Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Ahoj

mohu pozadat o vas nazor a zhodnoceni hodinek Perrlet Seacraft. Nikde jsem se nedocetl co je v nich za strojek..

Myslite ze je to dobry kup co se tyce spolehlivost, jmena.., nebo mate v teto kategorii lepsiho kandidata? Me nejak oslovilo hlavne to ze vypadaji dobre jak na tahu tak na kuzi a predevsim tak nejak neokoukana znacka.

Mam je v hledacku spolu s Oris Diver GMT, vim ze jsou oboje z jine kategorie, ale oproti ORIS vyplati se si priplatit?

Diky za nazory

post-13781-075544500 1349082430.jpg

Upraveno uživatelem MegaTenese
Návštěvník Kamil
Odesláno

Rozhodně lepší volba než Oris. Kalibr je P-261, základem ETA 2892.

Odesláno (upraveno)

Ty Perrelety jsou určitě vejš, ale upřímně řečeno, takhle bez chrona mi přijdou trochu nemastný neslaný. Podobná kategorie bude třeba Rado D-Star 200 - ty jsou naživo moc dobrý.

vl1_image.2669128.jpg

zdroj - http://news.watchpro...4488/ti-772513/

EDIT: No dobře, nejsou to čistokrevný potápky jako ty Perrelety, ale jsou fajn:)

Upraveno uživatelem Micey
Návštěvník Zmizík
Odesláno

Sice jsem ty nechrona neviděl ale podle mě tu neslanost/nemastnost převálcuje naprosto dokonalé zpracování + efektní, na všechny strany šajny házející ciferník pod dokonalým antireflexem - to žádná fotka neumí. Plus Perrelety obecně maj úplně dokonalý spony na těch koženejch řemenech. Osobně bych volil verzi GMT s bílým cifrem, na železe.

Návštěvník Kamil
Odesláno

Hodinky hezký, ale historie značky pro mě docela nejasná...

Nejasná historie? Abraham-Louis Perrelet je vynálezce automatického natahování hodinek. Proč myslíš, že mají udávanou vodotěsnost 777 metrů, Bylo to v roce 1777.:)

EDIT: Zmizíku nemáš bejt na ještěrce, to tě nechají v pracovní době na internetu?

EDIT2: A GMT v černý taky nejsou špatný. A1055_2.jpg

Odesláno

historia znacky je uplne jasna povedal by som. akurat s A.L.Perreletom ma spolocne tolko co Tesla Roznov s Nikolom Teslom. Je to tu uz niekolkokrat diskutovana tema, znacka zalozena relativne nedavno, patri do koncernu Festina Link Link2

takze ak hladas naozaj staru manufakturu, tak ta sklamem, cenovky za to su uplne inde a aj logo Vacheronu vyzera inak :) ale inak su Perrelety pekne hodinky, vytknut sa im da maloco

Odesláno

Nejasná historie? Abraham-Louis Perrelet je vynálezce automatického natahování hodinek. Proč myslíš, že mají udávanou vodotěsnost 777 metrů, Bylo to v roce 1777.:)

EDIT: Zmizíku nemáš bejt na ještěrce, to tě nechají v pracovní době na internetu?

EDIT2: A GMT v černý taky nejsou špatný.

Tu nejasnou historii jsem taky nepochopil.Jinak tenhle kousek od Kamila,to je bomba.

Proběhla tady diskuse na téma, že současný Perrelet se k původní značce odkazuje pouze jménem. Tedy, že nový Perrelet nenavazuje historicky na ten původní.

historia znacky je uplne jasna povedal by som. akurat s A.L.Perreletom ma spolocne tolko co Tesla Roznov s Nikolom Teslom. Je to tu uz niekolkokrat diskutovana tema, znacka zalozena relativne nedavno, patri do koncernu Festina Link Link2

takze ak hladas naozaj staru manufakturu, tak ta sklamem, cenovky za to su uplne inde a aj logo Vacheronu vyzera inak :) ale inak su Perrelety pekne hodinky, vytknut sa im da maloco

Přesně toto jsem myslel tím, že považuju historii značky Perrelet na nejasnou. V očích neznalých může působit jako echt původní značka z výrazným historickým odkazem a je otázkou, zda-li to tak opravdu je.

Návštěvník Kamil
Odesláno

V očích neznalých může působit jako echt původní značka z výrazným historickým odkazem a je otázkou, zda-li to tak opravdu je.

Není.:)

Jenže takových značek je většina. Těch původních s nepřerušenou historií je opravdu jen pár a v jiné cenové kategorii.

Odesláno

Mně by ještě možná trochu vadilo tohle:

post-1975-067849800 1349099022.jpg

Samozřejmě, že nejde o žádnou kopii. Spíš je problém v té velké vizuální a pocitové podobnosti. Teda možná, že naživo to tak zjevný není. Upřímně řečeno, asi by se dalo vyjmenovat víc věcí, kterými se ty hodinky spíš odlišují, než podobají, ale nemůžu se té zaměnitelnosti ubránit. A nic na to nemění, že Perrelet je z mého pohledu dokonce hezčí. :)

Návštěvník Snow
Odesláno

Každopádně Perrelet, porovnávat Perrelet a Oris snad ani nejde.

Jen na okraj, ono přirovnání Perreletu k Rado D-200 také dost pokulhává. Nemám ani zdání, jak by mohlo Rado Perreletu konkurovat. To už opravdu, pokud přísně vymezíme kategorii diver, přichází do hry původně zamýšlený Oris.

Odesláno (upraveno)

Perrelet - i jako vlastník - vnímám pouze pozitivně. Zpracování je na úrovni výrazně dražších manufaktur, které montují inhouse a jedou nepřetržitě. Ale na to bych se vzhledem k ceně nedíval, za své peníze dostaneš široko daleko to nejlepší, co trh s nápisem "swiss made" nabízí.

Upraveno uživatelem PhoeniX
Odesláno

Z vlastní zkušenosti potvrzuji, že Perrelet má perfektně zpracovaná pouzdra, geniální spony, luxusní ciferníky a nejhezčí antireflex, co jsem kdy viděl.

Jo a jejich úprava ETA strojků je fakt krásná, ty prosklený rotory z olovnatýho skla jsou úchvatný.

Dovolím si tvrdit, že Oris, Rado, Longines a spol. jsou minimálně o třídu pod ním.

A většina Omega modelů je na tom podobně. Perrelet je strčí hravě do kapsy.

Návštěvník Zmizík
Odesláno (upraveno)

Mně by ještě možná trochu vadilo tohle:

post-1975-067849800 1349099022.jpg

Samozřejmě, že nejde o žádnou kopii. Spíš je problém v té velké vizuální a pocitové podobnosti. Teda možná, že naživo to tak zjevný není. Upřímně řečeno, asi by se dalo vyjmenovat víc věcí, kterými se ty hodinky spíš odlišují, než podobají, ale nemůžu se té zaměnitelnosti ubránit. A nic na to nemění, že Perrelet je z mého pohledu dokonce hezčí. :)

Jako že maj stejně nastavený datum, jo? Nebo kde tam je ještě něco podobnýho, prosím tě? :D :D :D

EDIT: Teď na to koukám, je to fakt kopie.

post-13313-017637300 1349125037.jpg

post-13313-004704800 1349125260.jpg

Upraveno uživatelem Zmizík
Odesláno

Jako že maj stejně nastavený datum, jo? Nebo kde tam je ještě něco podobnýho, prosím tě? :D :D :D

EDIT: Teď na to koukám, je to fakt kopie.

Ale no tak. :) Však jsem psal, že samozřejmě nejde o žádnou kopii. Jen o můj subjektivní dojem, že jsou ty dva modely pocitově similární. Ale o mně se obecně soudí, že mám oko z kašparovy krávy, tak mě vůbec neber vážně. :D

Odesláno

Tady musím souhlasit s kalifem. Na první pohled mi hned připomněli PO. Ano, rozdílů je tam spoustu, jsou to moc hezké hodinky, ale....

Návštěvník Zmizík
Odesláno

Ale no tak. :) Však jsem psal, že samozřejmě nejde o žádnou kopii. Jen o můj subjektivní dojem, že jsou ty dva modely pocitově similární. Ale o mně se obecně soudí, že mám oko z kašparovy krávy, tak mě vůbec neber vážně. :D

Já sem úplně klidnej ale jak mně někdo šáhne na Perrelety, tak se kur\/a neznám!

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...