Návštěvník pitrs182 Odesláno 19. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2012 (upraveno) První generace Navitimerů byla vyrobena firmou Breitling & AOPA v roce 1952 leč do běžného prodeje se dostaly až v roce 1954. Z jejich názvu vyplývá, že jsou to hodinky určené k navigaci a výpočtu času. Dále také na výpočet zbývající vzdálenosti či množství paliva. Pro běžného uživatele tedy naprosto nezbytné věcičky:-)Od první generace se a23322 až tak moc na první pohled neliší. Rozložení stupnic zůstalo stejné, stejně tak subdialů. Ty však byly původně v černé barvě. Chyběla datumovka a uvnitř pracoval Valjoux 72 s ručním nátahem. Valjoux 72 V druhé generaci jsou subciferníky již barevně odlišeny. Uvnitř hodinek je krásný strojek Venus 178 s ručním nátahem a incabloc. Venus 178 V třetí generaci se objevil, díky kosmické vlně, 24 hodinový ciferník. Zpočátku byl uvnitř modifikovaný strojek Venus 178 a v malém množství hodinek se také objevil upravený Valjoux 7736. V další generaci se již nacházejí mé a23322. Vyráběny byly v letech 2003 až 2011. Velikost hodinek je necelých 42 mm, což je řadí spíše mezi menší hodinky. Na ruce však tak nevypadají. Jelikož nemají žádnou lunetu, a jemně vypouklé sklíčko je od kraje ke kraji, klamou tělem a vypadají větší. Výška je 14,6 mm což je tak akorát aby to nebylo nijak zvlášť rušivé. Váha je velmi příjemných 80 gramů. Na koženém řemenu o nich vůbec nevím a nemám tendence je sundávat. I na tahu jsou pořád velmi lehké. Mimochodem zkrácení tahu mi přineslo několik zajímavých chvil kdy sem se přesvědčil, že už nejsem takový nervák jako dřív:-) Dílek u překlápěcí spony je složen z osmi částí:-) Uvnitř je kalibr Breitling 23 což je upravená Eta Valjoux 7753 s klasickou rezervou 42 hodin.Chtěl sem závěrem ještě napsat pár slov, ale napadá mě již jen následující- jsou to skvělé hodinky Děkuji za přečtení. Foto: Zdroj: http://www.watchlife.com/DesktopDefault.aspx?tabid=144 Upraveno 19. listopadu 2012 uživatelem pitrs182
mrakodrap Odesláno 19. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2012 Pěkný. Díky za recenzi. Jsou to jedny z nejlepších hodinek co kdy Breitling udělal. Já mám ty svoje moc rád .
Návštěvník cecil Odesláno 2. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2012 Děkuji rovněž za recenzi,pro mně osobně nejlepší Breitlingy,u jejich designu zcela jistě platí pravidlo že když je něco dobré proč to měnit.
Vit Odesláno 11. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2012 V 2. 12. 2012 v 10:35, cecil napsal: Děkuji rovněž za recenzi,pro mně osobně nejlepší Breitlingy,u jejich designu zcela jistě platí pravidlo že když je něco dobré proč to měnit. Pěkný přehled historie.Mám k nim platonický vztah (naštěstí mám malou ruku, takže nemusím šetřit).
Návštěvník pitrs182 Odesláno 11. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2012 V 11. 12. 2012 v 9:18, Vit napsal: Pěkný přehled historie.Mám k nim platonický vztah (naštěstí mám malou ruku, takže nemusím šetřit).Až se domluvíme, můžeš je zkusit. Nejsou velké. Ta velikost je opravdu ideální.
cretino Odesláno 11. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2012 pekna recenzia a kultove hodinky.. tieto su neskutocne krasne
Georgeisin Odesláno 11. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2012 Hezky chronologicky srovnáno, díky za to . Drží směr započatý první generací, škoda datumovky, tenkrát potřeba nebyla, dnes už ano, trochu z té krásy vyčnívá. Jinak jsou dokonalé.
Vit Odesláno 12. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2012 V 11. 12. 2012 v 10:07, pitrs182 napsal: Až se domluvíme, můžeš je zkusit. Nejsou velké. Ta velikost je opravdu ideální. Díky, snad se potkáme někde na srazu.
mareks Odesláno 21. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2012 pěkné srovnání. Bohužel mě zklamala kvalita B. První jsem si koupil u Altmana v Plzni před 4 lety Navitimer Cosmonaute. Už z výroby byly se závadou, zjistil jsem to až doma. První oprava ve Vídni. Cestou z Vídně do Plzně dostali hodinky ránu, předbíhaly se o půl minuty, po týdnu druhá oprava. Opět cestou z Vídně problém, o půl minuty se zpožďovali. To už mi je přivezli do Prahy a zjistilo se, že jsou ťuknuté. To bylo první rok, od té doby už jsou ok. Takže jsem se před dvěma lety rozhodl dát B šanci a koupil Navitimer Olympus se čtyřletým kalendářem. Opět porucha po 14 dnech. Tentokrát jsem už do Plzně nejel a šel do Carollina s opravou. Po měsíci mi volali, že mé původní hodinky se ztratili a že dostanu nové. Rovnou jsem je prodal:). Navitimery jsou nádherné, ale už bych je nekoupil. Přeji více štěstí. Marek
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se