Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Ahoj,

po včerejší diskuzi v sekci "Nosíte své vintage kousky" mě napadlo založit vlákno těmto hodinkám. Nechal jsem si je dát dokupy (nové sklíčko - žádný plast, ale křemík), luminiscence a rovněž jsem si nechal poštelovat strojek. Mají 40 mm bez korunky a pouzdro je v moc dobrém stavu včetně korunky. Strojovna je shodná s leteckými hodinkami té doby [válečkový stroj - hlasitý chod (NIDOR, OLMA, SILVIA, OMICRA, atd..)]. Zkoušel jsem strýčka googla, ale nikde jsem tento kus a informace k němu nenašel - akorát pár kousků PANTO (nic o manufaktuře - a žádné další letecké). Budu rád za jakékoliv info k hodinkám - pokud tady někdo sbírá letecké hodinky nebo má třeba nějaký katalog, kde se tyhle nachází a může sem hodit výstřižek s infem, bude to pecka. ;)

Je možné, že to ani nepůjde dohledat a je zde jistá souvislost s chronografy té doby - CHRONOGRAPHE SUISSE - shodný strojek LANDERON, ale jiný nápis na cifru (Aureole, Actua, atd...) ->

-> Zde rovněž shodné strojky, ale jiný nápis na cifru.

BTW hodnota mě nezajímá - pro mě mají nevyčíslitelnou hodnotu, nehodlám prodávat. ;)

Díky za každý názor.

EDIT: Velký dík patří Mistru Zrnovi za řemen (24mm)notworthy.gif

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem VintageLover

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...