Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Vážení, vidím tady místy hodinky v bronzu, všechny v designu potápek. Můj okruh zájmů a aktivit je omezený, osobně vodotěsné hodinky využiju v průběhu roku v bazénu a v létě párkrát při sjíždění nějaké české řeky na kánoi. Chci se proto vás, kteří nějaké bronzové hodinky máte, zeptat, jestli je berete i na plavání do chlorované vody, a pokud ano, jaké s tím máte zkušenosti stran patiny, případných problémů a tak... Má vlastně bronz proti nerez oceli nějaké fyzikální výhody (když odhlédnu od estetiky, která chápu je tady na prvním místě)?

Odesláno (upraveno)

Vážení, vidím tady místy hodinky v bronzu, všechny v designu potápek. Můj okruh zájmů a aktivit je omezený, osobně vodotěsné hodinky využiju v průběhu roku v bazénu a v létě párkrát při sjíždění nějaké české řeky na kánoi. Chci se proto vás, kteří nějaké bronzové hodinky máte, zeptat, jestli je berete i na plavání do chlorované vody, a pokud ano, jaké s tím máte zkušenosti stran patiny, případných problémů a tak... Má vlastně bronz proti nerez oceli nějaké fyzikální výhody (když odhlédnu od estetiky, která chápu je tady na prvním místě)?

Jelikož nosím bronzky na kůži, do bazénu s nima nelezu, guma nebo isofrane se mi na nich nelíbí. Ještě mám zulu strap, ten by do vody šel, ale stejně...

Do bazénu chodím 3x týdně a na ruku si beru plavecký computer od Swimmovate. S Rolexama vlezu do vody prakticky jen do sprchy, protože mají tah.

Myslím, že bronz je hlavně o estetice, i když v námořnictvu se používá často. Myslím, že chlor na bronz moc velký vliv nemá, bronz je náchylný spíše na kyselé prostředí. Navíc já chodím do bazénu, kde se voda nedesinfikuje chlorem, ale solí. Tam by to patinu mohlo urychlit. Nejrychlejší patinaci ti zajistí kontakt se sirnými sloučeninami jako je roztok polysulfidické síry (sirná játra, sulka) nebo domácí "treatment" s parami z horkých žloutků vajíček na tvrdo :)

Upraveno uživatelem organic

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...