petr_cha Odesláno 26. října 2012 Nahlásit Odesláno 26. října 2012 vyhledávání mi nic nenašlo, zdá se, že tohle téma tady ještě není... myslím, že tyhle nové vidle přinesou pár krušných okamžiků, takže nějaké základní tipy a rady se mohou docela hodit.. vzhledem k své delší nemoci jsem se už docela nudil, a tak jsem nakonec neodolal dnes nainstalovat Windows 8 na svůj dosti starší notebook (HP G7000).. platba přes paypal, stažení cca 2 GB proběhlo v pohodě, úvodní nastavení kromě chvilkové nemožnosti napsat zavináč na české klávesnici (nakonec pořešeno ctrl alt V) taky v pohodě, aby to při poslední obrazovce instalace celé spadlo.. druhý pokus už pak kupodivu prošel bez problémů.. úvodní dlaždice samozřejmě šok, zjednodušené metro aplikace taky (tohle přece patří na telefon), další šok nemožnost ty aplikace ukončit... po přepnutí do desktopu už docela v pohodě... plusypocitově na té staré mašině rychlejšícena 30 EUR při aktualizaci z původních Vistzabití nudy, celá dvojitá instalace, prvotní ošahání a celé odpo a večer v prd... :-) záporyto dlaždicové metro je věc na jedno kouknutí, pak každý normální člověk to asi minimalizuje a bude se tomu snažit vyhnout... :-/ telefon provozuju na androidu, takže žádný efekt ze sdílení..nutnost dotahat minimálně samostatně ovladače k běžným starším intel grafikám... prvotně mi to windows hodily do 1024 rozlišení a prostě nechtěly dát víc..ve windows store budou pouze ty metro aplikace, desktopové ne..po dvougigové instalaci se mi teď večer rovnou nahlásil 1.service pack, dalších 600 MB stahování a instalací, nechápu... první tipyukončení metro aplikace pomocí chycení za horní okraj a tažení dolůzatím jsem neobjevil, jak elegantně dostat klasickou ikonu na plochu, pokud se mi GIMP nainstaloval pouze do metra.. asi jen přetažením zástupce z průzkumníka.. Takže jsem nakonec skončil s dotažením svých klasických oblíbených desktop programů (GOM player, Firefox, FastStone, GIMP atd.) a někde pod tím budou běžet novější windows, které občas zaútočí dlaždicemi.. jestli to za tu námahu stálo ? po pravdě řečeno asi moc ne..P.
petr_cha Odesláno 26. října 2012 Autor Nahlásit Odesláno 26. října 2012 zapomněl jsem... sranda je ty windows vůbec umět vypnout... pravý horní roh, najede boční panel, nastavení, vypnout.. není to zrovna přehledné..
nAscA Odesláno 26. října 2012 Nahlásit Odesláno 26. října 2012 Mam starsi computer. Instalace W8 trvala z USB flashky cca 8 minut. Metro i ribbon jdou vypnout. Metro si tam zatim nechavam, az poridim surface, tak se bude hodit. Bez dotykoveho displeje je to uplna zbytecnost. Vsechny ovladace se mi nainstalovaly samy... jen se zvukem to porad nejak neni ono... ALe asi mam vysoke naroky. Zatim jsem spokojen, je to cele o zvyku. Oproto W7 subjektivne rychlejsi.
petr_cha Odesláno 26. října 2012 Autor Nahlásit Odesláno 26. října 2012 (upraveno) Mam starsi computer. Instalace W8 trvala z USB flashky cca 8 minut. Metro i ribbon jdou vypnout. Metro si tam zatim nechavam, az poridim surface, tak se bude hodit. Bez dotykoveho displeje je to uplna zbytecnost. Vsechny ovladace se mi nainstalovaly samy... jen se zvukem to porad nejak neni ono... ALe asi mam vysoke naroky. Zatim jsem spokojen, je to cele o zvyku. Oproto W7 subjektivne rychlejsi. jo jo pravda, ještě ke zvuku jsem musel hledat originální ovladače, bez těch mi to hrálo mono a strašně plechově... těch 8 minut nechápu, i když jsem to už taky četl na netu.. co ten můj noťas s tím prováděl to nevím, první i druhý pokus určitě v desítkách minut, možná k hodině.. ribbon pásy jsou v pohodě, to plné vypnutí metra je kde ? rovnou v základu nebu po nějaké doinstalaci ? hodně jsem váhal, zdali si už teď nekoupit tablet, po těch masážích s nexusem (bude i desítka), oproti tomu surface... ale pak zvítězilo takovéto ještě si počkám, na chvíli oživím starou mašinu a ještě to raši budu chvíli sledovat, jak se to vyvine.. možná že právě surface je univerzální odpovědí.. Upraveno 26. října 2012 uživatelem petr_cha
nAscA Odesláno 26. října 2012 Nahlásit Odesláno 26. října 2012 Bud to jde pres registry: http://www.mstechpages.com/2011/09/14/disable-metro-in-windows-8-developer-preview/ anebo zkus toto: http://gajjartejas26.blogspot.cz/2011/12/windows-8-metro-disabler-091.html Ani jedno jsem jeste nezkousel, porad to tak nejak zkoumam a nemel jsem na to zatim moc casu.
KFL Odesláno 27. října 2012 Nahlásit Odesláno 27. října 2012 zapomněl jsem... sranda je ty windows vůbec umět vypnout... pravý horní roh, najede boční panel, nastavení, vypnout.. není to zrovna přehledné..Alt-F4 funguje taky a vsude (metro, desktop, system).
petr_cha Odesláno 27. října 2012 Autor Nahlásit Odesláno 27. října 2012 Alt-F4 funguje taky a vsude (metro, desktop, system). To je fakt.. na zavírání běžných programů / oken nemám klávesové zkratky rád (prostě chci myš), ale na celkové vypnutí je to OK.
petr_cha Odesláno 27. října 2012 Autor Nahlásit Odesláno 27. října 2012 (upraveno) Bud to jde pres registry: http://www.mstechpages.com/2011/09/14/disable-metro-in-windows-8-developer-preview/ anebo zkus toto: http://gajjartejas26.blogspot.cz/2011/12/windows-8-metro-disabler-091.html Ani jedno jsem jeste nezkousel, porad to tak nejak zkoumam a nemel jsem na to zatim moc casu. Takže to jednoduše nejde :-( .. to je právě ta celá schizofrenie.. ať máš jakýkoliv stroj, dostaneš dotykové aplikace .. nikdo se tě při instalaci nezeptá, zdali chceš nebo ne.. nebo třeba jen částečně.. To že to metro je tam natvrdo a že původně jsou všechny audio, video i obrázkové soubory asociované právě na metro aplikace považuji za agresivní reklamu.. na Windows telefony a budoucí tablety.. Tím nechci říct, že je všechno špatně, ale tohle je první a hlavní dojem, který přetrvá.. Dříve nebo později nás ty osmičky čekají většinu (proto o tom i píšu na hodinkovém foru).. ale dovolím si už nyní, druhý den ofiko prodeje, říct, že díky za ty dary, ale už se těším na Windows 9, které to snad posunou někam dál do smysluplnější polohy.. Upraveno 27. října 2012 uživatelem petr_cha
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se