ZdenekS Odesláno 9. října 2012 Nahlásit Odesláno 9. října 2012 Nevím jestli jsem zvolil správné podforum, ale snad jo, je to o IWC.Byl jsem po delší době v Praze a navštívil hodinářství Dušák a Carollinum.Jelikož v Ostravě a okolí nevedou hodinky IWC, tak jsem se zaměřil na tuto značku. V Carollinu měli pro mě zajímavé jen nové Spitfire. Ciferník má opravdu divnou barvu a odlesk (jak tu někdo již psal).Ale hlavně, cena je trochu mimo. U Dušáka jsem si nechal vytáhnout několik modelů, které mě po teoretickém internetovém nastudování zajímaly. Portofino Automatic - které jsem chtěl vidět jako jedny s vybraných oblekovek, se mi zdají trochu malé. Pilotky jsem si nechal ukázat troje:Big Pilot's - trochu velké (mají to v názvu, že jo), ale spíše mě odrazuje velikost ceny než velikost hodinek.Mark XVI - zase trochu malé.Mark XVII - velikost by ušla, vypadají dobře. Beru v potaz jako jedny z možných, při pořizování pilotek. Pak jsem zkoušel - Portuguese Automatic - co napsat, pro mě, zatím co jsem viděl, nejlepší hodinky. Nebudu je popisovat, většina zde je určitě dobře zná.Namají chybu, až na jednu - cenu. Ta je pro mě také trochu mimo (i když po vyzkoušení na živo, kdo ví, ach jo). No a na závěr, co mě uchvávilo nejvíce - Ingenieur automatic vintage.Zkoušel jsem tu modrou limitku. Velikost - akorát. Vzhledově - jak oblekovky tak i k ryflím a svetru. Cena vysoká, ale snad akceptovatelná.Prostě pro mě nyní hodinky číslo 1. Chtěl jsem vás požádat, kdo je má nebo má s nima zkušenosti, aby mi zde napsal své postřehy.Jestli volit základní řadu černou nebo řešit ty limitky? Jaká je jejich přesnost? Mají inhouse strojek (jak tvrdil prodavač)?Škoda, že mi utekly, když je prodával "gas". Za info díky.
azeppelin Odesláno 9. října 2012 Nahlásit Odesláno 9. října 2012 (upraveno) Port(máš-li na mysli auto chrono) mají modifikovanou ETA, která se už etou nazývat moc nedá a vintage ingy mají inhouse. Barvu bych bral spíš dle chuti. Já vždycky když experimentoval, tak jsem nakonec litoval že jsem nevzal černou klasiku. Stáhni si na schauf. webu v download sekci katalog, jsou tam nějaké informace. Upraveno 9. října 2012 uživatelem azeppelin
misoo Odesláno 9. října 2012 Nahlásit Odesláno 9. října 2012 jedny z tych dokonalych hodiniek, vopred gratulujem, myslim ze s ciernou variantou nebudes lutovat (AR) dovolim si vlozit obrazok, len tak pre potesenie oka...
ZdenekS Odesláno 10. října 2012 Autor Nahlásit Odesláno 10. října 2012 Díky za rady a informace.Ještě dotaz. Jsou limitky výhodnější (s vyšší cenou) oproti běžným modelům???Dík.
gas Odesláno 10. října 2012 Nahlásit Odesláno 10. října 2012 Nic neni vyhodnejsi, res jen barvu. Modra nema konkurenci, muzes je ke sportovnim hadram i k obleku. IWC ji dava jen do platiny a ted teto limitky.
ZdenekS Odesláno 10. října 2012 Autor Nahlásit Odesláno 10. října 2012 Nic neni vyhodnejsi, res jen barvu. Modra nema konkurenci, muzes je ke sportovnim hadram i k obleku. IWC ji dava jen do platiny a ted teto limitky. "gasi" dík za radu. Beru na vědomí.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se