Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Omlouvám se, že otravuju, ale nemáte někdo odzkoušenou nějakou gumu se sponou pro SKX007?

Ne že bych něco měl proti Z22, ale hladká guma se sponou mi přijde lepší, nebo spíš jsem si ji u předchozích Baby Monster hodně oblíbil. Bohužel jsem si je s ní nevyfotil.

Byla to ta podélně vroubkovaná silikonová guma z StrapShopu. Původně jsem myslel, že ji u svých nových SKX007 použiji, ale bohužel. První problém bylo do ní nacpat 2,5 mm stěžejky. A když se mi to s obtížemi povedlo, tak jsem zjistil, že je tam ta guma jakoby zapadlá :sad01_anim: a nevypadalo to hezky. Dírky dole a nožičky vyčuhovali nad ní.

No a tak jsem začal prohledávat web, ale nic pořádného jsem nenašel :sad01_anim:.

Akorát na Watchuseek, jeden koumák nacpal do SKXA035 (což je asi stejné pouzdro s SKX007) gumu SINN. Vypadá to super! Ukradené fotky přikládám :whistle: a autorovi se omlouvám. Bohužel origo guma Sinn stojí 100 euro, což mi přijde docela hodně :sad01_anim:

Moc prosím o radu, kdyby měl někdo nějakou fotku nebo odkaz na odzkoušenou gumu, předem DĚKUJI :notworthy:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem mydlinkaTM
Návštěvník eleven
Odesláno

Ten na těch fotkách vypadá celkem dobře. Já mám nějaké silikony, ale na SKX007 se mi moc nelíbily. Jednak tam vznikala neladná mezera mezi řemenem a pouzdrem a za druhý se na silikon dost lepí prach a žmolky. Já mám dva různý černý 22mm a jeden 20mm oranžovej. Vlastně mám těch 20mm taky několik.Ten oranžovej jsem nosil na jiných hodinkách dlouho a spokojeně. K SKX007 jsem koupil nejdřív ty černý a když jsem viděl, že to nevypadá nejlíp, tak jsem oranžovej ani nedokupoval - na tom by ovšem nebyly tak vidět ty prachový částice.

Tady je jeden černej. Za 2,39 USD včetně poštovnýho není co řešit.

http://www.ebay.com/itm/Black-Diver-Wrist-Watch-Rubber-Belt-Band-Strap-22mm-new-/230819843962?forcev4exp=true&forceRpt=true

BTW, teď jsem si vzpomněl, co mi vadilo nejvíc. Že tam nejdou dát tlustý stěžejky. A originály jsem tam měl strach narvat, že bych je pak nevytáhl. Dokoupil jsem sice nový "originál" seiko tlustý stěžejky, ale je to nějakej aušus, kterej je navíc o milimetr kratší.. Takže tak. A na těch tenkejch stěžejkách, co přišly se strapem, jsem provedl test odolnosti a certifikát bych tomu teda nevystavil...už nejsou.

Zajímavě vypadá Lance strap od Hirsche. Je vidět, že je dělanej podle cyklistické helmy. Ovšem vzhledem k ceně se o něm zmiňuju jen orientačně :-) Někde na netu jsou fotky jak vypadá na skx007.

http://www.ebay.com/itm/BRACELET-LANCE-HIRSCH-PREMIUM-CAOUTCHOUC-18MM-22MM-/261059538502?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item3cc85c6e46

Pak tu mám nějaký oficiální fotky jinejch silikonů a tam vidím prach taky. Přidám pár fotek k tématu.

Odesláno

Ten Hirsch vypadá zajímavě, akorá si ho na hodinkách typu SKX neumím moc představit? Spíš by slušel k nějakejm Oakleyím pro vetřelce.:smile_anim: Ale jinak ty koncovky vypadaj Super, škoda, že není hladkej. Zkusím se ještě poohlédnout, jestli ho nemá někdo nasazenej na SKX007?

Mezitím jsem ještě zahlíd na jednom modelu Invicta takhle tvarovaný koncovky, bohužel ale pásek nebyl se sponou. A ani nevím, jestli k nim jsou náhradní pásky?

Ten třetí podélně pruhovanej (třetí fotka) jsem měl. Originál 2,5 mm stěžejky tam nacpat jdou (naknop) problém je je vytáhnout :sad01_anim:. Každopádně jak je vidět na té fotografgii, vznikne nevzhledná mezera.

Odesláno (upraveno)

Tenhle by byl taky hezkej, ale má blbou přezku :smile_anim:

... no nic objevil jsem ještě nějaký levňouše, ale semý rovný koncovky :sad01_anim:

http://stores.ebay.c...id=394243313012

Odesláno

Já vím, že jsem na začátku tohoto vlákna sháněl GUMU k SKX007......

Každopádně jsem to nakonec vymyslel tak, že stejně "nutně" potřebuju ješte oranžový Monstery, ke kterejm na léto napasovat nějakou noname gumu nebude až takový problém.

A na podzim/zimu jsem si k mým SKX007 dneska "spíchnul" (původně jsem chtěl šít, ale nakonec jenom lepil) kožený řemínek se sponou od silikonový gumy. Byl to nápad ze včerejšího večera, je to první pokus .... já vím na potápky kůže je zhuvěřilost .... ale na druhou stranu jim i docela sluší, ne?

p.s. omluvte prosím kvalitu fotek, blejsknul jsem to před chvílí na pračce (bylo tam nejvíc světla):smile_anim:

Odesláno

Jestli na pot?pky kůže patří nebo nepatří vem čert, tvůj řemen jim sedne ;]

Dík :smile_anim: ..... manželka už pomalu rozdejchává Monstery...... ale když já je tak potřebuju :guitar:

Odesláno

A na podzim/zimu jsem si k mým SKX007 dneska "spíchnul" (původně jsem chtěl šít, ale nakonec jenom lepil) kožený řemínek se sponou od silikonový gumy.

mně se to líbí, jak teda na těch hodinkách, tak i jak to máš udělaný - dobrej nápad.

Odesláno

No ono zas na tom tak moc není. Důležitý je to správně naměřit. Protože oproti gumovýmu řemenu, který se zkracuje z maximální délky, se tohle musí vyrobit "na míru". Ty tři dírky ve sponě jsou totiž jenom taková drobná extenze každýho uživatele.

Momentálně můžu výrobu popsat slovy. V práci mi zbyl jeden nedodělaný pásek, můžu později postup ještě zkusit nafotit, přece jenom fotka má kolikrát větší vypovídací schopnost než sto slov, určitě v mém případě. Berte moje rady s rezevou, nejsem v tomto oboru žádný odborník, spíš jsem vycházel z mých předešlých zkušeností.

Tak začnu: dobré je mít nějaký gumový řemen se sponou, který už na konkrétních hodinkách byl a máme ho uříznutý na svou ruku. Pomůže nám to při správném naměření nových (kožených) dílů.

1. nejdřív jsem si sehnal (ze starých zásob) kůži - vepřovici. Bylo to na zkoušku, tak jsem nepátral po nějaké exotice. Každopádně z předešlých pokusů ze šití pouzder na nůž vím, že u kůže to je takové, že v jednom směru se dá natáhnout lépe než ve druhém. Každopádně je potřeba na to myslet a pásek si na kůži nakreslit v tom směru aby se už moc nevytahoval.

2. další důležitá věc je i správná tloušťka kůže, musí se vejít do spony. Trošku silnější nevadí, ale musí se v místě kde vstupuje do spony zeslabit.

3. a teď k samotnému postupu: nakreslil jsem si obrys budoucího pásku na kůži.... no zjednodušil jsem si to a podobný tvar viz. obrázek jsem si nakreslil v AutoCADU a vytisknul na samolepící průhlednou folii, kterou jsem na kůži nalepil. Obrys jsem ořízl lámacím nožem. Kvůli možným nepřesnostem při lepení, jsem si přidal na šířce 1mm.

4. v místě kde by měli být stěžejky jsem provedl ohyb. Pozor některá kůže může při prudkém ohybu popraskat. Nejdřív na nějakém zbytku vyzkoušet. Pomoc je v tom, že kůži trochu navlhčíme a ohneme. Necháme před lepením vyschnout.

5. krátkou část jsem seřízl do klínku "do ztracena" nožem z rubové strany. A tu delší seřízl do klínku "do ztracena" nožem z lícové strany. Je to proto, že se oba díly překrývají a měli bychom v tom místě pásek s trojnásobnou tloušťkou materiálu.

6. když budete mít nějakou silnější kůži, začněte dělat klínek na straně stěžejky spony už v místech stěžejky. Pamatujte na to, že tento ohyb se vám musí vejít do secvaklé spony.

7. před lepením si pásek složte nanečisto a změřte si ještě pro jistotu rozteč mezi stěžejkami, jakmile zalepíte bude to nastálo!

8. lepil jsem chemoprénem, nevím jestli má smysl se o tomto lepení tady rozepisovat... nanášíme na obě poloviny materiálu, pečlivě rozetřeme a necháme zavadnout tak, že na omak už to nelepí! Potom pevně přitiskeme a držíme. :smile_anim: Stačí chvíli a pak už to vytuhne samo, hlavně nenamáhat spoj dokud to nebude zaschlý! Začněte nejřív lepit tu delší stranu a lepte tak, že pásek jakoby "předehnete do luku" Kdyby se to lepilo rovně, tak by se vám potom venkovní strana natahovala a vnitřní krabatila, a stejně to potřebujete předehnuté kolem ruky! Postup potom opakujeme na kratší straně. Hlavně kontrolujte tu rozteč aby to nebylo krátký nebo dlouhý.

9. nechal jsem na začátku + 1mm pro nepřesnosti při lepení. po zalepení je to nutné odbrousit na potřebný rozměr. Ti šťastnější můžou ubrousit na brusce, Ti druzí použií šmirgl papír, chce to nový, střední hrubosti. Teď vám neřeknu jaý číslo :smile_anim:. kůže jde brousit jako prkýnko, Hezky dohladka a můžem lehce i hrany, ale to záleží na vkusu každého soudruha :smile_anim:

10. finiš: dle rad vyučeného sedláře jsem na zabarvení (ztmavení) použil Lihové mořidlo na dřevo. Pozor po použití kůže trochu ztvrdne. Na hranu, aby nebyla "chlupatá" a zbytečně dobře :sad01_anim: nenasákala se používal klíh, ale v dnešní době se dá použít i disperzní lepidlo na dřevo, lepší nějaké voděodolné (Ponal nebo i Herkules) Případně se dá použít i Vosk na obuv. Ten je dobrý i na kompletní impregnaci. Navoskovat a vyleštit hadrem!

Každopádně když mi pásek po použití mořidla ztuhl, tak jsem ho ještě napouštěl Elaskonem (přípravek na kůži) před voskování.

Chtěl jsem to případně i prošít, ale nakonec se mi zdálo, že by ten šev opticky vadil.

ufff a je to, jak říkám, jsou to moje postupy, třeba někdo přijde na lepší?

Návštěvník eleven
Odesláno

Ten Sinn je v prodejním vlákně. Třeba sis ho včera všiml taky. Jestli ne, tak upozorňuju.

Návštěvník eleven
Odesláno

Jo, a nikdo ti ještě nepochválil ten návod na koženej řemen. Já kůži nemám rád, ale jinak jako dost dobrý! :-)

Odesláno (upraveno)

Ten Sinn je v prodejním vlákně. Třeba sis ho včera všiml taky. Jestli ne, tak upozorňuju.

Ahoj, o té gumě vím od "Bakera" už od pátku a celý víkend jsem o ní intenzivně přemýšlel :wallbash:.

Ale nakonec jsem to pořešil takhle:

Počkám až číňani začnou intenzivně frézovat a na ebay bude opět dostupný Super Engineer pro SKX007! Ten jim bude slušet nejvíc. :whistle:

A gumu se sponou budu shánět pro změnu k oranžovejm Monstům, který stejně už dlouhou dobu "nutně" potřebuju a myslím, že právě dozrál čas nějaký splašit! :rolleyes:

Ta kůže je sice efektní a docela se mi i líbí, ale fakt na hodinkách vodo-odo moc praktická není, protože i navoskovaná trochu sákne a to jsem ji nijak zvlášť nemáchal. No je to zase nová zkušenost, protože moje dosavadní zkušenosti s tímto materiálem byly PRIMky do první třídy, který s vodou stejně nekamarádily.:rolleyes:

p.s. děkuji za pochvalu :)

Odesláno

Je mi teda blbý si psát vlákno skoro pro sebe :smile_anim:, ale kdyby to někoho náhodou zajímalo... udělal jsem ještě druhý pokus koženého řemenu se sponou, protože přece jenom černý pásek ladí s černým cifrem docela dobře.

Použil jsem na kožený pásek (viz návod výše) barvu na kůži ve spreji.... zatím drží a s výsledkem jsem spokojen, nechala viditelnou strukturu původní kůže. Na vrchu ještě voskováno.

Omlouvám se za foto, foceno mobilem :sad01_anim:

Odesláno (upraveno)

udělal jsem ještě druhý pokus koženého řemenu se sponou, protože přece jenom černý pásek ladí s černým cifrem docela dobře.

paráda! je vidět že si vyhraješ, jak to máš precizně udělaný (vč. toho návodu :) )

matroš mám, chci to taky zkusit.

e: 007 jsou tak univerzální, že k nim sedne úplně cokoli - a nejvíc asi nato strap.

Upraveno uživatelem lub
Návštěvník eleven
Odesláno

007 jsou tak univerzální, že k nim sedne úplně cokoli - a nejvíc asi nato strap.

Podle mě ne asi, ale určitě. Mám silikony, origo gumu, presidenta a stejně pořád točím dokola pět NATO strapů. Jediný, co to momentálně může změnit, je nějakej šestej NATO strap:-D

• po měsících...
Odesláno

Zdravím pánové, když už jsem si založil tohle vlákno, tak vám do něj ještě něco přidám. :smile_anim:

Povedlo se mi od místního člena sehnat origo SEIKO 22mm sponu. Protože je ale delší, než mnou původně používaná, rozhodl jsem se k ní na míru vyrobit kožený řemen.

Bohužel odpovídající kůži v přírodní barvě jsem už neměl, ale podařilo se mi sehnat hezký kožený, bohužel RŮŽOVÝ pásek.

Na to co s toho vzniklo se můžete podívat, ještě než to přebarvím na černou, vypadá to docela zajímavě :smile_anim:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...