Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všechny. Při úklidu půdy na chalupě se mi podařilo nalézet tyto hodinky RECTA Type F 37. Předpokládám, že jsou to hodinky z období před rokem 1945 - RECTA byla jedna ze značek, které fasovaly němečtí vojáci no a barák máme, jako asi všichni v pohraničí, po němcích. Hodinky jsou kupodivu částečně funkční - po natažení se vteřinovka i ručičky ovšem po několika minutách zastaví. To mě ani nepřekvapuje. Bohužel jsem však nikde ne internetu nebyl schopen dohledat informace o těchto hodinkách - nejde mi o cenu, tu mají zřejmě téměř nulovou, ale spíše o dobu, kdy byly vyráběny a zda se jednalo o typ hodinek, fasovaných vojáky Wehrmachtu.

Hodinky jsem nijak nečistil a proto tomu odpovídají i fotky. Prozatím jsem neotevřel ani dýnko. Myslíte si, že je reálné dát hodinky do slušného stavu? Představoval bych si výměnu sklíčka, vyčištění ciferníku ( ten na první pohled, ač to na fotografii nevypadá, není v nejhorším stavu ), výměna osiček pokud to bude nutné, promazání a případná oprava strojku. Zda se dá řešit i oprava pouzdra, kde je rez nebo spíše vady na chromování, to netuším. Možná ano, ale to by bylo asi dost nákladné. NO nic, závěrem snad jen, že uvidím co mi řeknou v hodinářství, ale moc si od toho neslibuji.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno (upraveno)

Tady něco je http://www.finertimes.com/asp/watches/query.asp?Title=Timepieces&SubTitle=+-+Recta&Where=(Man_Code='97')&TypeCode=0&ManCode=97

Vypadat by měly asi takto viz fotka,nové pouzdro asi neseženeš,maximálně vyčistit ciferník i pouzdro,dát nové sklo a vyčistit a namazat strojek.

Upraveno uživatelem bohus76
Odesláno

Díky za odpověď - není to přesně ten typ. Ale asi se opravdu bude špatně hledat.

Na těch mých má vteřinovka pouze 15,30,45,60. Indexy mezi čísly nejsou ohraničené druhým kruhem jako v odkazované fotce, jednotlivé hodinové indexy u čísel nejsou tak výrazné jako na foto - spíše shodné jako u minutových, font čísel je poněkud odlišný, hodinová ručička je bez výplně ( ta může být samozřejmě již vypadlá ), minutová má výplň do poloviny ( opět to samé, byť je výplň přesně ohraničená ), nápis RECTA na ciferníku je stříbrný, a na dýnku je u hodinek na foto pouze číselné označení. ( u toho fota si myslím, že nejde o originál dýnko, ale jistý si tedy nejsem )

http://www.finertimes.com/asp/watches/query.asp?Title=Military+Watches&SubTitle=+-+Recta&Where=%28TypeCode=9%29AND%28Man_Code=%2797%27%29&TypeCode=9&ManCode=97

Třeba se tu někomu podaří najít info - já to zkoušel, ale neuspěl jsem. Jinak k tomu čištění - prozatím jsem u nás oběhl jediné dvě opravny a koukali na mě, jako kdybych spadl z Marsu... :worried_anim: Takže zkusím štěstí jinde a později. Skrze sklo vypadá ciferník velmi zachovale ( na mé fotce to hodně zkresluje stav sklíčka ). S pouzdrem bude problém - asi opravdu neřešitelný.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...