GeeZeR Odesláno 20. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2012 Nemohu najít tak prostou věc, jako jsou levné hodinky - do 2k - asi digi, ale netrvám na tom, s možností nastavit denně alespoň 3 alarmy - ale čím více, tím lépe, vč. multialarmů na konkrétní den, případně kombinace s prac. dny a víkendem, měsíční a pod. - s datem, odpočtem s repeticí a stopkami alespoň 24h, s podsvícením, na textilním/koženém pásku - v žádném případě ne plast! Tělo kov a nebo plast s designem, který se dá nosit i mezi lidi a ne jen do liduprázdných lesů, hor a za tmy. Alarm musí být dobře slyšitelný i za běžného městského provozu na ulici, budík s funkcí snooze.Nemáte prosím někdo po ruce typ a nebo alepoň směr, kde hledat? Casio G-Shock mám a řadu v podstatě znám a tam končím na plastovém pásku a slabých alarmových možnostech. Děkuji předem za podnětné nasměrování.
cody Odesláno 20. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2012 Na dotaz neznam odpoved. Ale jen postreh - na ulici v hluku neslisim ani alarm z PDA. Zato ruske Poljoty s kalibrem 2612 sice neuslysis, ale jejich vibrace na ruce ucitis. Ber to jako ukrok stranou:-)
ggrand Odesláno 20. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2012 Přesně tak, Timex i Casio dělá hodinky s vibračním alarmem, tudy asi vede nejjistější cesta.
GeeZeR Odesláno 21. listopadu 2012 Autor Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2012 (upraveno) Vibrace může být jako vlastnost navíc, tomu se nijak nebráním. Samozřejmě o vibračních modelech Timex a Casio vím, ty ale nesplňují ty ostatní podmínky. Tedy pokud alespoň vím. Nebo vy o nějakém konkrétním modelu víte?A ještě bych dodal, že s Timexy mám poněkud slabší zkušenost, pokud jde o práci s napájním. Baterie většinou vydží mnohem méně, než právě třeba Casio. Osobně je beru jako firmu Sony v jiných oblastech. Ta má také ustavičné 'problémy' s výdrží baterií. Proto je třeba vyloučeno, abych si od Sony koupil notebook a nebo mobil. Upraveno 21. listopadu 2012 uživatelem GeeZeR
kloubik Odesláno 21. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2012 Nesplňují pořád asi úplně všechno, ale co tyhle Casia. Mají 4 alarmy + budík se snooze, odpočet s repeticí, textilní pásek. Ale já osobně mám s Casio zkušenosti, že alarm není z nejhlasitějších. Ono to asi taky jde ruku v ruce s vodotěsností, nějaké obyč Timex co mám jsou pocitově o dost hlasitější než G-shocky. Opravdu hlasité hodinky mě napadají jen Omega X-33, které by měly mít min. výstup 80 dB, ale jinak nesplňují skoro žádnou z dalších podmínek :-)
GeeZeR Odesláno 21. listopadu 2012 Autor Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2012 Děkuji za tip. Sice to není pocitově moc můj typ designu a taky mají spoustu funkcí tak nějak navíc, které bych musel zbytečně zaplatit, ale povedu je v patrnosti. Nesplňují pořád asi úplně všechno, ale co tyhle Casia. Mají 4 alarmy + budík se snooze, odpočet s repeticí, textilní pásek. Ale já osobně mám s Casio zkušenosti, že alarm není z nejhlasitějších. Ono to asi taky jde ruku v ruce s vodotěsností, nějaké obyč Timex co mám jsou pocitově o dost hlasitější než G-shocky. Opravdu hlasité hodinky mě napadají jen Omega X-33, které by měly mít min. výstup 80 dB, ale jinak nesplňují skoro žádnou z dalších podmínek :-)
Pepar Odesláno 22. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2012 Jestli ti jde taky i o design, tak co třeba Suunto?Většina jejich hodinek splňuje +/- to samé co Casio, ale v jiném kabátě. Zkus projít jejich modely, ale problém spíš bude vejít se do 2K.
GeeZeR Odesláno 22. listopadu 2012 Autor Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2012 Právě. Proto jsem to tady vůbec vyplodil. Já se samozřejmě koukal, ale celý modelový řady jsem samozřejmě neprocházel - to už bych do konce života nic nestihl. Prostě jsem jen chtěl rychle LEVNÝ hodinky s NEplastovým řemen pro celodenní nošení s VÍCE alarmama, který vypadají poněkud civilněji, než 50mm Casia s další sadou fíčurek, který nepotřebuji. A právě protože jsem nic nenašel, se tady ptám, zda někdo třeba nemá nějakej tip. Ale ty základní parametry více méně požaduji. Pokud by bylo něco za 2.400 Kč, tak bych do toho asi šel, ale skřípěl bych zubama. Já si myslím, že takový hodinky, co hledám, zřejmě neexistují. Každý výrobce to přecpává kravinama, aby mohl napružit cenu a pak to ani nemůže prodat. Teď nosím více méně jen Casio G-Shock DW-5600E-1V a vlastně bych víc nepotřeboval, kdyby to mělo jinej řemen a víc alarmů. Ale abych to systémem 'dodělej doma' navlíkl na jinej řemen, se mi nechce, protože to pak podle mě ztrácí kouzlo G-Shocků. No nic. Zdá se, že asi ušetřím prachy, když si nic nekoupím. Jestli ti jde taky i o design, tak co třeba Suunto?Většina jejich hodinek splňuje +/- to samé co Casio, ale v jiném kabátě. Zkus projít jejich modely, ale problém spíš bude vejít se do 2K.
GeeZeR Odesláno 11. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 11. ledna 2013 (upraveno) Nakonec jsem šel cestou TIMEX Expedition T49853. Cena něco přes litr s textilním páskem. Teď ho vyměním za kožený. Hodinky sice nejsou zrovna žádný designový zázrak, šedá tlačítka bych měl raději černá, ale dělají přesně to, co jsem chtěl. Lehce se nastavují a ovládají. Výborně čitelná velká čísla i za tmy bez Indigla, 3 dobře slyšitelné alarmy s odlišnou melodií. Vibrace standardně nepoužívám. A pro mě velké překvapení, jsou mnohem přesnější než Casia. Zatím jsem je nedal z ruky a pokud vydrží, myslím že se mnou srostou stejně jako můj Victorinox Explorer. Takže tak. Upraveno 11. ledna 2013 uživatelem GeeZeR
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se