrátou. Stejně tak je tomu u SACD. Chce-li někdo kvalitní zvuk, tak nechť se vzdá více kanálů, obě alternativy najednou neexistují. Proto dodnes na nějaká domácí kina a cimru obklopenou spoustou repráků, pro které existuje navíc jen maximálně jedno poslechové místo přesně uprostřed mezi nimi, zvysoka kašlu. Vícekanál je dobrý pro filmy pro prostorové efekty, ale ne pro hudbu.

Ale otázka NEZNĚLA co je kvalitnější (stereo - vícekanál), na kvalitní poslech mám cd přehrávač, ale jde mi o co možná nejlepší poměr cena výkon a co nejlepší takto dosažitelnou kvalitu obrazu a zvuku u domácího kina - NE HUDBY. A na filmový zážitek potřebuji DVD (nebo víš o něčem kromě IMAXU lepším?) a na toto DVD když už ho koupím chvi občas něco nahrát.

PS: myslíš že zážitek třeba z PREDÁTORA v DTS je totožný jako když ho pouštíš stereo? :D

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...