Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím příchozí.... Slíbil jsem kamarádovi, že se tu přeptám, co by vás napadlo. Má v úmyslu ( no a když to bude povedené tak bych do toho šel třeba také ) pořídit si hodinky, které by byly podle gusta a zároveň nebyly drahé... NO tak to je asi tady běžný požadavek, že? Po shlédnutí hodinek a utříbení požadavků, si vybral hodinky, které jsou ve stylu níže uvedených.

Požadavky minimální:

1) rozměr 44-47mm ( ne větší a ne menší )

2) průhledné dýnko u pilotek

3) korunka na pravé straně ( v případě více korunek minimálně hlavní ovládací korunka na pravé straně )

4) kožený řemen u pilotních a kovový tah u potápek ( u potápek možný též kožený řemen s možností dokoupení i neoriginálního kovového tahu )

4) pilotky mohou být bez datumu, potápky musí být s datumem

5) solidní, spíše silnější a trvanlivá luminiscence u obou typů

6) u pilotek WR min. 5ATM, u potápek min. 10ATM

7) sklo u obou minimálně minerání, ideálně samozřejmě safír ( u pilotek ideálně i spodní safír )

8) výška hodinek u pilotek min. 11mm, u potápek min. 13mm ( ideálně u obou typů více )

9) pilotky pouze s mimostřednou vteřinovkou, na pozici "9" nebo "6" a to bez ořezání čísel na ciferníku v místech, kde je vteřinovka umístěna

10) čísla na ciferníku u pilotních hodinek arabská a s trojuhelníkem na "12" , možné kombinovat s indexy dle umístění vteřinovky - jako např. Archimede Pilot XLH

11) čísla u potápek arabská, ideálně alespoň na pozici "3" "9" dle umístění datumovky. Možno kombinovat s indexy a možné též samotné indexy ovšem masivnějšího charakteru / nikoliv ovšem tečky tupu Steinhart Ocean /

12) luneta nesmí být na úkor přehlednosti ciferníku - jednoduše nic ve stylu hodinek Traser, kde je široká luneta a příliš malý ciferník

13) není nutné GMT, ale nebrání se tomu

14) no a strojek u pilotek ideálně ruční nátah a u potápek ideálně automat ( není nutné dodržet ). V této cenové relaci ovšem asi spíše quartz abychom nehledali ježka v kleci, který ani neexistuje...

15) cena jak jsem psal - prostě do 5000 Kč ideálně ke koupi v ČR a nebo v zahraničí po připočtení všech poplatků do této ceny. Hodinky nové.

16) značka: tak to je naprosto jedno, jen to nesmí být do očí bijící Graf von Monte Wehro, Simpar a podobné, kterých je plné Aukro

- styl hodinek pilotních: ideál ve stylu Steinhart Nav-B Uhr , Archimede Pilot XLH,

- styl hodinek potápěčských : ideál ve stylu Steinhart Triton, Mühle-Glashütte Marinus,

Mám poděkovat předem za nápady, případně za odpověď, že se svými požadavky a cenou asi spadnul z Marsu

Odesláno

V této ceně nové opravdu bez šance na všechny parametry.

Pokud potápky tak SEIKO i když jsou trošku přes limit. Nebo jiný model z nabídky.

V pilotkách relevantně neporadím.

Odesláno

za tu cenu asi len Parnis... alebo kazdy dajte po 5000 a mozte si nejake Stajny striedat :)

pripadne sa poobzerat po nejakych Seikach (5), ale to budu skor mensie rozmery...

Odesláno

Myslim modely Golana Aqua

Golana není špatný nápad, vůbec jsem na ní nevzpomněl. Díky. Mně osobně se líbí docela tyhle http://www.amazon.com/Golana-Swiss-TE100-3-Terra-Quartz/dp/B001LK8M44/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1352472757&sr=8-1&keywords=golana+100.3

Jinak k těm reakcím - myslel jsem, že bude něco v quartzu , proto jsem to také psal a kámošovi vysvětlil, že automat a manuální nátah bude asi z říše snů. V quartz jsem ovšem věřil, že do té ceny něco bude. Ale nevadí, když nic nebude, tak nic nebude.

Odesláno (upraveno)

potápky...jdou koupit i na tahu

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Gustaf

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...